reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

Mnie się ciężko usypia.. Mały się wierci wieczorem bardzo intensywnie i sama nie wiem czasem, jak się ułożyć, żeby było wygodnie i jemu i mnie.. Jak już usnę to raczej się nie budzę, chyba, że pieski mnie potrzebują ;-) :-D

Do tego mam katar, ciężko mi się oddycha, no i chyba mały zaczął już uciskać przeponę..

reklama
No widzisz.. Ja też obserwuję, ale mam wrażenie, że niuniuś jest wszędzie :-D Ciągle się przesuwa, przekręca.. Ale jak się położę to wybrzusza mi się miejsce pod pępkiem, raz z jednej raz z drugiej strony.. Myślałam, że to może główka, ale nie jestem pewna.. Boksy czuję raczej na dole, po bioderkach :szok:
Sama chyba nie dojdę.. Poproszę lekarkę.. Najwyższa pora, żeby mnie zbadała!

Ja najczęściej czuję nóżki. Ostatnio tak nimi przebiera jakby gdzieś biegł i to się bardzo spieszył. Też się zastanawiam czy ta nadpobudliwość jest ok?

Ja nadal śpię dobrze i długo. Dziś wstałam wyjątkowo wcześnie bo o 9:00 i ziewam, stanowczo za wcześnie. A ciekawa jestem czy łapiecie drzemki z ciągu dnia? Miloku z tego co obserwuję - z Ciebie to taka poranna ptaszyna.

Wczoraj wieczorem długo bolał mnie brzuszek, taki ból menstruacyjny, czyli skurczowy. Zastanawiam sie tylko dlaczego bez przerwy. To pewnie te skurcze przepowiadajace. Na szczęście minęły. Uff

mi czesto jest bardzo duszno i nie moge zlapac takiego porzadnego normalnego oddechu
dlatego tez strasznie sie mecze przy zasnieciu, bo ciagle mi brakuje powietrza :baffled:

w dzien raczej nie sypiam...zdarza mi sie to bardzo sporadycznie - czasem jak maz wroci z pracy i jest zmeczony to po obiadku sobie godzinke polezymy..ale to bardzo rzadko :happy:

Sama chyba nie dojdę.. Poproszę lekarkę.. Najwyższa pora, żeby mnie zbadała!

malaga ja mysle, ze ona da ci teraz skierowanie na usg, bo wlasnie po 30 tc robi sie jeszcze jedno, zeby zobaczyc ulozenie dzidziusia i jego wage przed porodem :tak: :-)
ale o badanie to koniecznie popros - troche dziwne, ze tak dlugo nic ci nie sprawdzala :eek:

Ja też zaczynam się sypać. Zaczyna mnie boleć krzyż.A sny mam fajne, może dlatego tak długo śpię bo aż szkoda wstawać. Filmy możnaby pisać tak realistyczne, ale porody i dzieci mi sie nie śnią. Raczej coś w stylu pościgi, nawet raz byłam kierowca TIRa - fajne uczucie.

a córeczka zajmuje się sama sobą czy masz od tego ludzi ? ;-)

masz racje z tym TIRem
w takich dużych bryczkach siedzi się jak na balkonie :tak:

reklama
Do góry