reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pazdziernik 2016

Aaaa byłam właśnie z mężem sprawdzić jak nasz wózek wejdzie do naszych aut..i powiem Wam...średnio....
Mąż na Astre IV sedan z naprawdę dużym bagażnikiem i owszem wózek wejdzie a torba to tylko chyba jedna i to miękka jakaś...
Ja mam Signum i z tyłu wejdzie tyko stelaż a gondola ewentualnie na niego ale wtedy nie zasunę rolety , żeby nie było Ho widać więc to średnie takie...i żadna torba już nie wejdzie :-\ a ja będę w aucie trzymać wózek... więc gondola będzie musiała być z tyłu kocem chyba przykryta...
Matko sądziłam, że będzie mniejszy problem..jak tu gdzieś dalej jechać z wózkiem :-\

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Tekila przy córci mieliśmy Opla vectra sedan niby duży bagażnik ale ciężko było wsadzić wózek do niego masakra potem zmieniliśmy na kombi i teraz spokojnie wchodzi wózek i torby z ciuchami .Pamiętam jak sedanem jecha listy na urlop masakra alternatywy 4 wszystko poupychane w bagażniku jak i z tyłu samochodu a teraz już nie ma takiego problemu z kombi

reklama
Tola pewnie nie po każdej było zaczerwienione ale jesli juz miała to zazwyczaj po kupie szczególnie jak przenoszona byla a ona lubiala tak nad ranem szczelic kupę i spac dalej no a rano to wiadomo:( ale nie pamietam żebym smarowała jej tyłek za każdym razem bo to juz dawno było no i ja z lekami ostrożna jestem. A Ty smarowałas?

Patish no ja jestem jednak inaczej nastawiona i raczej wole sie zabezpieczyc. Zwlaszcza ze podklad pierwszy daja. A i posciel dali czysta... nie sadze zeby mieli kogos klasc w brudbej, ale jak poplamisz (nie pisze o zalaniu) pierwszego dnia to raczej ci dla ciebie nie beda zmieniac w ciagu trzech czterech dob... a co do samodzielnego sciagania poscieli po porodzie to zycze powidzenia :) ale ja tam wole po prostu miec podklad i sobie zmieniac chicby kilka razy dziennie ;) w domu tez spalam na podkladach. Zreszta ja tak jak ktos tu pisal nawet przy okresach czesto musze miec recznik

Teraz rozumiem Cie. ;)

Ja nigdy nie smarowalam, nigdy nie wycieralam chusteczkami .

A co do zmiany to u nas jakby lekarz wszedl a posciel brudna to caly oddział leci z hukiem, :) Pielegiarki sprawdzaja czy przescieradla czyste dwa razy dziennie i bez problemu zmieniają.

Ja jeszcze odnośnie auta to cieszę się, że w gondoli będzie jeździł teraz a nie latem...wtedy już będzie na wyjazd lekka spacerowa wersja...Teraz ewentualnie to będzie jakiś weekend u teściów 120km stąd więc torba starczy... Ale tak czy siak wszystko to strasznie dużo miejsca zajmuje mimo, że ładnie się składa i koła można oddzielić...
A my auta na pewno nie zmienimy bo w lutym(2 tygodnie przed tym zanim okazało się, że jestem w ciąży) kupiliśmy ta Astre -nową z salonu więc wiecie :-( mojego auta też wymienić nie możemy bo jest zbyt dobre, więc pozostaje się przemęczyć z gondola...

U mnie w szpitalu chcieli własnych podkładów na łóżko, ale dodatkowo na prześcieradle w okolicach pupy leżały takie podgumowane prześcieradła. Ja poplamiłam przypadkiem i bez problemu zostało to wymienione. Co prawda sama zaniosłam do kosza na korytarzu, ale salowa mi przyniosła i założyła nowy. Bez przesady żeby w brudnym leżeć. A po porodzie się leje, oj leje...

Tekila a co Ty za wózek kupiłaś? Ogólnie najfajniej składają się te na nieskrętnych kołach i nie trzeba gondolki ściągać. A wbrew pozorom, całkiem komfortowo się prowadzą.

Bellina mamy Adamexa Barlette. Koła akurat to nie problem bo przednie składają się na płasko a tylme można odczepić, ale mimo wszystko to zajmuje miejsce, a gondola jest niestety stety duża i zajmuje drugie tyle...

Tekila u nas też problem z wózkiem niby do aut wchodzi, ale tak na styk bardzo sie bronimy przed kombi póki co, ale zycie pokaże. Moj zmienia auta co rok lub dwa, a tez nie dawno kupilismy jedni i strasznie je lubie, nie chce zmieniac. Tak jak mowisz do lata będą juz spacerówki, a wtedy najwięcej wyjazdów

Z różnymi rzeczami mieliśmy problem, ale dobrze że z autem chociaż nie;) wyjmiemy trzeci rząd siedzeń, który i tak nie jest nam potrzebny i wózek wejdzie. Myślę że nawet bez składania go, Ale niestety nie mogę sprawdzić, bo wózek zamówiony miał być do 15 a go nie mao_O

reklama
Dzidzia na pewno zdąży przyjść :)
No z tymi autami to damy radę. Jesteśmy tylko we dwoje wiec najwyzej torba bedziie z przodu siedziec :p bo ja i tak z dzieckiem z tylu.
My to w ogóle planujemy na sylwestra jechac i w grudniu do Pragi, zobaczymy tylko jakim mloda bedzie dzieckiem i czy bedzie lubila jezdzic autem.

Do góry