reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Uciazliwe objawy

Iza wiem wiem - bardziej chodziło mi o to, że wcinanie jabłka po każdym posiłku czy przekąszeniu już mi nosem wychodzi :-D

reklama
esia a ty masz zgage po czym najbardziej? czy masz tak jak ja ze stale niezaleznie czy jesz czy nie.
A swoja droga pisalysmy w tym samym czasie i moj post wpisal sie szybciej.

Wiecie co mama mi właśnie powiedziała że na zgagę dobry jest cukier. Nie wiem bo nigdy nie próbowałam ale zawsze mozna spróbować jezeli nic innego juz nie skutkuje.
Mi od świąt opuchlizna z nóg nie chce zejść, w ogłóle nie mam kostek wyglada to okropnie. Dobrze że w piątek idę do gina to poproszę go o jakąś maść.

Moja mama na zgage pije wode z soda...Jej to pomaga bardzo i praktycznie po kilku krotkich chwilach i na dlugo nie wraca-tylko ze ona nie jest w ciazy:-)

Mnie też póki co pomaga na zgagę Rennie (a jest czasem taka koszmarna, że budzi mnie w nocy !)
Czasem doraźnie, ale na krócej pomaga zimne mleko...
A zgagę mam po wszystkim :wściekła/y:

U mnie zgaga to chyba pierwszy objaw ciąży, bo mam ją od pierwszego do ostatniego dnia.:-D Przy Weronice zeżarłam chyba z opakowań Rennie, a teraz to już chyba z 15, bo bywa że w nocy 3 razy biorę bo mnie ta cholera budzi. Tak więc muszę ją przy łóżku sobie kłaść bo inaczej kapota. No, ale fakt faktem że Rennie działa.

dziewczyny Renee to u was to samo co malox czy cos takiego nie? takie mleczko w butelce o smaku jakby mietowym tak??

Monia Rennie to takie pastylki do ssania - węglan wapnia 680mg i węglan magnezu 80mg mają w składzie.

Dzagud ty piszesz że jesz dużo Rennie a nie wiem czy wiesz że mają bardzo dużą zawartość cukru?

Szopka dzieki! To ja tez jem te tabletki tylko u nas nazywaja sie inaczej:-D a sklad jest rozny, zalezy od firmy. te co kupilam wczoraj to 700mg tego wapna i 300mg magnezu czegos tam...

reklama
Nie miałam o tym pojęcia:szok: muszę dokładnie sprawdzić. Ale trudno, w końcu nie pożeram tego tonami, tylko wtedy gdy muszę. Nie wiem czy lepsze dla dziecka byłaby ta odrobina cukru, czy gdyby matka oka do końca ciąży nie zmrużyła.

Do góry