reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Ah nie nadarzam czytać a co dopiero się w rozmowę inteligentnie włączyć ;) zapisałam się dziś do lekarza prywatnie wizyta 13go kwietnia. Będzie juz co nieco widać :) przynajmniej powinno. Chcialam zapisać się na nfz do którego kiedyś kiedyś chodzilam i zgadnijcie na kiedy wizyta. 22 CZERWIEC haha myslalam ze mój K na zawał padnie. Ale mimo wszystko ze prywatnie będę pewniej się czuć bo lekarz tez pracuje w szpitalu w którym bym chciała rodzic ponieważ mają dobre warunki i mam blisko od domu :) w środę lub czwartek idę na bete później w sobotę lub poniedziałek i pójdę jeszcze przed wizytą żeby nie iść tak bez niczego :)

reklama
Yogimum mnie też boli, z rana nie mam żadnych objawów procz temp w okolicach 37.3 brzuch mnie zaczyna pobolewac tak po 15tej wtedy mam też takie ogólne osłabienie, zawroty głowy, dziwne mdłości ale bez wymiotowania, burczy nie w brzuchu, wieczorem najbardziej brzuch dokucza skurcze podbrzusza kłucia różne. Czasem w nocy poczuje. No i procz tego ze bym spala na stojąco i tego ze jestem rozkojarzona ze wczoraj nie byłam w stanie oblec kołdry (mozg swoje a ręce swoje, nie wiem co to miało być jakieś kompletne zacmienie) to czuje się znośnie :)

Ej tak sobie teraz mysle dlaczego oni na nfz chca robic pierwsze usg w 12 tyg a co z ciaza bezzarodkowa np przeciez nie kazda sama sie traci czasami trzeba interwencji.
Z tym zacmieniem to moj gin w pierwszej ciazy powiedzial ze to normalne ze kobieta dostaje waty z mozgu w ciazy powiedzial ze tutaj chodzi o taki lekki stan upojenia ze niby wtedy kobieta mniej przezywa stresy klopoty wszystko jest takie mniej znaczace liczy sie tylko brzuszek i faktycznie moj sie ze mnie smieje wraz z ciaza odlywa moja inteligencja hahahahhahaha

Ja to sie czuje jak bym była w innym wymiarze ;) niby słucham kogoś ale wes to zapamiętaj co on chce ode mnie... A z ta kołdrą to aż sama z siebie się śmiałam :D robie jak zawsze a i tak mi coś nie wychodzi, a to nie ten rok a to poszewka jest założona ale na lewą stronę, z pol godziny się meczylam :) mam nadzieje ze nie będzie jeszcze gorzej :D

Witajcie! U nas w przychodni terminy są na koniec kwietnia ale jak sie powie ze jest sie w ciazy to położna wciska tak wizytę aby była przed 10tyg.
Ja rownież cierpię na ciazowe zaburzenia myślenia:)
85justyna ja jestem z Bydgoszczy a ty?

Ja tez na NFZ ale mimo ze terminy na czerwiec to trzeba wejsc z pacjentka do ganinetu i powiedziec o ciazy daje kartke i w rejestracji wciskają. A usg ile trzeba ja w tej mojej poronionej miałam 3 między 5a 8 tyg i nie musialam się o nic prosić. Raaaany dziewczyny byłam u koleżanki co urodziła 2 tyg temu synka. Aaaa jaki malutki <3

Dziewczyny, dla mnie chore jest to, że niektorzy czekają z usg do 12 tygodnia... musi byc wczesniej, raz, zeby wykluczyc ciaze pozamaciczna, a nie wiem, czy słyszałyscie cos n.t. zaśniadu graniastego... jak byłam w październiku w szpitalu po hiperdtymulacji, przyjeli dziewczynę, mówiła, ze ma 13 tydzien ciazy, a po usg okazało sie, ze to zasniad! a to przez lekarke, która nie kwapiła sie wczensiej usg zrobic...
Broń Boże nie chce nikogo straszyć, ale takie badanie jest na prawdę ważne.

A u mnie plamienie takie ciemnobrązowe, leżę i modlę się, by to nie było nic groźnego!!! Lekami jestem obstawiona, wypoczywam, poki co nic wiecej nie da sie zrobic... wizyta w piatek, za długie 4 dni...

Pozdrawiam :*

Ostatnia edycja:
Letycja to jednk mamy do siebie daleko, ja mieszkam w małej mieścinie po drugiej stronie województwa
co do usg to w poprzedniej ciąży miałam robione co 3 tygodnie do 30 tygodnia i raz przed porodem
nie wiem czy wytrzymam ten tydzień do wizyty zastanawiam się czy nie iść prywatnie w tym tygodniu... moja znajoma ma termin na 10 listopada i już widziała serduszko a ja jeszcze nie tylko pęcherzyk a tak już bym chciała....

reklama
dziewczyny dobrze ze was podczytuje:) od kwietnia biore enelmed i tam sie zapisze, bede chodzila do enelmedu w razie potrzeby na usg itp a na nfz swoja droga tez a co mi szkodzi! Enelmed bede miala od kwietnia a na wizyte do lekarza na nfz to mysle czy nie isc juz w tym tyg, skoro i tak usg mi nie zrobi to chyba moge isc te kilka dni wczesniej i chyba tez lekarz rozpozna ciaze? a na usg sie zapisze juz jakos w kwietniu jak mi ruszy abonament w enelu:) co myslicie?:)

Do góry