reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Majówki 2014

reklama
Ostatnia edycja:
Hej!

U nas żołądki powróciły do formy (mój i małej) :-)

Bąbelek - Zdrówka życzę a z Fb nie pomogę bo się nie znam :-(
Aśku - U nas na wigilii jest sama fasola ugotowana po prostu, ale może namówię mamę, żeby dodać cebulkę ;-)

Ja też uwielbiam pierogi z kapustą i grzybami i tylko to bym mogła jeść ;-). Kiedyś mój tata robił najlepsze na świecie, od kiedy nie ma z nami, robię pierogi z babcią M i zawożę zawsze na wigilię. U nas z nietypowych potraw jest kompot z suszu (suszone owoce), ja tego ojjj strasznie nie lubię. Teraz jest kompot więc kto nie lubi to łyczek do szklanki tylko. A że tata uwielbiał tą potrawę to gotował z tego zupę i do tego makaron własnej roboty.
To tyle jeśli chodzi o potrawy. Prezenty kupujemy każdemu, ale chyba jak jedna i druga siostra dorobią się dzieci, będzie trzeba robić jakieś losowanie, bo jest tego dużo.
U teściowej nie robili sobie prezentów, dopiero jak ja tu zamieszkałam to zaczęliśmy z M kupować prezenty. A my od teściowej, babci i szwagra zawsze parę złoty dostaniemy.

U nas akcja oduczanie smoka. W końcu trzeba się za to wziąć. Wczoraj na noc M usypiał małą godzinę w łóżeczku. Teraz położyłam ją na drzemkę i leży i kwiczy. Raz jest cisza, raz popłakuje a serce boli:-(, ale kiedyś będzie trzeba ją oduczyć.

Zaklepałam dzisiaj pokoje, tak więc w styczniu śmigamy w góry. Jupiii

Miłego dnia

U mnie jako prezent dla teściowej zawsze sprawdza się tusz do rzęs "taki jak ja używam" ;-):tak: Zawsze jest mega zadowolona bo maluje oczy codziennie a szkoda jej pieniędzy na droższe kosmetyki dla siebie (zawsze wybiera te tańsze byle jakie) Tak więc w tym roku teściowa dostanie tusz (wydatek ok 70 zł), moja mamusia rzadko się maluje więc dostanie krem przeciwzmarszczkowy (ok 100 zł)

Za to jak zwykle mam problem z prezentem dla taty... :sorry: Może coś doradzicie?

Ja jak zwykle wpadłam tylko na sekundkę na forum... Pakuje się, jeszcze zakupy szybkie mnie czekają i jutro o 6 rano mam lot do PL :cool2: Mam zamiar wybrać się do ginekologa, endokrynologa, odwiedzić rodzinkę z prezentami świątecznymi, a w niedzielę wieczorkiem wracam do UK :happy:
Jak będę miała możliwość to odezwę się do Was z PL, jeśli nie dam rady zajrzeć to odezwę się po powrocie ;-)

U nas akcja oduczanie smoka. W końcu trzeba się za to wziąć. Wczoraj na noc M usypiał małą godzinę w łóżeczku. Teraz położyłam ją na drzemkę i leży i kwiczy. Raz jest cisza, raz popłakuje a serce boli:-(, ale kiedyś będzie trzeba ją oduczyć.

Zaklepałam dzisiaj pokoje, tak więc w styczniu śmigamy w góry. Jupiii
to może poczekaj z odsmoczeniem do wyjazdu lub do świąt?? Mrówek był bardzo smoczkowy, ale jak pojechaliśmy nad morze (14 miesięcy) udaliśmy, że zapomnieliśmy ;-) i kryzysu nie miał ;-)

JOANNO szczęśliwych odwiedzin :tak:

1,5h ...........

Kurczaczek odebralam smoka malemu dopiero miesiac temu i uwazam to za dobry moment kumaty jest nie bylo problemu ani lamentu;-)
U mojej mamy tez kompot z suszu ktorego nie trawie;P

Aesthete masz racje lepiej zaoszczedzic kasy niz wynjamowac biuro..

Babelek zdrowka ..

Co kraj region i rodzina to inne potrawy na stole, u nas nie ma problemu od kiedy jestemz P na zmiane spedzamy wigilie raz u moich rodzicow raz u jego choc wole u swoich, u P nie ma tego klimatu swiatecznego, u niego rano zapija sie robka kieliszkiem wodki ie wiem czemu:p , u moich nigdy alko nie bylo bo ojciec nadrobil przez caly rok... jesli chodzi o przygotowanie moja mama zawze robi sama bo uwielbia i nie cce by ktos cos przynosil u tescio pomgam robic ale tez nie nie dajemy swojego. W przyszlym roku robie wigiliw prawdziwie rodzinna z parapetowka z rodzina moja i P bedzie nas ponad 20;-)moze tez dlatego w tym roku jakos specjalnie prygotowywac sie do tych swiat nie bede, u mojej mamy zawsze jest pyszna zupa z suszonych grzybkow plus makaron swojski, reszta to karp, filety, ziemniaki, sledzie w smietanie, bulka z miodem, pomarancza, kapusta z gorchem, kapusta z grzybami , slinka mi cieknie;P
jesli chodzi o sylwestraz racji tego ze mam urodziny najczesciej jest robioy u mnie ale skladamy sie na rozne rzeczy bo na duzo ludzi nie jestem w stanie finansowo wszystkiego kupic czasem chodzimy na zabawy rok temu bylismy na parapetowce, w tym roku mielismy isc tez na parapetowe ale nie wiadomo, a jak nie to u mnie zrobie sobie mini urodziny:)

u mnie samopoczucie kiepskie cisnienie mi swiruje i kontroluje za tydzien na szczescie wizyta, do tego jakas slaba....jakis dolek mnie 3 ma

powodzenia na wizytach :)

Cześc dziewczyny :) Też mam termin na maja :) dokładniej na 3(jestem w 17 tc).
Jak się czujecie bo mi po wszelkich mdłościach dusznościach przyszła pora na ból kręgosłupa;/

Hej. SIę zastanawiam czy też tak macie. Bo ja dziś sobie stoję na przystanku i gdybym nie usiadła to bym zemdlała... i tak raz miałam w tramwaju kiedyś tam jeszcze.

Co do żarcia - ja się nie mogę doczekać pierogów z barszczem :D

Ale ja mam lenia ostatnio ;/

reklama
Babelek ale Twoj link dziala bez problemu, ale masz piekna coreczke jak aniolek :)

Joanna moze jakas woda kolonska albo cos do ubrania dla taty?

Beacia witaj, napisz cos wiecej o sobie, skad jestes? To Twoje pierwsze dziecko? Dlugo sie staraliscie? Mnie mdlosci dalej trzymaja czasem watpie, ze kiedykolwiek odejda :(

Pampuszek tez tak mam, jak dluzej postoje albo wstane za szybko to mi sie zaczyna ciemno robic przed oczami. A lenia mam od niedzieli przyszedl i nie chce odejsc :)

Do góry