reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Majówki 2014

LENA chyba takie etap ciąży ;-) mnie też czasami boli i kłuje ;-)

LOTOS współczuję horroru dentystycznego!

wizyta u ginki przełożona na przyszły czwartek ;-)
wczytałam się w plan szkolenia i :dry: jakoś odechciewa mi się jechać :sorry2: kolacja z lampką wina i muzyką na żywo ... taaaa ... o suchym pysku i marzeniu o łóżku :-D jeszcze jadę z kolesiem, którego lekko nie trawię :dry: doliczając prawie 5 godzin jazdy w jedną stronę ... po co się godziłam :wściekła/y:

Ostatnia edycja:
reklama
Ewwe no cieszę się źe nareszcie udało ci się zjeść truskawy:-D
Apropos jedzenia często pożywienia mogącego uczulać później malucha to słyszałam że powinno się jeść dużo takich rzeczy włašnie po to by dziecko nie miało alergii;-)
Mnie przestała boleć głowa, nareszcie!
Zjadłabym zupkę chińską ale to taka chemia hmmmm no ale muszę bo się uduszę:-D

hej dziewczęta ja dopiero w domu jestem padnięta...
wizyta opisana w "wizytach.... " ale wszystko dobrze:-) kamień z serca :-)
nadrobię dzisiejsze czytanie i idę spać bo nie wyrabiam....
spokojnej nocy :-)

lotos81 - oj wspolczuje, ja strasznie niecierpie chodzic do dentysty i panicznie sie boje tego wiercenia. A bedziesz rwala ta 8-semke bez znieczulenia?? Bo w ciazy nie mozna go brac... :confused:

applecrumble - ja jestem na zwolnieniu lekarskim od 7 tygodnia ciazy juz do konca, moj ginekolog mi wypisal bo stwierdzil, ze nie moge wykonywac takiej pracy, mam placone 100% wyplaty, ale ja mieszkam w Niemczech, nie wiem jak to jest w Polsce...

Aśku - dasz rade i jakos przetrzymasz to szkolenie ;-)

A ja polecialam jeszcze po 19 do Aldika i kupilam sobie lody czekoladowe (moje ulubione) i truskawkowe (przez Wasze gadanie o truskawkach) haha :-D
Kurcze dzis mam taki dziwny bol od samego rana, boli mnie tak jakby za uchem lewym glowa u dolu i szyja i ucho tez troszke ale nie w srodku tylko z zewnatrz, co to moze byc ??? Moze zle spalam albo mnie przewialo??:confused:

Do mam pracujących albo orientujących się w temacie - słyszałyście coś o tym, jak naliczana jest wypłata na ciążowym L4? To prawda, że wyliczają średnią z ostatnich 3 m-cy?
a nie średnia z ostatnich 12 miesięcy? Pewnie nadzieja będzie wiedzieć, ale mi się wydaje że z 12 m-cy :)

Podbrzusze zaczeło mnie pobolewać troche jak na okres i czasem zakłuje mnie po lewej lub prawej stronie :-(
no ja mam tak codziennie... ale lekarz mówi że to normalne. cóż, nie miała wymiotów, mdłości i innych takich przykrych dolegliwości to z bólami brzucha się męczę :p

a my dzisiaj pojechaliśmy do tesco uzupełnić zapasy w lodówce i kurczę 3 małe siateczki (te jednorazówki) plus napoje, a dwie stówki nie nasze. Jak to rozpakowaliśmy to się zastanawiałam na co to poszło :p

a za chwilę wypożyczymy jakiś film w vod i będziemy się relaksować :D

miłego wieczoru :*

Aaaaa zjadlam Pomelo :D mniam pychota. Tez narobilyscie mi ochoty truskawkami ale zastapilam je wisniami. Mezus zrobil je na jutro takie co sie podaje na goraco. Do wisni ze sloika dodal cynamon i je zagescil. Jeju wszystko musze jesc,co uslysze co zobacze co przeczytam jak potworek:)

Co do dentysty,to ja musze isc ale tak sie boje,ze tam zwymiotuje. Tez mam do wyrwania zab ale nie wiem,czy mi wyrwia czy ``cos tam `` niby zabezpiecza i pozniej wyrwia...eh na sama mysl robi mi sie slabo.

Witam piękne kobietki :)
Byłam dzisiaj na badaniu i co? Przytyłam 2.5 kg przez 3 tyg szok heh , ale wreszcie ruszyło :-) . Mówiłam o tych atakach głowy, skurczach łydek kręgosłupa, swędzeniu i brzuchu... badał i badał dzisiaj :) niby wszystko jest ok ...ciągle mam jakieś badania , teraz gdzieś mam podwyższone badanie na tarczycę ( chociaż położna była zdziwiona gdyż stwierdziła że jak dla niej jest ok ) więc czeka mnie znowu wizyta u kolejnego...kazał mi jeszcze odwiedzić dentystę, może tam jest przyczyna...ale.........
słyszałam bicie serduszka maleństwa i mnie rozwaliło na łopatki :-):-):-)
No i znowu dzisiaj bolał mnie brzuch u lekarza więc może dlatego tak mnie długo badał ...
Przepisał mi oczywiście magnez , duphastonu już mam nie brać bo już wszystko jest dobrze jedynie dalej kwas foliowy ...
Ptysia Ja też pochłaniam słodycze w zastraszającym tempie :/ i nie jest to takie dobre . Ja też bym się zsikała jakby tam zaczął naciskać :p ale z tym pełnym pęcherzem to jest prawda, wtedy lepiej widać dzidziusia ...jakoś tak
Mi też na początku powoli leciało a teraz? Nawet nie wiem kiedy minęło i już 16 tydzień będzie :)
struss piękny leżaczek :) ale mam inne pytanie...zauważyłam z tyłu na zdjęciu drapak kotka...mam racje? Więc moje pytanie jak kotek zareagował na dziecko...ja mam obawy bo moja jest troszke wredna i nie wiem jak to będzie ;-)

Właśnie zauważyłam swoj pierwszy, czerwony , ogromny rozstep nad lewym biodrem. brzucha nie widać, smaruje się praktycznie od 4 tygodnia i bach... rano jeszcze nic nie bylo. Jestem załamana bo gdzie tu dalej :-(

reklama
ciągle mam jakieś badania , teraz gdzieś mam podwyższone badanie na tarczycę ( chociaż położna była zdziwiona gdyż stwierdziła że jak dla niej jest ok ) więc czeka mnie znowu wizyta u kolejnego...

jakie masz wyniki tarczycy?

Właśnie zauważyłam swoj pierwszy, czerwony , ogromny rozstep nad lewym biodrem. brzucha nie widać, smaruje się praktycznie od 4 tygodnia i bach... rano jeszcze nic nie bylo. Jestem załamana bo gdzie tu dalej :-(

współczuję :-( wystraszyłam się, pobiegłam do łazienki zobaczyć, czy mi nic nie wyszło, na razie czysto, więc wysmarowałam się najdokładniej jak mogłam i chyba zacznę regularnie 2x dziennie, bo ostatnio sporadycznie specyfiki wyciągałam...

co do truskawek, kupiłam w Biedronce, wrzuciłam do blendera, dolałam sok pomarańczowy i zrobiłam boskie smoothie... cudo!!! coś czuję, że jutro zrobię duże zapasy mrożonych truskawek w biedronce ;)

Do góry