reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    296
Dlaczego dr może furczeć? Bo miałam czekać na jego tel pod koniec grudnia, nie doczekałam się i zadzwoniłam sama, a on nie kojarząc co i jak powiedział żeby umówić się na wizytę. Znając dr on może mieć inną teorię odnośnie rozpoczęcia kolejnej stymulacji i może wyjść że jeszcze nie jest moja kolej :-/ No ale zaraz się przekonam

reklama
EwciaK,nie wiem jak będzie w tym cyklu z iui.....po @ mam zadzwonić i umówić się na HSG,z wynikiem ,pojedziemy do kliniki do doktora,i zobaczymy co nam powie,itd...chciała bym podchodzic w tym cyklu,aby go nie starcić....
Zrobiłam AMH,no u mnie to chyba najtaniej....zapłaciłam 101 złotych!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:tak:.Teraz czekać pozostało na wynik..............
U okulisty tak-na jedno oko +1,na drugie +075.Zakrapiał mi oczy takimi kroplami itd...jutro na 19.30 mam raz jeszcze przyjechać.

Smerfeta nie wierzę, że będzie na Ciebie "furczeć" :-D;-) Przez telefon może nie skojarzyła ale jak Was zobaczy od razu Was sobie przypomni i będzie robił wszystko, żeby tym razem się udało :tak: A powiedz mi jeszcze jak Ci się udało umówić na badanie krwi jak nie miałaś skierowania? Akurat na ten sam dzień co wizytę u genetyka miałaś się umówiłaś?

Kasica czyli jednak plusy, ja mam minusy. Po HSG często nawet naturalsik się trafia :-)

Ostatnia edycja:
Smerfeta nie wierzę, że będzie na Ciebie "furczeć" :-D;-) Przez telefon może nie skojarzyła ale jak Was zobaczy od razu Was sobie przypomni i będzie robił wszystko, żeby tym razem się udało :tak: A powiedz mi jeszcze jak Ci się udało umówić na badanie krwi jak nie miałaś skierowania? Akurat na ten sam dzień co wizytę u genetyka miałaś się umówiłaś?

Było dokładnie tak jak napisałaś :tak: chyba po prostu panikowałam :unsure::huh:
Mam się zgłosić do doktorka w 2 dc, z tym że dokładnie rozpisał mi jak mam rozumieć 1 dc (czyli @ która przyjdzie do godz 12 w południe to 1 dc, a ta co przyjdzie po 12 w południe to tak jakby dzień zero). Dziś zrobił mi wymaz (płaciłam za to) i jeszcze muszę sobie zrobić TSH i FT4 kontrolnie (i to też priv). No i lekarz stwierdził, że prawdopodobnie problemem u nas jest otoczka komórki, czyli że mam twarde jajca :-p;-) a "lekarstwem" na to będzie ICSI i krótki protokół - potrwa ok 11 dni iii bardzo dobrze, bo będzie o wiele mniej zastrzyków niż poprzednio.

Co do genetyka to badanie na mutacje zaklepałam w sumie z inicjatywy pani na infolinii. Zadzwoniłam na infolinię zapytać kiedy będą wyniki kariotypów bo przez święta na wynik czekaliśmy ponad 3 tyg, kobita sprawdziła co i jak, potwierdziła mi termin wizyty u dr O. i powiedziała, że na ten dzień ma okienko na badanie na mutacje i pewnie dr O. mi to zleci i czy ma mi zarezerwować termin. Dla męża miała "okienko" na jutro ale dziś okazało się, że może dziś się załapać :tak: Czyli taki farcik :laugh2:

Kasica czyli jesteś dalekowidz
:tak:
Pyscek a co u Ciebie? jak się czujesz?

Smerfeta czyli same dobre wieści, skoro icsi jest dla Ciebie lekarstwem to już w następnym cyklu będziesz w ciąży :tak: Jaki wymaz Ci dzisiaj pobrał i co to jest to FT4? Kiedy zaczynasz cykl? Jak tak dalej pójdzie to znowu będziesz pierwsza bo moja @ jeszcze nie przyszła więc piątkową wizytę muszę odwołać a kolejną mam dopiero na wtorek więc estrofemem znowu będę musiała wyregulować rozpoczęcie stymulacji. Mi też tak doktorek tłumaczył, że należy liczyć do 12-tej pierwszy dc, dziwne to bo jak dostawałam o 15 czy 18 to zawsze zapisywałam jako pierwszy dzień, no chyba, że była już 22 czy 23 to wówczas nie, Ostatnio nie miałam z tym problemu bo @ przyłaziła zaraz po przebudzeniu rano, w toalecie a dzisiaj biegałam cały dzień do wc i nic. Sama nie wiem co mam myśleć, na naturalsa nie liczę, bardziej boję się, że coś mi się tam zrobiło, może jakaś torbiel, mięśniak czy polip i to hamuje @ :-( Acha a wyników kariotypów nie miałaś online tak jak inne wyniki, że musiałaś dzwonić?

Wymaz to na bakterie z pochwy, żeby w razie co zdążyć wyleczyć. Co do TSH i FT4 to w sumie szkoda że nie zapytałam jaka jest opinia lekarza na ten temat, ale pamiętam, że na wątku o ivf dziewczyny pisały, że po stymulacjach hormony tarczycy im szaleją (idą w górę), więc zakładam, że o to chodzi
Ja mam dopiero 19 dc więc jeszcze z 10 dni na @ poczekam. A u Ciebie to pewnie albo fasolinka albo stres opóźnia @ ale tak czy inaczej skończy się to dobrze :tak:
Wyniki kariotypów miałam online ale ogólnie długo na nie czekałam, więc zadzwoniłam zapytać, czy te wyniki faktycznie będą online, czy mam odebrać osobiście

Smerfeta teraz to niech moja @ się nie spieszy, najlepiej byłoby gdyby przyszła w sobotę wieczorem albo w niedzielę rano, wówczas wtorkowa wizyta akurat przypadałaby w 3dc a tak to znowu będzie późno. Z jednej strony wierzę doktorkowi skoro mówi, że mam przyjść między 3 a 10 dc tylko 3 dni przed wizytą odstawić estrofem ale z drugiej strony tak było w poprzednim podejściu. To był 7 dc, robiłam wówczas estradiol i progesteron, z którego ewidentnie wynikało, że pęcherzyki jeszcze nie zaczęły rosnąć, czyli tak jakby był to 3 dc ale chciałam w tym podejściu zrobić wszystko inaczej żeby efekt był inny :zawstydzona/y: A życie i tak zweryfikowało mój plan :-( Na sikańca się nie zdecyduję bo nawet nie mam w domu, bo i po co ;-) Jak nie przyjdzie do poniedziałku to zrobię betę ale naturalsa w ogóle nie biorę pod uwagę. Wiem, że cuda się zdarzają ale w moim przypadku to byłby cud cudów, zresztą czuję już od wczoraj brzuch na @

Kasik skoro wyniki E2 i PRG były niskie to faktycznie estrofem przynosi dobre efekty. Ja tak "zerowałam" wyniki poprzez gonapeptyl ale ciesze się, że już nie muszę go brać bo ponad 3 tyg na zastrzykach byłam i miałam tego serdecznie dość :confused2: Najgorsze było to, że po @ wyniki E2 i PRG były za wysokie więc dalej musiałam brać gonapeptyl i w ten sposób mój cykl był cały przesunięty więc i "sztuczny". Wierzę, że teraz nasze suplementy nam pomogą :tak:

Mykam spać bo już mi głowa dokucza. Dobranoc!!!!
a006.gif

reklama
Do góry