reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Cześć dziewczyny :) wybaczcie że się nie odzywalam ale dostawałam palpitacji serca jak czytałam forum ;) za bardzo się wami przyjmowałam i przejmuje :) nie da rady was się nadrobić :) jutro mam wizytę. Nie wiem czego mam się spodziewać. Tak jak pisałam dwa tygodnie temu że zrobię bęte by zobaczyć czy doganiam martke :) miałam chyba 19 dpt 7000 betę. To chyba dobrze :) dzisiaj jest mój 27 dpt myślicie że jutro zobaczę serduszko?
Miło Cię widzieć :tak:

reklama
Martka, Hess,Anika,Madzionga,Agatek,Iga,Nikaa,Strawbelka pamiętacie przyrosty swoich bet? Podzielcie sie proszę:rolleyes2:

u mnie było tak (transfer 5dniowej blastki)
8dpt - 63
10dpt - 125
14dpt - 1215
23dpt - 23706
25dpt - 40861

te dwa ostatnie wyniki musiałam zrobić, bo w 23dpt miałam silne krwawienie i stwierdzony został ten ogromny krwiak

Ilka ja dzwonilam do pani dr i pod zadnym pozorem nie pozwolila mi odstawic lekow... Mam zrobjc powtorke bety w 11dpt tj sobota... Ochrzanila mnie ze za wczesnie zrobilam bete bo moglam miec implantacje np wczoraj wiec nie dziwne ze beta taka a nie inna... W kazdym.l badz razie zaproponowala abym powtorzyla bete... A jesli wyjdzie ze nic z tego czeka mnie histeroskopia i haching czy jakos tak jeszcze nie doczytalam do konca co to jest..

Pewnie scratching?

moniusia młody rośnie, czasem jak pomyśle ile trzeba było przejść to sciska cos w gardle. i ten strach, ze ktoś może Ci ten cud w każdej chwili odebrać, i jak tu zyc? w ciągłym strachu? zrozumieszo czym mówie, bo wszystko przed tobą:-) no i mamy pierwszego zabka:-)

gratuluję zęba :D niech Młody rośnie zdrowo! a jak Ty się masz?

i co mi tu o Rzgowie piszesz :p moja córka ma tam swe źródła ;) ale fakt, taśmówka jak nic...

Powiem Wam jeszcze, że teściowa mnie dziś wkurzyła. Mówiłam jej, że dopiero po 12 tyg powiem innym, że jestem w ciąży. Do tego czasu nic ma nie mówić. I co się okazało dzisiaj? Jedziemy sobie w samochodzie i ona coś tam mówi, że jej brat znów dziadkiem zostanie, ale oczywiście on nikomu nic nie mówił tylko jakiejś tam siostrze ciotecznej powiedział a ona teściowej. A ona do tej siostry mówi "to ja tez cos powiem tajemnicy - ewelina jest w ciąży". I mnie sie pyta czy nie zapeszyła, a ja rozłożyłam ręce i powiedziałam, że zobaczymy. Ku....a i jak tu jej cos powiedzieć w sekrecie. Kurcze niedługo całe miasto będzie wiedzeć, że w ciązy jestem

Hej dziewczynki!
Kolejna wizyta za mną. Mój mały wielki człowiek mierzy 48mm (czyli jest wielkości pudełka od zapałek), serduszko grzecznie bije, szyjka macicy zamknięta, przydadtki wszystkie ok. Położna zmierzyla mi miednice i inne kości, obwód brzucha, ciśnienie i wagę. Odetchnęłam z ulgą. Mam schodzić z dawek leków, które przyjmuję w tenisa sposób, aby za miesiąc nie brać już nic. Zasugerował, żebym zdrowo się odzywiala, ze szczególną uwagą na zdrowe pieczywo bez chemii. Wszystkim forumowiczkom z całego serca życzę takich chwil. Nie ważne, że łamie mnie w krzyżu, że ciągle boli głowa i dokucza zagaga, ważne, że człowiek prawidłowo rozwija.

Napisane na LG-D405 w aplikacji Forum BabyBoom

Olusja, piękne wieści! niech człowieczek zdrowo rośnie! czy już jesteś umowiona na prenatalne? co wpisujemy do kalendarza?:)

Anne, nie miałam tego progesteronu, więc nie pomogę ://

Pisanko, może będzie serduszko :) najczęsciej pojawia się koło 30dpt, ale zdarza się wcześniej :)

Ewelin, jak ja nienawidzę takich sytuacji! mówisz, żeby nie mowili, a wypaplaja:/ nic już z tym nie zrobisz, ale nie stresuj się, proszę! z MAluszkiem wszytsko dobrze:)

Ilka, może jednak warto zrobić betę 6.05, tak jak planowałaś od początku? nie chodzi tu o falszywe nadzieje, ale tak dla pewnosci?

Westi, za Wisłę w Poznaniu też:)

reklama
Dzis mamy tu wiele ważnych wydarzen:) kciuków nie puszczamy :)

MAJ

4: Butterfly - transfer
4: olusja1987 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
4: szila09 - wizyta u gin prowadzącego ciaze
4: kasia_basia - wizyta serduszkowa
4: kinia – betowanie
4: Monia_IBA - betowanie

5: Falka302 – II betowanie
5: onadlaniego - wizyta u gin prowadzacego ciążę
5: pisanka89 - wizyta pecherzykowo-serduszkowa
5: martka83 - wizyta serduszkowa
6: westaice – betowanie