reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Ja myślałam, że na podtrzymanie ciąży Iza... No to ciekawe w czym clo ma pomóc, bo jeśli na PCOS to i tak bierze się to tylko "chwilę" a psuje inne rzeczy, jak u nie...o ile to o te tabletki chodzi ;)

Ja mimo ze mam owulacje, to dostaje clo. Moze to o zwiększenie szans chodzi, nie wiem.

reklama
JA to nawet w necie wyczytałam ze Clo mogą przyjmowac mężczyźni na poprawę ilości nasienia. Tego nie wiedziałam :D a ja dostałam, jack to pain dr powiedziała - zeby mieć pewność ze jajeczko rozwinie się prawidłowo i w pełni
Nie wiem jak to z facetami, i zwyczajnie ciekawa jestem jaki cel ma lekarz u Izy, co poprawić ;) No jajeczka ładnie się rozwijają, mi niestety clo tak popsuło endo, że w 13dc miało 2mm...

N

Właśnie nie wiem na co te tabletki bo się nie zapytałam. Wiem tylko że od 3dc przez 5 dni. Zapytam we wtorek. A teraz od owulacji brałam progesteron ale jak widać nie pomógł. Wogole dziwi mnie to że teraz nagle jakiś problem mam żeby utrzymać ciaze. Dwie przebiegały bez problemu. A tu bach proszę. Nagle problem.
Może badania o których bertha pisała ?

Chodzi mi o to, że Iza w ciąże zachodzi normalnie, więc w czym ma pomóc ? Na pewno nie na podtrzymanie ciąży bo w ciąży się go nie bierze... ;)

Moze tak jak queen pisze - ze jakosc jajeczka wzrasta i lepiej sie ciąża utrzyma, bo np lepsze ciałko żółte bedzie? Ale to takie gdybanie.
Ja na pęknięcie dostaje jeszcze pregnyl - czyli gonadotropine, to co w ciąży samo sie wytwarza, i to ma tez jakośc jajeczka wspomóc. Moj gin na początku ciąży podaje kilka razy ten pregnyl co kilka dni na wspomożenie ciałka żółtego.

Tak wlasnie Iza mysle ze albo to cos z krzepliwością krwi, albo immunologia albo przeciwciała.
Lista badan wszystkich (robiłam wszystkie oprócz kariotypow i dwóch ostatnich)
Antytrombina III, aktywność (AT)
Antykoagulant toczniowy (LA)
Białko C, aktywność
Białko S wolne
Przeciwciała antykardiolipinowe (ACA)
Przeciwciała przeciw beta 2-glikoproteinie (B2GPT)
Przeciwciała przeciwłożyskowe (APA)
Przeciwciała przeciwplemnikowe (ASA)
Przeciwciała przeciw antygenom jajnika (AOA) (=przeciwjajnikowe)
Przeciwciała przeciwjądrowe (ANA1)
TSH
FT3
FT4
anty-TPO
anty-TG

Mutacja genu protrombiny (20210 G-A)
Czynnik V Leiden
MTHFR C
MTHFR A
Badanie genetyczne popłodu
Kariotypy twoje i partnera