reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

marcia jak się skraca to idzie do góry, czyli coraz trudniej ja poczuć aż w końcu jej nie dosięgniesz. Jak czujesz szyjkę (że coś tam masz) to jest dobrze. Ja też się bałam, że przez te bóle spojenia i klucia w środku coś nie tak jest u mnie z szyjką, ale gin sprawdził i wsio ok.

reklama
Szczerze to ja nic nie czuje zakladajac lutke ale bylam u ginki 25 11 i badala mnie ginekologicznie i mowila ze szyjka ok ( tak mi sie teraz przypomnialo) wiec chyba przez ten tydzien az tak by sie nie popsula.......no nic wizyta juz za kilka dni

jagna wstawialam ten filmik juz jakis czas temu... on urodzony kolo 25tygodnia jakos....

kama prosze bardzo :-)
Pościel do łóżeczka HAFT lub W SOWY 3el 100x135 (3768878268) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
3 el. 120x90 POSZEWKI + OCHRANIACZ FALBANA ******* (3732473138) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

mamusiasynka a jak sprawdzasz szyjke? sama reka? ja mojej juz praktycznie nie czuje... :confused: wystaje tak moze z pol cm max a rozwarcia sama wole nie sprawdzac ale palec by spokojnie wszedl a nawet 1,5 :sorry: czekam na wizyte 12 grudnia

Ostatnia edycja:
Witam wieczorową porą!
Podczytywałam cały dzień ale zbrakło czasu by coś skrobnąć.
Mi sie dużo pościeli podoba ale mamy misiową po córce jedną rózowa dana w prezencie ( no ale mysle ,że małemu niebędzie przeszkadzać a przynajmniej nie zaprotestuje) i druga niebieską.
Dla mnie ochraniacz ważna rzecz bo Olinka jak tylko zaczeła sie przewracać sama na brzuszek to tak sie wierciła ,że często stukałam główką w szczebelki, jak skończyła rok to zabralismy ja z łóżeczka bo tukła sie niesamowicie i dziadek zrobił jej takie fajne niskie łóżeczko.

Ja po badniu nigdy nie plamiłam. Raz mnie tylko lekarz ostrzegł ,że moge troszkę zaplamic jak pobierał cytologie. Jak niema tego duzo to na spokojnie ale jak jutro bym plamiła to wolałabym sprawdzić dla świetego spokoju.

Co do szyjki to moja w tydzień czasu skróciła sie o 3 cm :( Jutro wizyta więc mam nadzieje ,żę jak był 2,7 cm tak dalej jest i nic sie nie dzieje.

Boje sie natomiast wagi bo miesiąc tem miała narazie 3 + a w ciagu tego miesiąc to chyba z 6 kg przytyłam nie mam wagi ale jakas taka wielka sie wydaje. no ale jutro sie okarze.

No i własnie dziś miałam napad jedzeniowy pochłonełam mase słodyczy masakra a miała sie ograniczyć.

Filmik o maleństwie cudny tez sie popłakałam mysląć ,żę taki szkrab we mnie siedzi.

Spokojnej nocy kochane !

Witam się i ja wieczorowa porą - tak jak josek podczytywałam trochę w ciągu dnia ale nie siadałam żeby odpisać bo miałam dziś napięty grafik :) Odprowadziłam córkę do szkoły i w mieście załatwiałam sprawy - udało mi się dogadać z allegrowiczem i odesłałam ciuchy co córce kupiłam przymałe a przyśle mi większe, zaniosłam bombki na konkurs no i udało mi się kupić trochę prezentów świątecznych i mikołajkowych. Wróciłam do domu po 3 h i zaraz po córę do szkoły i szłyśmy do mojej mamy lepić pierogi na święta. Córcia pierwszy raz lepiła z nami ale podobało jej się bo co jakiś czas wołała, żebym zostawiła jej ciasta trochę bo ona chce farsz wkładać i sklejać.:-D Kolejną rzecz z listy przedświątecznej mamy odhaczoną :tak:
Nadrobić Wasze posty z całego dnia i odpisać każdej z osobna to trzeba by było wypracowanie jakieś walnąć :szok:
Z tego co pamiętam:
ewa - każda z nas ma chyba to samo co Ty - w domu zawsze za mało miejsca, za mało szafek, za mało pudełek , ciągle za mało wszystkiego :tak:
aneta - ładne te zestawy pierwsze - do mnie przemawia ten w paski czekolada/krem :) z nosem wszystko już w porządku??
mamusiasynka - super , że zakup udany ale oszczędzaj się kobietko !!
bryza - witaj :-)
jagna - &&& za glukozę
tehawanka - powodzenia z dietą

My z maleństwem też będziemy w sypialni razem - nie wiem jak długo. Co prawda mamy 3 pokoje ale nie chcę niczego zmieniać. Póki co maleństwo blisko nas a i córka do szkoły się wyśpi :-D

Na szykach i krwawieniach się nie znam więc niestety nic nie podpowiem :no:

reklama
Dzien dobry!

przeklety budzik mnie zbudzil bo Pati trzeba do szkoly szykowac a ja bym dalej pospala:-( Spojenie mnie nawala ze jak musze aie przekrecic w lozku to robie to tak powoli jak wieloryb na brzegu. Jest jakis sposob zeby to przestalo bolec?
milego dnia!

Do góry