reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
U mnie długo do testowania (06.12) ale mam dziwne objawy: mdłości, wymioty i dziwne odczucia brzuxhowe, nie wiem nie boli ale jest tkliwy, zawroty głowy. Roi mi sie chyba...

Trzymam kciuki za II kreski jak najszybciej

Hehe :) wróżbita Maciej. Mi mój powiedział, ze nerwowa jestem, więc pewnie nic z tego. No myślałam, ze padne. Grunt to wsparcie :D

Co do tej rozmowy o dzieciach, zgadzam się z Tobą. Uważam, ze nie powinnyśmy dramatyzowac i zrobić za chwilę z dziecka ofiarę przemocy psychicznej zastosowanej przez 6-tetnich rówieśników. Każdy sobie robi żarty, trzeba czuwać nad tym i tyle. Od dzdzownicy do kryminału. :D

Mój brat z kolegami wrzucali koleżance do plecaka żaby, których ona się panicznie bała. Oni się śmiali, ona darla w nieboglosy. Kumplujemy się do dziś :)
Słuchajcie sorki za rozgrzanie tematu ale tak jak mówicie, każdy ma swoje zdanie. A to zdanie wynika z doświadczeń życiowych. Zatem nie ma opcji aby każdy miał to samo.
Ja napisałam na podstawie swoich. Ja byłam odważnym dzieckiem i różne rzeczy się robiło ale za żadne skarby nie mogłabym tak samo podchodzić w przypadku mojego syna, który jest bojaźliwy i niepewny siebie. Stąd fajne, nieszkodliwe zabawy jednych dzieci moga mieć traumatyczny wpływ na inne. Np. wrzucili mu piłkę do kosza na miskę toalety (dla zabawy oczywiście) wiąże się to z tym, że nie chce chodzić na treningi ... ale my mu tłumaczymy cały czas, że tak świat wygląda i nie może rezygnować z rzeczy, które lubi, bo inni się zachowują w ten a nie inny sposób. Nie trzymamy go "pod kloszem" ale oczywiście rozumiemy i wspieramy, bo to jest bardzo ważne w przypadku takich dzieci....
Przepraszam Was kochane ale chciałam Wam przekazać, że czasem sytuacje zupełnie blache mogą być trudne dla innych ....
Ja zaczęłam I pozwalam sobie skończyć [emoji4] ... oczywiście z pełną wyrozumiałością dla innych....każdy ma swoje doświadczenia życiowe [emoji6]

Napisane na SM-G7105 w aplikacji Forum BabyBoom

Słuchajcie sorki za rozgrzanie tematu ale tak jak mówicie, każdy ma swoje zdanie. A to zdanie wynika z doświadczeń życiowych. Zatem nie ma opcji aby każdy miał to samo.
Ja napisałam na podstawie swoich. Ja byłam odważnym dzieckiem i różne rzeczy się robiło ale za żadne skarby nie mogłabym tak samo podchodzić w przypadku mojego syna, który jest bojaźliwy i niepewny siebie. Stąd fajne, nieszkodliwe zabawy jednych dzieci moga mieć traumatyczny wpływ na inne. Np. wrzucili mu piłkę do kosza na miskę toalety (dla zabawy oczywiście) wiąże się to z tym, że nie chce chodzić na treningi ... ale my mu tłumaczymy cały czas, że tak świat wygląda i nie może rezygnować z rzeczy, które lubi, bo inni się zachowują w ten a nie inny sposób. Nie trzymamy go "pod kloszem" ale oczywiście rozumiemy i wspieramy, bo to jest bardzo ważne w przypadku takich dzieci....
Przepraszam Was kochane ale chciałam Wam przekazać, że czasem sytuacje zupełnie blache mogą być trudne dla innych ....
Ja zaczęłam I pozwalam sobie skończyć [emoji4] ... oczywiście z pełną wyrozumiałością dla innych....każdy ma swoje doświadczenia życiowe [emoji6]

Napisane na SM-G7105 w aplikacji Forum BabyBoom

My się nie gniewamy :) dzieci mają swoją wrażliwość. U mnie w rodzinie są bliźniaczki i układam z nimi ostatnio domki z kart. Jednej się zawalił, zacina zęby i dalej układa a druga zaczyna płakać i mowi, ze jest jej tak przykro i jest wrażliwa. pocieszne to bylo :) wazne zeby nikomu nie działa się krzywda, a dzieciństwo ma swoje prawa i niech brzdace szaleją :)

Kurcze piszesz o krzepliwosci krwi.. Jak ronilam i pobrali mi krew na badania to robily sie skrzepy i dwa razy musieli mi pobierac, nie wiem czy to ma jakis zwiazek z tym :-) a sok z burakow pijam, bo lubie :)
Moze faktycznie odpuszcze sobie to badanie a w to miejsce kupie sobie ten kwas foliowy i tyle i bedzie po problemi...

Dzieki dziewczyny za lopatologiczne przetlumaczenie tematu :-) na Was zawsze mozna liczyc :-*
Zbadaj sobie krzepliwość krwi. Ja biore jesCze na to Acard i w ciąży bede brała clexan z powodu tej krzepliwości (wynikającej zapewne z mutacji MTHFR)

Dziewczyny a teraz dla większości z was pewnie durne pytanie ale.. jestem z tych osób, które maja problem z połykaniem tabletek.. kupiłam olej z wiesiołka ale wielkość kapsułek mnie przeraziła [emoji33] i dlatego moje pytanie.. czy myślicie, ze mogę wylać zawartość kapsułki na łyżeczkę i tak to łyknąć? Bo innej opcji dla mnie nie widzę.. [emoji849]
Kup następnym razem olej z wiesiołka. Na Allegro kupowałam ostatnio. Ale możesz spokojnie wypić zawartość tych kapsułek. To pewnie identyczny olej jak ten w butelce.

W końcu kupiłam:
Zobacz załącznik 784972
Niepotrzebnie czytałam ulotkę :/ Masę skutków ubocznych, aż się włosy jeżą :]
Któraś się źle po Clo czuła ?
Teraz @ wyczekuję ze strachem i obawą :) ale i nadzieją też ...:)
Ja nie miałam skutków ubocznych. Brałam 1x2.

Mój do tego ma tylko 23m plemników. A norma ponad 33... także oprócz morfologi słabej jest ich mało. Ah w ogole załamka [emoji30][emoji30] właśnie był u nas kuzyn z dziewczyna. Poznałam ich ze sobą w marcu. Maja po 20 lat. We wrześniu poroniła 8tyg ciąże. Dziś przyjechali powiedzieć ze znowu jest w ciąży. W 6tyg. Oczywiście pogratulowałam i uśmiech na twarzy miałam. Ale chyba gorszego dnia na powiedzenie o tym nie mogli wybrać. Myślałam ze serce pęknie mi na pół [emoji30][emoji24] przepraszam ze Wam tak tu dramatyzuje, może dla nie jednej z Was to śmieszne. Ale ja nawet nie mam z kim o tym pogadać. O wszyscy do około. Zrobią cyk i są w ciąży. Nikt nie rozumie co ja przychodzę [emoji30][emoji22][emoji22]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Trzymaj sie Queen :* z in vitro zajdziesz i będziesz miała cudownego dzieciaczka :)

Proponowałam bym ci clo i zastrzyk na pęknięcie owitrelle jak pęcherzyk będzie miał ponad 15mm
Moj gin zastrzyk robi dopiero jak pecherzyk ma >20mm

No co to jest laparoskopia wiem bo sama ja mialam w celu usuniecia woreczka zolciowego ale zastanawiam sie jak to przeprowadzaja w kobiecych sprawach.
Po każdej stronie brzucha dziurka i w pępku dziurka i działają :) miałam w poprzednim cyklu.

Bertha! Śniło mi się, że miałaś dwie kreseczki, chwalilaś się na forum :happy:

O matka, KOCHAM CIE!!!! [emoji1][emoji1][emoji1] oby sie sen spełnił [emoji7] :)

U mnie tez 5 :-)
U mnie też! [emoji16]

m7a4xuun7rn9jc7g.png

reklama
Dziewczyny, od 3 dni temp ciała 37,2 - 37 kiedy nie zmierze. Teraz patrzę 37,1. Podbrzusze daje mi sygnały. Gdyby to była choroba to bym już leżała, bo leków nie biorę przecież na przeziębienie. Może mój sen będzie proroczy :):):)
Ja mialam taka temp jak w ciazynbylam, tez mnie brzuch poboleeal... Jak dla mnie jestes na dobrej drodze do SUKCESU ;-) TRZYMAM MOCNO KCIUKI ABY SIE UDALO :-)

Do góry