reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

Ja wiem ze musze rzucic bo moj M jest strasznym przeciwnikiem i kiedy decydowalismy sie na drugie dziecko to jego warunek byl ze zaczne o siebie bardziej dbac i lykac witaminy i odlacze sie od "inhalatora" ;)

reklama
Strawbelka jakie badania? O czym pomyśleć?
My bez zabezpieczenia od maja, ale w sumie bez finału w "te" dni. Odstawilam tabletki, bo dojrzalam do mysli o drugim dziecku. Moj maz dojrzal we wrzesniu i wlasnie od września zaczęliśmy starania. Niestety już 4 cykl bezowocny ... :(
Podstawa to badania hormonalne, tarczyca. Potem histeroskopia, laparoskopia, droznosc jajowodow. To wszystko mozna na Nfz zrobic. Lekarze zazwyczaj kaza sie rok starac i potem przyjsc badania robic. Wiec jak ktos juz rok sie stara i nic to te badania to podstawa! Przy poronieniach to warto jeszcze zrobic przeciwciala antykardiolipinowe, przeciwciala anty tpo i anty tg. Jak wszystko dobrze wyjdzie to szuka sie dalej w immunologii.

Ja tez z Czestochowy;) a u kogo sie leczysz? Ja polecam dr Tomanka z Bytomia, przyjmuje tez w Provicie w Katowicach. Odrazu sie Toba szybko zajmue i znajdzie problem.

Najpierw chodziłam do Lemańskiego, w ciąży do Jabłońskiego ale od straty do Olka, i w zasadzie konkretnego leczenia jeszcze nie podjęłam, na razie ustawię głowę do porządku, a później zajmę się wnętrznościami choć boję się że zapadnie jakiś wyrok i nie będę miała siły walczyć...
Ale dziękuję bardzo za polecenie, sprawdzę na pewno tego doktora i się pewnie tam wybiorę

Ostatnia edycja:
Najpierw chodziłam do Lemańskiego, w ciąży do Jabłońskiego ale od straty do Olka, i w zasadzie konkretnego leczenia jeszcze nie podjęłam, na razie ustawię głowę do porządku, a później zajmę się wnętrznościami choć boję się że zapadnie jakiś wyrok i nie będę miała siły walczyć...
Ja Ci radze uciekac z Czestochowy. Tu lekarze nie maja takiej wiedzy jakie my mamy problemy. Poczytaj sobie opinie o dr Tomanku. Pojdziesz do niego odrazu Cie wezmie na oddzial do szpitala w Bytomiu, zrobi laparo, histero i droznosc. W ciagu miesiaca bedziesz miala to zrobione na nfz. Szpital super, opieka rewelacja , lekarze najlepsi. Dr Tomanek to aniol, bardzo dba o swoje pacjentki. Dziewczyno blagam Cie idz do niego, albo chociaz poczytaj opinie, pomniki chca mu stawiac. W Czestichiwie Ci nie pomoga!

Ja Ci radze uciekac z Czestochowy. Tu lekarze nie maja takiej wiedzy jakie my mamy problemy. Poczytaj sobie opinie o dr Tomanku. Pojdziesz do niego odrazu Cie wezmie na oddzial do szpitala w Bytomiu, zrobi laparo, histero i droznosc. W ciagu miesiaca bedziesz miala to zrobione na nfz. Szpital super, opieka rewelacja , lekarze najlepsi. Dr Tomanek to aniol, bardzo dba o swoje pacjentki. Dziewczyno blagam Cie idz do niego, albo chociaz poczytaj opinie, pomniki chca mu stawiac. W Czestichiwie Ci nie pomoga!
To tym chętniej się tam wybiorę. Dziękuję bardzo.

Wchodzę z mezem do sklepu. Mają własną wędzarnie. Na cały sklep pięknie pachnie świeżymi wedlinami, a ja musiałam wyjść bo mi się zrobiło niedobrze. ... uroki ciąży ha ha ha

Dzis robilam tsh trzymajcie kciuki żeby spadło po lekach

Lenaka tylko dzwon i uwawiaj wizyte. On przyjmuje w antrum w bytomiu w kazdy poniedzialek po 15.00. Wizyta 120zl plus usg 100zl. W provicie w kazdy wtorek po 15 wizyta tam to chyba 170 zl ale tu juz masz wszystko w cenie wymazy usg wszystko. Ostatnio podobno nie przyjmowal juz nowych pacjentek w antrum bo mial ich za duzo. Wiec dzwon i sie umawiaj bo moga byc dlugie terminy. Lenaka dzialaj i walcz o szczescie, lecz dusze u psychoterapeuty i cialo, rob badania.

Lenaka a szpitala sie tam nie boj. Moze nie wyglada najpiekniej, ale opieka jest rewelacja, skacza obok Ciebie jak w prywatnej klinice, lekarzy masz najlepszych, nic Ci nie spitola jak w co niektorych szpitalach. Bedziesz w dobrych rekach!

reklama
trzymam kciuki by się Wam udało rzucić fajki!! i żeby poziom tsh u jednej się obniżył:) ja mam to szczęście, ze nie pale i zaraz lecę po zeszyt by zapisać jakie badania na w razie by co zrobić jeśli nie uda się przez dłuższy czas zajść w ciąże

Do góry