reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Jestem, przepraszam. Dziękuję za kciuki :* Najwyraźniej pomogły, bo szyjka się już bardziej nie skróciła. Maluch waży tylko 710 gramów, ale wszystko w porządku, wiedziałam, że wielki nie będzie.
Wczoraj padłam ze zmęczenia, dlatego Was tak przetrzymałam, jeszcze raz dziękuję za wsparcie :*

Esperanza ja od infekcji jestem już niestety level expert :-D W ciąży możesz brać feminella vagi c - to witamina c w globulkach, zakwasza PH i zabija bakterie. Na zmianę z lactovaginal albo provag. Doustnie też provag albo trivagin, lacibios femina.

Nafoczka coś jest chyba jednak na rzeczy z tym możliwym wpływem sterydu na owulację...

Esperanza a może to implantacja?

Ostatnia edycja:
reklama
Jestem po wizycie w Klinice. No i takiego obrotu sprawy się nie spodziewałam...
Powiedziałam o poronieniu- Dr kazał iść do immunologa. Powiedział, że szkoda transferować bo trzeba wykluczyć przyczynę immunologiczną.
Zrobił usg i wszystko ok.
Pytam na odchodne o mój wymaz na mycoplazme, chlamydie i ureoplazme. I się kazało że mam ureoplazme dodatnią!!!
Jestem zła na max bo równo rok temu byliśmy z M labo we Wrocku zrobili nam kompleksowo wszystko. I wszystko było ok wg nich. To nie wiem czy oni coś poknocili czy zaraziłam się teraz... Sprawa jest dziwna o tyle, że w Wrocku miałam grzybice jak byłam na pobraniu i było badanie też w kierunku grzybicy. Ginka co mi wtedy wymaz brała dała mi leczenie na gdzybka. A wyniki z labo wyszły że grzybka nie ma. To co ja mam teraz myśleć o wiarygodności tamtych wyników....
Dostaliśmy teraz leczenie z M. Mam się za 3 tyg pojawić na kolejny wymaz. I mam się zgłosić do immunologa a że terminy w klinice są odległe to poczekam na ten Kraków. Więc dalej jesteśmy w zawieszeniu a nasze bałwanki czekają grzecznie na zimowisku.

Ostatnia edycja:
Ewa - wiedzialam, ze bedzie dobrze :) troche sie uspokoiłaś teraz z tą szyjką?
A moj przypadek, zbyt szybko to było niestety, zaledwie 2 dni po owu :dry:

Ostatnia edycja:
Kurczę, trochę tak, ale po przejściach z pierwszej ciąży ciężko mi zachować spokój :zawstydzona/y: Ale w zeszłym tygodniu miałam takie skurcze, że już się pakowałam do szpitala, więc skoro nawet to szyjki nie ruszyło, to chyba jest ze stali.
Faktycznie, 2 dni po owu to trochę za szybko. Ty wiesz, że ja bardzo trzymam kciuki.

Cześć Dziewczynki. Enya, twoja Basia siada już samodzielnie? Kaira i reszta mamusiek;) bo moja Ewa ma już 6,5 mca a samodzielnie jeszcze nie siedzi, chwieje się.. zastanawiam się czy nie powinna już trzymać równowagi sama. Lekko podtrzymywana siedzi bardzo ładnie.

witam .
Neli liwka ma prawie 11 usiadla sama z raczkowania z podparciem wieku 10 samodzielnie. Teraz zaczyna chodzic wokolo mebli.
ewcia ma duzo czasu :)
Ewcia super wiesci
Tola kurcze trudno ale dacie rade.

My w szpitalu bo liw miala dusznosc jest diagnozowana odczego to

Neli Basia siedzi tylko z poparciem albo jak się trzyma (np w wózku sklepowym). Bez niczego siedzi tylko przez chwilę, sama nie usiądzie. Za to opanowała praktycznie raczkowanie (trochę raczkuje, trochę pełza) i podciąganie się w łóżeczku albo o zabawki do pozycji na kolanach. Uwielbia też stać i skakać, ciężko ją posadzić jak postawi się ją na swoich kolanach;)

Wiem Ewa, wiem :-) jest tu Was parę, od których czuję szczególne wsparcie i bardzo dziękuję :* :* :* ale jak widzisz tym razem przynajmniej się nie załamuje, że znowu kurka coś. Nawet nie chciałam iść z tym do lekarza powiem szczerze, bo może zbyt ostro się przytuliliśmy i coś się podrażniło tylko i stąd te objawy, ale mąż mnie przekonał, żebyśmy tego nie lekceważyli, bo już tyle zrobiliśmy. Tylko zobaczymy czy lekarz tego nie zlekceważy teraz.

Ewcia cieszę, ze wszystko cacy :)

Neli mala ma jeszcze spokojnie czas. Mój Fran, który motorycznie z iczym sie nie spieszył usiadł jak miał 7 miesięcy. Ja Go posadziłam w fasoli do karmienia, podtrzymywał sie rączkami, zachwycony. Wieczorem siedzial juz bez poduszki. Gdyby nie załapał to bym Go juz nie sadzala. Zaczła chodzic jak miał 14m. I to tez tak nagle, sta sobie, a tata Go zawołał ł i zrobił od razu 4 kroczki :szok:

Kaira zdrówka dla małej, moze to zapalnienie oskrzeli. Franio reaguje własn ie dusznościami. Pierwszy raz to byl drugi dzień choroby, drugi podobno dopiero sie rozkręcało. W takiej sytuacji jesli masz inhalator i pulmicort lub nebbud, to pół ampułki i kilkanascie kropel soli fizj. albo otworzyc okno, by chłodne powietrze obkurzczyło oskrzela.

reklama
Ewa, cieszę się że wszystko jest w porzadku ;) waga nie jest taka zła, w normach się miescisz ;) ja bym bardzo chciała moja Młodą popodgladac ale lekarz z usg się nie spieszy :( chyba będę musiała poczekać do 32 tyg :( teraz w 28 tyg na nast wizycie mam miec KTG a do tej pory mam zrobić badania min krzywa cukrowa, d-dimery, aptt, ferrytyne, bilirubine, aspaty, alaty i inne podstawy.

Esperanza na implantacje to faktycznie za wcześnie, ale może to sluz po porzadnej owu? Ja tak raz mialam w maju 2012... dobrze, że przytulanie było ;)

Tola, dobrze że lekarz najpierw zlecił immunologie. Chociaż jeden się przejął.

Sykatynka i co u Ciebie?

Ostatnia edycja:
Do góry