reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipiec 2016

My mamy w sypialni 20-21 stopni, ale zanim włączyli ogrzewanie to bylo 18 i dogrzewalismy farelką.

Synuś śpi w beciku. Nie budzi się przez to przy odkladaniu, bo zasypia na butelce. Już trochę długi, dół wyskakuje wiec okrywam kocem, bo wykopuje zaraz :p

reklama
Lizzy - u nas tak samo hehe.

My też mamy tę matę. Jest ok, szkoda, że ta karuzelka się nie kręci sama. Też podkładam koc.

U nas dalej pada, drugi dzień w domu, tak jeszcze nie było, buuuuu. Marudzenie i nuda!

Kamejka, to samo u nas, też wierci się i prostuje nóżki. Próbowałam w zeszłym tygodniu to protestował. Teraz mu minęły dziwne dni, więc będę znów probować. Już trzyma sam główkę, to nie będę go tak szczelnie obwiązywać i zobaczymy.

Mój synek śpi w długim rękawku i czymś ze stopkami, albo w skarpetkach, czyli pajacyk jakiś albo body plus spodenki ze stopką. Do tego cieniutki kocyk z wełny, taki na prawdę leciutki. Rozkopuje się, ale nie sądze by było mu zimno. Temperature mamy tak troche ponad 20 stopni.

Nie mam monitora oddechu.

Paula, już ząbki? Super! :)

Nie może mi spać na rękach, bo mam jeszcze dwóch chłopców, którym muszę ugotować, pomóc w lekcjach, poćwiczyć zajęcia z logopedii, obciąć paznokcie, pomóc umyć głowę, przeczytać bajkę i też przytulić. Do tego ogarnąć dom, zakupy jakieś zrobić, po prostu - normalnie funkcjonować.

Super mama jesteś, że to wszystko ogarniasz i nawet na forum wpadasz :) Ja z jednym dzieckiem ledwo się wyrabiam.

Toteczka, ja też nie daję rady jak płacze, nigdy nie dawałam dlatego ja nosiłam na rękach itd. Teraz mały jest wyjątkowy bo pięknie śpi i nie płacze prawie wcale.
Lila, to u mnie chłodniej w pokoju i będę go o wiele grubiej ubierać, choć to jest tak, że jak ja już go biorę na cyca do siebie do łóżka i on zasypia ze mną przytulony to jest mu za gorąco.
Kamejka, ja teraz mam Snuzę do pieluszki, obecnie najnowszy model z lipca 2016, bo wcześniej kupiłam uzywany, Ci ludzie co mi sprzedali mnie trochę oszukali i dostałam zniżkę w Snuzie na ta okoliczność. Jak mi oddali kasę to kupiłam nowy. Też będę używać do roku.
Nieufna, moje dzieci też spały z pieluszką przy policzku a teraz Mały czasami.Co kryzysów laktacyjnych to ja też jej mam co jakiś czas. Ale się już przyzwyczaiłam :-). Karmię dalej, bo ja uwielbiam karmić piersią.
Paula Dabro, szybko te ząbki ale u mnie było tak: najstarsza córka 8 miesiący, syn 4 miesiące, młodsza córka 6 miesięcy a teraz to nie wiem. Zobaczymy choć małemu tak jakby odznaczają się przez dziąsełka dwie górne jedynki :-)
Madziolina, mój jakiś za duży się zrobił na rożek więc go tylko nim przykrywam.
Flammie, ja bez monitora oddechu nie dałabym rady. Nie miałam go ostatnio przez jakieś 8 dni, zanim tamci ludzie nie oddali mi kasy i ze Snuzy nie przyszedł nowy. I strasznie się stresowałam, szczególnie jadąc z Małym autem, bo ja go nie widzę jak prowadzę, bo jest na tylnym siedzeniu tyłem do kierunku jazdy.
Aga30+, jak u lekarza?
Pozdrawiam Resztę niewymienionych Dziewczyn

My po szczepieniu, Ewa nawet nie poczula. Wiec lekarz kupki zielone olał. Pytałam o tę kaszkę na noc ale powiedział, że będę ją tuczyć. Opowiadał o rozszerzaniu diety ale połowy nie pamiętam. Koleżanka ma specjalną ulotkę z przychodni to wezmę i będę sie do tego stosować

My też już po szczepieniu. Nie było źle. Rozpłakała się, ale szybko dała się utulić i zasnęła. Kupiłam jej 6 pajaców w H&M, bo już mi że wszystkich wyrosła. Śpi tylko w pajacu przykryta kocykiem grubym. Jakoś nigdy nie zmarzła. Mamy ok 21 stopni.
Ja dziś padam na twarz i idę zaraz z małą pospać póki chłop nie wróci :)

reklama
Toteczka, mój synuś odkąd jest na mleczku ha z delicolem, też robi zielone kupki :)

Ja mam wrażenie, że Mały je dużo za dużo. Je więcej i częściej niż piszą :p no ale jak płacze z głodu to mam mu nie dać? :(

Do góry