reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Właśnie wiedziałam że na coś idziesz ale nie pamiętałam na co .A co to ta sono hsg?
Droznosc jajowodow, tylko nie ta zwykla ktora sie robi jodem i RTG.
Ta robi sie sola fizjologiczna i USG. Potem odrazu mozna sie starac, a przy tym z RTG podobno trzeba odczekac do nastepnej owu.

reklama
Ja biore stale 10mg :)

Strawbelka! Powdzenia na tym hsg, wracaj z dobrymi wiesciami :)

Susana, ostatnip mialam po 3 tygodnie ppstu + antybiotyk i moglismy dzialac dopiero po kolejnej @ wiec spodziewam sie, ze bedzie tak samo.

jA 3 lata, w tym 3 poronienia. Jedno samoistne, dwa ciąża obumarła - łyżeczkowanie.

Ja encorton brałam po potwierdzonej owulacji (bez konsultacji z lekrzaem) + duphaston + acard. Po pozytywnym teście właczyłam acard.

dzięki za miłe przyjęcia. Miałam badania pod kątem zespołu antyfosfolipidowego, tarczycy, nk nie robiłąm niestety, trombofilia, mutacja genu mthfr, kariotypy (czekamy na wyniki), badanie nasienia męża . Tak jak napisałam wszystko wychodziło w normach bez żadnych zastrzeżeń tylko te p/przeciw plemnikowe.
Mam zalecenie cały czas brać: acardx1, selen 200mg na dobę, encorton 2 mg na dobę, kwas foliowy 15 mg, jodid 100 mg. Po owulacji : encorton 5mg rano i 1/2 wieczorem, duphaston 3x1, od pozytywnego dodatkowo fragmin 2500 j.m.
Fondi o szczepionkach tylko czytałam, ale nie mam większej wiedzy. Co to intralipid?:)
A jaki poziom masz tych przeciwciał przeciwplemnikowych? Nie wiem gdzie robiłaś, ale np w Diagnostyce sa podane poziomy ilością plusów, np ja mam jeden plus na cztery. Ponoć nieistotny poziom, ale nie wiem czy na pewno..
W ciąże zachodziłaś, wiec te przeciwciała nie blokują ci plemników męża, ale czy twój gin powiedział ze mogą miec wpływ na utrzymanie ciąży, czy tez zagnieżdżanie? Bo zalecił jednak encorton, wiec jednak próbuje je zwalczyć - bo to jedyne przeciwciała jakie miałaś wykryte.
Ciekawa jestem jaka opinie ma twój lekarz bo mój olał te przeciwciała..

Strawbelko,
Może teraz z tymi suplementami coś zaskoczy:). Ja jakoś bardzo w nie wierzę:) Mój "złoty zestaw" poszeedł już w ruch:) bez niego też miałam 8 miesięcy bezowocnych strań.

reklama
Dzień Dobry
Ja dalej chora, temperatury nie mam ale gardło mnie boli. Dalej leczę się czosnkiem, malinami, kiwi, cytryną, harbatą i leżę w łóżku, a moi nad morzem spacerują :-(

Do góry