• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Październik 2014

Marrika a my dostaniemy od męża siostry łożeczko;-) takie jak mi się marzyło tylko musimy poznać na 100% płeć to kupimy baldachim i pościel w odpowiednim kolorze;-)

Wysłane z mojego ST26i przy użyciu Tapatalka

reklama
kaśku - ja też chcę znać płeć ze względów praktycznych: wybór imienia, dekoracja pokoju, przebranie ciuszków których mamy tyle, że spokojnie dla czworaczków wystarczyłoby:-D

Teraz się kawkuję i za chwilę do sprzątania póki energia jest;-)

Uff Ja już ogarnęłam mieszkanie, wstawiłam pralkę na 90 stopni z octem i płynem, bo jest już troszkę wysłużona, i pranie nie pachnie tak jakbym chciała , mam nadzieję, ze to pomoże :tak: Ja też bym chciała poznać płeć, jutro mam wizytę , więc bardzo na to liczę, chociaż wiem, ze to dopiero 16 tydzień, i ciężko może być :-p Ja mam o tyle dobrze, że jeśli będzie dziewczynka to ciuchy mam u bratowej, bo wszystko po mojej małej lądowało u niej, a teraz z powrotem trafi do mnie he he, a ma pół strychu więc nie wiem jak ja to zrobię:-p a jeśli będzie chłopiec, to od męża brata będziemy mieli ciuszki;-) chociaż sama pewnie i tak coś dokupię;-)

Jeszcze jedno, miałam już wcześniej pytać, ale zapomniałam. Moja córeczka skończyła w Marcu 4 latka, ale dalej jestem zmuszona zakładać jej pampersa na noc, bo siusia :zawstydzona/y: próbowałam ją budzić, ale ona nie reaguje , albo mówi, ze nie chce :szok: próbowałam podkłady na noc, żeby czułą, że ma mokro, ale jak się zesikała to i podkład był przemoczony a z nim łóżko :dry:

Marlas w tym ci nie pomogę niestety, moje dziecię jak skończyło 2 lata zaczęło właściwie w ciągu jednego weekendu siusiac na nocnik i już po miesiącu jak zauważyłam że budzi się z suchym pampersem to po prostu przestałam jej zakładać.

Monarti ja łóżeczko po córce mam u mojej siostry ale jak je brali to ostrzegałam ich ze jak zajde w ciążę to później będę musiała im zabrać i będą musieli coś kombinować. Łóżeczko po córce mam takie z kołyska, jest super! Naprawdę polecam! ŁÓŻECZKO KLUPŚ RADEK II KOŁYSKA SOSNA + SZUFLADA (4120405924) - m.allegro.pl

Cztery latka to sporo jak na spanie z pieluchą. Spróujcie ją wysadzać w nocy na śpiocha. My tak robilismy, że przed naszym pójściem spać braliśmy małą na ręce i "na spiocha" siusiała. Nie było problemu z mokrym łóżkiem. Teraz ma prawie 6 lat i woła w nocy albo idzie sama do toalety i nawet nie wiem, że wstała. Sporadycznie jeszcze jej się zdaży zmoczyć pościel ale ponoć do 6 roku życie to norma. Wpróbuj z wysadzaniem

Jeszcze jedno, miałam już wcześniej pytać, ale zapomniałam. Moja córeczka skończyła w Marcu 4 latka, ale dalej jestem zmuszona zakładać jej pampersa na noc, bo siusia :zawstydzona/y: próbowałam ją budzić, ale ona nie reaguje , albo mówi, ze nie chce :szok: próbowałam podkłady na noc, żeby czułą, że ma mokro, ale jak się zesikała to i podkład był przemoczony a z nim łóżko :dry:

Marlas faktycznie macie problem mój młody od 16mca :-)nie wie co to pampers ale nie było zlituj się tylko po północy brałam go do wc albo nocnik i musiał zrobić siku nie patrz czy ona chce spać tylko bierz na na toaletę albo mąż i musi zrobić bo nie pójdzie spać ;-) musicie pokazać jej że nie ma wyjścia:-) to duża pannica zrozumie :-)
Marrika my tak mamy z wózkiem muszą nam oddać mój syn jeździł w nim pol roku a ich syn ma już 2,5 to zdecydowanie za długo ;-) mój wsiadać nie chciał w tym wieku tylko chciał spacerować

Wysłane z mojego ST26i przy użyciu Tapatalka

reklama
Ja tez chcę poznać płeć maleństwa jak najszybciej. Będę mogła wtedy kompletować wyprawkę i powolutku prać ciuszki dla fasolki . Pewnie się dowiem dopiero na połówkowym usg, które mam dopiero 22 maja (jak ja tyle wytrzymam:-p). Za tydzień mam następną wizytę, ale pewnie jeszcze nie będzie widać. Wcześniej czy później i tak się dowiem:-D

Marlas To trochę długo. Ja moją oduczyłam w ten sposób, że ostatnią porcję picia dawałam jej godzinę przed spaniem. Później siusiu przed położeniem spać i tak oduczyłam ją nakładania pampersa na noc. Jednak czasami zdarzały się sytuacje, że nie ja ją kładłam spać i nie kontrolowałam ile wypiła to zdarzało się jej zsikać do łóżka. Teraz się budzi na siku.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry