reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Zakupy lipcowek

A mnie jak tylko poczułam pierwsze skurcze pognalo do toalety. Czesto jest tak ze organizm sam sie oczyszcza i to jest pierwsza oznaka zbliżającego sie porodu.

reklama
Anilewe - to moja pierwsza wyprawka, wiec doswiadczona nie jestem, ale dziewczyny pisaly, ze z pieluchami new born nie ma co szalec, bo dziecko moze szybko wyrosnac i potrzebny bedzie inny rozmiar. Ja kupie 2 paczki tych z 1 (jeszcze nie wiem do ilu to kg) kupilas bardzo duzo :)

dobry pomysł z tymi czopkami. Ja niestety nie zdążyłam tego załatwić bo miałam nagłą cesarkę, ale to co było po to była masakra. Bardziej mnie bolały jelita niz brzuch po operacji. Po 2 dniach lekarz kazał pielęgniarką zrobic lewatywę. Możecie sobie wyobrazic ból po zabiegu i skurcze jelit. :no:
Ja kupowałam w tej samej aptece co polecacie. Błyskawiczna przesyłka. Tam znalazłam najtańszy laktator lovi i juz reszte zakupów tam robiłam.

Anilewe tego ile potrzebujesz pieluch nikt nie oszacuje, lepiej kupić mniej i potem dokupić niż stracić kasę. Z newbornów 1 dzieci szybko wyrastają, ale jak urodzisz malucha, to może być tak, że przez 2-3 tygodnie będziesz używać 1.

Frida, to takie urządzenie do wyciągania kataru z nosa malucha. Bobra na początek, bo później zdecydowanie lepszy jest katarek.

reklama
nie, to aspirator, wpisz w google, jedną końcówkę wkładasz do noska, drugą sobie do buzi i "wciągasz gile"

my używaliśmy 1 jakoś przez miesiąc, Ola była duża, ale szczupła, potem 2 jakoś przez półtorej miesiąca, 3 już dużo dłużej. my zmienialiśmy jak Ola dochodziła do wagi granicznej górnej, ale jest szkoła, żeby zmieniać, jak osiągnie dolną wagę większego rozmiaru, tzn. jak new born 1 są od załóżmy 2-5kg, a 2 3-7kg (strzelam, nie chce mi się sprawdzać), to my zmieniliśmy na 2 jak miała koło 5kg, a niektórzy od razu 2 stosowali, bo są od 3kg, a dziecko urodziło się powyżej 3kg. promocje są cały czas, więc się nie martw :)

Do góry