reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Mam pytanie do dziewczyn, które są już na dalszym etapie ciąży i oczywiście tych rozpakowanych, jeśli tu zaglądają ;-)

Jakie najmniejsze ubranka kupowałyście i po ile z każdego rozmiaru? Głównie chodzi mi o wyprawkę do szpitala i przetrwanie pierwszych dni po narodzinach. Na jaki rozmiar najlepiej postawić, przyjmując że ani nie wiadomo do końca kiedy maluchy przyjdą na świat, ani jak będą duże
Proszę o jakieś konkretne odpowiedzi, bo nie mam zupełnie pojęcia.:szok:

Dziewczyny, ile powinno się przytyć podczas ciąży bliźniaczej? Czy podczas pierwszego trymestru już się tyje? Ja przytyłam 2,9 kg (no można powiedzieć, że 3). Czy to nie za dużo? Bo nie wiem ile z tej wagi to prawidłowa fizjologia ciąży, a ile moje obżarstwo żeby zabić mdłości.

Emilek, ja urodziłam w 37tc i od razu były ciuszki 56. Miałam ze 20body z krótkim, 10 z długim, z 10 kaftanikow, 10 śpiochów i 10 pajacy. I już mi brakuje po miesiącu pajacy i śpiochów bo codziennie okazuje się że któryś prxykrotki. Tak po 7-8 zestawów dla każdego jest ok. Na początku musiałam ich przebierać ok 4x dziennie bo mi zawsze podczas przewijania zaśpiewali wszystko.

Emilek86 ten sam problem miałam na początku :tak:, ja szczerze kupowałam od razu 56, one są naprawdę niewiele większe od 50, to zależy też jaka firma i będą trochę dłużej służyć. Ale jak do szpitala to tak 3 pary z każdego razy 2
- 3 body
- 3 kaftaniki
- 3 pary śpiochów
- 3 pajacyki
- 2 czapeczki w tym jedna cieplejsza na wyjscie
kilka tetrowych pieluszek , pampersy
- rożek, kocyk
- łapki niedrapki
- krem na odparzenia
. Nie wiem jak wy ale ja na początek kupowałam wszystkie kaftaniki, body rozpinane tak żeby nie wkładać przez głowę.

Fusun ja przytyłam w i trymestrze około 3 kg pozniej coraz więcej i ta waga szybko dosyć rosła, byłam przerażona no ale w końcu to ciąża bliźniacza, lekarz mówił że wszystko w normie także za dużo się nie przejmowałam , mam nadzieje że po ciąży szybko zleci waga przy dwójce maluchów. suma sumarum wyjdzie ok 20 na plusie albo więcej. To jeszcze nic, bo gdzieś niedawno czytałam, że dziewczyna przytyła ponad 30 to dopiero osiągnięcie.

reklama
Anulfka - już Cię koloruję i przede wszystkim gratuluję parki :tak: A swoją drogą to się nóż w kieszeni otwiera, jak czytam o Twoich przebojach z lekarzami. Kurcze, powinni przyjąć Cię od razu, takie plamienie koniecznie trzeba sprawdzić. Nie wspomnę już o nerwach na jakie byłaś narażona, a przecież kobieta w ciąży powinna być otaczana szczególną opieką.... Normalnie szkoda gadać.
Julianna - podoba mi się Twój pomysł żeby podawać skąd jesteśmy, rzeczywiście zawsze można pytać bezpośrednio o lekarzy, sklepy, no i jak się znajdzie czas to i spotkania jakieś organizować. Ja swoją lokalizację mam wpisaną w ustawieniach, może inne dziewczyny też by tak zrobiły? Albo do tabelki to dopisywać?

Napiszcie dziewczyny co na ten temat sądzicie

KasiaZG - fajnie że się odezwałaś, współczuję dolegliwości. Mo moja lekarz powiedziała, że mogę mieć to samo, ale jakoś mniej dokuczliwe. Czuje takie nabrzmienie jak stoję, ale jak chwilę poleżę, to cała krew odpływa i już jest w porządku :-)
1.Hannah342.luty.14
2.mniszek8522.luty. 14 (4 luty)
3.Katherine_mag26.luty.14
4.Maya1215.marzec.14
5.Milla7615.marzec.14
6.Julianna20.marzec.14
7.Marczitka25.marzec.14
8.Kamilasze25.marzec.14
9.Misiarska2.kwiecień.14 (30 marca)
10.Gabi00423.kwiecień.14
11.emilek8628.kwiecień.14 (4.05)
12.KasiaZG30.kwiecień.14