reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

aljul niestety :( teraz widze, że miałam prawie 4 dni odstępu i przesadziłam z limonką (1szy raz) wszystko musiałam wybić :angry:
dlatego teraz będą starania 3 i 2 dni przed i już bez limonki ;-)
a jak nie wyjdzie to 24h przed owulką zadziałam... :-D

kate kciuki za syna!

dostałam @ nawet w trakcie brania duphastonu :wściekła/y:

reklama
Aljul tak no u mnie już 22 tydzień się zaczął. Czas goni jak szalony. Mała spokojna w brzuchu aż się czasem martwię. Ja nadal pracuje jeszcze dwa tyg mi zostały. A Ty już zaczelas Starania?
Kate kciuki za syna
Cocinella zaciskam za następny cykl. Ja też na początku za dużo się zakwaszalam

Magda_z_UK, możesz mnie zdzielić, ale myślę, że w życiu nic nie dzieje się bez przyczyny. Kajunia pojawiła się w jakimś celu. Wierzę, że ciężko pogodzić się jest z taką stratą i takim bólem. Chcialabym zobaczyć Marcelka i Twoje dwie agentki. Jesteś na FB? Masz jakieś zdjęcia? Lekarze dają zielone światło na kolejnego maluszka? Nie dziwię się, że chcesz jeszcze jedno. Z trójką jest ciekawie, ale z czwórką pewnie jeszcze bardziej. ;-) Nam Fifi był potrzebny. A teraz myślę, czy to koniec. ;-) Boję się jednak kolejnej ciąży, bo nerki odmawiają posłuszeństwa.
Kasiu, &&& za syna. Ale serio to mi się wierzyć nie chce, że masz tak dorosłego syna. Ty ciągle jak nastolatka wygladasz!
Aljul, no 5 a w zasadzie jutro 6... Czas leci, a ja próbuję czerpać z tego jak najwięcej. To piękne chwile dla rodziny. Niezapomniane i jedyne w swoim rodzaju. :tak:

maggie oj tak, zdecydowanie przesadziłam. a ile dni przed owulką i czy/ jak się zakwaszałaś w szczęśliwym cyklu?
Ja pewnie zapodam sobie represh po @ i na tym koniec, a potem obniżanie sylkiem. ta limonka to miała z ph pewnie 2 ;/

maggie od 2 m-cy łykam suplementy, od tego też czasu mierzę temp i nie wyłapałam momentu owu bo chyba w zasadzie jej nie było a teraz okazuje się że tak się może dziać za sprawa tarczycy która ostatnimi czasy robi mi takie numery;-)
Zaczynam powątpiewać czy cokolwiek mi z tego wszystkiego wyjdzie:-(
Mój młodszy synek też się mało ruszał a w zasadzie tylko wtedy jak do niego mówiłam i głaskałam brzuch co mnie bardzo niepokoiło, za to starszy był bardzo aktywny i to on dyktował swoje warunki ;-) - jak położyłam się nie na tej stronie co trzeba to kopał dotąd aż się ułożyłam tak żeby mu było wygodnie i póki co to tak jest młodszy jest spokojniejszy a starszy od samego początku próbuje rzadzić;-)

Madziu_uk ufff...ochłonęłam. jak przeczytałam Twoją historię z życia to zaniemówiłam,popłakałam, zabrakło mi słów. Pamiętam, jak jeszcze doradzałaś mi z dietą przy planowaniu synka, a tutakie przeżycia Ciebie spotkały. jak pisałaś,że jesteś w czwartej ciąży i że będzie dziewczynka.bardzo mi przykro z powodu straty. jest to straszne:-(trzymaj się dzielnie, ucałuj dzieciaczki.

Macy u Ciebie Fifi już ma pięć tygodni szok jak czas zasuwa. A jak sobie radzisz?
Cocinella w szczęśliwym cyklu zakwaszalam się tylko abiofemem a potem represh. Starania dwa i pół dnia przed owulacja.
Aljul to może będę mieć spokojną córeczkę w takim razie :-)

Ostatnia edycja:
Marzycielko Ja tez ciagle mam pod górę, ze wszystkim, ciągle..ale widzisz- nie poddaję się :) I Ty również nie poddawaj się:) Lekarz zobaczy wyniki, wdroży leczenie i staranka jak najbardziej realne ;)

kate Trzymam kciuki za super wyniki syna na maturze &&&& To Jego wielki dzień :) Dzieciaki to sa jednak kochane , wyręczyły Cie w rozpowiedzeniu ;) U mojego syna w grupie kolega sie pochwalił że bedzie miał brata na co moje dziecko - " No i co chwalipęto, a wcale ze to nie takie proste zeby miec siostre albo brata " hahah

Magda_Uk Przykro mi z powodu Twojej straty. Super że masz już i synka i córeczki- wiesz jak to jest być mamą i dziewczynek i chłopca :) Na pewno będziesz jeszcze miała kolejną pociechę :) Ja ciagle mam w głowie jedno motto " że dzieci nie odchodzą, one zmieniają date swojego przyjścia na świat " :*

cocinella A niech to...a było tak ładne na wykresie. Jak robisz roztwór z limonki to zmierz paskami PH-zeby faktycznie ph 2 nie było ;) A mowilam ze Duphaston nie zahamuje @ , ja potrafie dostać przy 8-ej tabletce nawet ;)

aljul Ja jakoś żyję, anemia mnie przytłacza...

reklama
Magda z uk witaj. Skoro wykryte masz, że jest coś nie tak z hormonami to wiesz już co leczyć. A u mnie dwa miesiące temu wyniki książkowe a teraz cykl bezowulacyjny i dużo krótszy. W końcu się uda.
Jak pomyślę , co spotkało Was i Kaję, to łzy się same cisną do oczu :( Podziwiam Cię bardzo. Życzę z całego serca, byś już niedługo nosiła pod sercem kolejnego maluszka. Marcelek już się przyzwyczaił do szkoły? Lilianka też daje w kość, ale pewnie jest dużo spokojniejsza ;)

cocinella może teraz się uda. Za pierwszym razem przy staraniach o córeczkę nie jest łatwo.

kate powodzenia dla syna :) dzieci zawsze wyręczą w ogłaszaniu nowin :)

ajlul życzę, by zmiana dawki leku pomogła i udało się szybko zajść w ciążę jak już będziesz się starać.

maggie niedługo sobie odpoczniesz. Może dziewczynka spojna będzie :)

macy ja zawsze chciałam mieć dużą rodzinę. Tylko niestety to nie jest na polskie warunki. No i mąż na drugie ledwo się zgodził. Kto wie, może będziesz mieć 4 maleństwo.

Airfix po pobraniu krwi pewnie z tą anemią jeszcze gorzej.

Dziewczyny jak nie byłam na diecie, to miałam cykle 29 dniowe i owulacja w 16dc. Jak tylko dietę zaczęłam i to nie bardzo restrykcyjnie, to po 21 dniach @ i jeszcze plamieni a w środku cyklu :/

Do góry