reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2015

Em es Zet to super ze z oczkami lepiej:) Ty karmisz butelka? Mi moja malutka jakoś chyba mało je co ponad 3 godziny 90ml zresztą czasami wszystkiego nie zjada a w nocy tez ma długie przerwy powiedzmy ze je kolo 20 potem 2 i 7

Tak ja ściagam i daje butelką-nie dokarmiam sztucznym. Moj Felek je roznie,,, raz co 2 raz co 3 godz.i też niewielkie porcje zazwyczaj 80-90 ml. Ostatnie jedzonko ok.godz 20:00 później 2:30-3:00 no i pozniej 7:00. Przybiera na wadze prawidłowo wiec poki co się nie martwie tym,ze takie male porcje wcina

reklama
Mi się dziś udało zabrać mała na dłuższy spacer w chuście wiec chyba mialyscie racje ze to kwestia temperatury.
Kolejne zadanie przed nami to ponowne przyzwyczajenie do butelki. Nie dawałam przez ostatni miesiąc i się od uczyła i nie ssie. A ja na jesieni doktorat zaczynam i będę musiała ja zostawiać na cały dzień. Bez butli się zatem nie obejdzie.

Mam jeszcze takie pytanie. Zauważyłam że wiele z Was karmi mm lub ewentualnie mieszanie ze swoim ale z butli. Mogę zapytać dlaczego? To ze względów medycznych czy z wyboru? Dodam że nie chce was krytykować, nie z tego powodu pytam. Moja siostra od początku karmiła mm, oba akurat dlatego ze musiała brać leki na swoją przewlekła chorobę.

No to może ja pierwsza... Ściagam i daje z butelki ponieważ po cc dopiero na 8 dobę dostalam pokarm i to z wielkimi bólami, bo stymulowalam juz na siłę laktatorem czego skutkiem byla uszkodzona skóra wokół sutków i uszkodzone sutki. Ale nie moglam inaczej po tym jak położna nastraszyla mnie,ze moge juz w ogole nie dostac pokarmu. Dziecko oczywiście cały czas przystawiam ale bez skutku, do tego wklęsle sutki...Kiedy juz pokarm przyszedł, maly dosc dobrze zasmakowal łatwości ssania z butelki i byl problem...On się denerwował bo nie mogl złapać sutka,ktorego praktycznie nie bylo i nie ma, a ja się denerwowalam,ze młodzian głodnieje. Caly czas jest na moim pokarmie,,,nie dokarmiam mm

Oh. Współczuję ci przeżyć. Taki stres zaraz po porodzie...
A za jednym zamachem ściągniesz całą porcję czy cały czas z laktatorem siedzisz? ;)
Czasami zastanawiam się czy z butelka nie byłoby mi wygodniej.

Oh. Współczuję ci przeżyć. Taki stres zaraz po porodzie...
A za jednym zamachem ściągniesz całą porcję czy cały czas z laktatorem siedzisz? ;)
Czasami zastanawiam się czy z butelka nie byłoby mi wygodniej.

Ściagam średnio co 5 godz./ czyli jakieś 4-5 razy na dobę/ i mam pokarmu na jakies 2-3 karmien,,,ściagam średnio 160-220 ml jednorazowo z obu piersi...w nocy nawet 240 ml więc nie jest tak źle. Przynajmniej jak wychodzę na dłuższy spacer, czy wyjezdzamy gdzieś na dluzej to biorę zapas z lodowki do butelek i się nie stresuje...Ostatnio nawet byla taka akcha,ze przez te upaly maly jadl mniej a ja kilka porcji mleka zamrozilam w specjalnych woreczkach z apteki na gorsze czasy. Takie zamrozone moze lezec do 3 msc. w temp.-17

ja karmie cycem a rośnie jak na sterydach :D

dziewczyny szczepiłyście tmi skojarzonymi szczepionkami z jednym ukłuciem czy tym co oferuje ośrodek zdrowa i 3 ukłucia.

reklama
Ja jeszcze jestem przed ale pewnie wezme skojarzoną. ...ja wczoraj probowalam malemu dać mm ale nie chcisl w ogóle azachoeywal sie jskby był strasznie glodny a przy piersi sie wsciekal. Udalo sie ze zasnął ale wvzoraj sid troche nameczylismy..

Do góry