reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Majówki 2014

s
oj, ja też :tak: przede wszystkim karp smażony, karp w galarecie :laugh2: barszczyk :laugh2: fasolka z cebulką:-p mniam, mniam ;-) na samą myśl bułka śniadaniowa smakuje paskudnie :laugh2::laugh2::laugh2: niecały miesiąc jeszcze ;-)

fasolka z grzybami? jak to? co to? jak to się robi i je?

Ja najbardziej czekam na moczkę i krokiety z grzybami :-D

co to jest moczka?

ja najbardziej czekam na karpia. i śledzie. a barszczyk z uszkami to może też dzisiaj zjem:)

reklama
Macham z zasniezonego Wroclawia :)
p

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    30,8 KB · Wyświetleń: 81
Hejka!
Zupa piernikowa? ciekawe :-)
Ja wczoraj dostałam od Loveli płyn do prania białych ubranek dla Bobika :-) Musze poszperać w necie za jakimiś próbkami by zamówić:-)
Na obiad ęczak z pieczarkami i kiszoną kapustą, smoothie na deser, ale mam mega ochote na czekoladowe ciacho- z racji że nie chce mi się piec, kupiłam pierniczki w czekoladzie z nadzieniem owocowym i pochłaniam je do kawy:-D

Witam :*

Nie nadrobię was bo po kilku dniach nieobecności jest to nie możliwe
shocked.gif.pagespeed.ce.zTDkkC3Wvr.gif

U nas mega zimowo, śniegu kupe
laugh.gif.pagespeed.ce.Ef0GmO-8PG.gif
Mateusz nie pamiętam z tamtego roku i nie może się nadziwić.
Hm a Mateusza mam chorego, zapalenie górnych dróg oddechowych
no.gif.pagespeed.ce.QLivJ0gNZF.gif
I antybiotyk.

u nas tez moczka choć ja osobiście nie przepadam, no i jeszcze makowki

ja najbardziej nie mogę się doczekać zupy z karpia ale ze względu na meza będzie jeszcze barszczyk z uszkami

reklama
na Śląsku moczka to podstawa:tak:
znam te potrawy ale w naszer rodzinie nie robi się czekoś takiego może dlatego że pochodzę ze śląska cieszyńskiego ale teraz weszłam w rodzine jak my to nazywamy hanysów;-) to moczki itp u babć muszą być heh:-D to jest fajne że można próbować nowych rzeczy np groch z kapustą z nowości mi zasmakował:-) u nas w domu rodzinnym robimy zupę z ryb oczywiście karp pierogi ruskie kapustę z grzybami a na koniec kolacji mój tata zawsze robił tak że dzielił jabłko na ćwiartki i rozdawał nam czyli córkom mówiąc: "jak kiedyś zbłądzicie w życiu pamiętajcie kto was dzielił jabłkiem przy wigilijnym stole" taka nasza tradycja:tak: \
jej ale już napaliłam się na święta:-D

Do góry