reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Propozycje imion dla naszych pociech

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Laura i Alicja bardzo ladne oba.
U mnie miala byc Alicja gdyby byla dziewczynka.
Laura jest na pewno rzadszym imieniem, o ile ma to dla Ciebie znaczenie.
I faktycznie mniej kusi do zdrabniania niz Alicja :)

reklama
Mam koleżankę Alicję, która dostaje szału jak ktoś się zwraca do niej Ala. A jednak nie ma na to wpływu biedna więc wiecznie się wścieka i każdego poprawia.

no własnei ,zdrobnienia zaleza od nas;)

mi Laura srednio sie podoba bo własnei Laurka mnei nie przekonuje:sorry:

znam np kilka Bartoszów a mowia na nich Bartek:crazy:jak dla mnei Bartosz to Bartosz a Bartłomiej to Bartek,coo tym sadzicie?

my nadal w kropce z imieniem,ja stoje caly czas za Hania ,T nie:wściekła/y:mowi ze juz woli Anne a ja za zadne skarby nie chce Anki,grrrr

Ja mam Bartosza na ktorego mowie Bartek. To zdrobnienie i do Bartosza i Bartlomieja. Mowie takze Barcik, Bartolomeo, Barteniu. Takze kto co lubi.

mama_bobasa jak na drugie imię chyba wybiorę Alicja, śliczne imię i tak mi się wydaję, że nie często nadawane dziewczynkom ostatnio. Pierwsze imię mamy już dawno wybrane dla dziewczynki - zdecydowaliśmy się na Maria. Mam nadzieję, że nie okaże się potem, że w tym roku będzie wysyp Marysiek ;-)

Ja mam Bartosza na ktorego mowie Bartek. To zdrobnienie i do Bartosza i Bartlomieja. Mowie takze Barcik, Bartolomeo, Barteniu. Takze kto co lubi.
u mnie identycznie. Oczywiście, że zdrobnienie od Bartosza to Bartek. A to, że od Bartłomieja tez to juz inna inszość. Język polski tak ma, że jedno imię ma kilka form :-D które rozumie i rozszyftuje większość Polaków.
Podobniejest z imieniem Ada jako osobny byt i skrót od Adrianny i Adriany. Imię Pola jako samo imię i skrót od Apoloni, czy imię Magda jako Magda ale i Magdalena. Ola od Aleksandry (zawsze mnie to dziwiło), od Oliwi, Olimpi czy Olgi.

Oolga, wysyp Maryś juz był (przynajmniej w moim rejonie) teraz patrząc na znajomych i na forum szykuje się wysyp Al. :-)

Ostatnia edycja:
mama_bobasa jak na drugie imię chyba wybiorę Alicja, śliczne imię i tak mi się wydaję, że nie często nadawane dziewczynkom ostatnio. Pierwsze imię mamy już dawno wybrane dla dziewczynki - zdecydowaliśmy się na Maria. Mam nadzieję, że nie okaże się potem, że w tym roku będzie wysyp Marysiek ;-)

Tak, Alicja sliczne imie :-D

Ze zdrobnieniami faktycznie jest tak, ze kazdy mowi jak lubi. U mnie w klasie na Marte mowili Martolina, a teraz ja na Martyne mowie Martolina, albo Marycha. Tak mi do niej pasuje i tak mowie.

OOlga ja miałam na liście propozycji Marię i Alicję. Ostatecznie padło na to drugie. I wcale nie jest ich tak mało...

Nie zapomnę tylko komentarza lekarki która po zaproszeniu nas do gabinetu powiedziała: wreszcie jakieś normalne imię:tak:

Druga córka miała być Marysią, a będzie Adaś...Też ich pełno na forum:-)

Nie chcę nikogo urazić, ale rażą mnie wymyślne imiona typu Nikola, Vanessa ,Oliwia

reklama
Ja nie uważam, że Oliwia to wymyślne imię :-p Raczej z tych normalnych. My wybraliśmy imię Oliwia. Mamy już w domu Natalię ;-)
Wymyślne to raczej Jessica, Vanessa i inne podobne.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry