reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Kochane mozeciemi przyblizyc troche bardziej temat encortonu bo slyszalam ze niektore z was przyjmuja po trsansferze ze jest dobry dla osob z hashimoto zeby ewentualnie organizm nie zniszczyl zarodka mam zamiar pogadac o tym z lekarzem w sierpniu ale chcialabym uslyszec tez wasze opinie bo to jednak steryd czy nie zaszkodzi dziecku???
Właśnie czytałam o tym. Sporo dziewczyn pisze,ze brało do dnia testu lub max do 12 tygodnia ciąży. Ale to duże obciążenie dla ciąży i lekarze są niechętni żeby przepisywać.
Tez chętnie się coś dowiem. Zapytam o to mojego gin endokrynologa,ale to dopiero za jakieś 2-3 tyg.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Ano wlasie...powiem ci gosiu ze lekarz troche racji ma..blizniaki to naprawde duze obciazenie dla organizmu matki no i wlasciwie 90proc ze beda wczesniakami i rozne inne zagrozenia. Ja mam rowne 35 latt i w planach sa 2 zarodki, ale ja jeszcze porozmawiam przed transferem o tym..zobaczymy jak sie rozwina komorki i ile ich bedzie....bo tak szczerze to wolalabym uniknac takiej sytuacji.
U mnie w rodzinie były ciążę bliźniacze, na szczęście wszystko było ok.
Ja jestem rok starsza i od początku biorę 2 zarodki. Mam nadzieje,ze chociaż 1 się przyjmie :) a jakby były bliźniaki to było by super. Moja sąsiadka zaszła w naturalna ciążę z...trojaczkami :) Było jej ciężko,głównie fizycznie. Lekarze od początku mówili, że poród tylko przez cesarskie cięcie. Z tego co pamiętam to poród był na jakieś 2 tyg przed terminem.
Pewnie wszystko zależy od stanu zdrowia przyszłej mamy.

To jest loteria jak w totka albo przyjma sie oba zarodki albo jest wieksza szansa ze ktorys z tych dwoch zostanie. Czasami btwa tez tak ze zostanie 1 i sie podzieli ba 2 a bywaja przypadki ze zostaja obydwa i oba dziela sie jeszcze na 2 tego obawia sie moj lekarz i jak tylko patrzy ze mam mniej niz 35 lat to od razu mowi ze poda jeden. Troche mnie to wkurza bo to pezeciez moja kasa moj brzuch i moja ewentualna ciaza i jestem ja w stanie przyjac z wszystkimi ewenrualnymi konsekwenchami ale wiwczas mowi czy tez z takimi ze przezyja dzieci a ja moze nie to doprowadza mnie do pionu i normalnego myslenia ze moze faktycznie lepiej nie ryzykowac. Zobacze co powie mi w sierpniu jak jeszcze raz go spytam.
:)
Ze mną transfer miała dziewczyna co dostała 2 zarodki mając 30 lat. Podobno dr uargumentował to budową,że ma większe szanse na donoszenie ciąży bliźniaczej.

Aa i proszę o wpisanie na 21 na betowanie :)

U mnie w rodzinie były ciążę bliźniacze, na szczęście wszystko było ok.
Ja jestem rok starsza i od początku biorę 2 zarodki. Mam nadzieje,ze chociaż 1 się przyjmie :) a jakby były bliźniaki to było by super. Moja sąsiadka zaszła w naturalna ciążę z...trojaczkami :) Było jej ciężko,głównie fizycznie. Lekarze od początku mówili, że poród tylko przez cesarskie cięcie. Z tego co pamiętam to poród był na jakieś 2 tyg przed terminem.
Pewnie wszystko zależy od stanu zdrowia przyszłej mamy.

No jasne ,glownie zalezy od zdrowia mamy:)

reklama
Do góry