reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Tylko czemu malo sie o tym mowi :-)
Ale chyba warto przecierpiec dla Kochanego Szkraba <
bo kobiety nie chca mowic, ze rzygaja, nie one nie wymiotuja, ona rzygaja, ja np mialam kilka miesiecy ciazy taka biegunke, ze z toalety ciezko bylo wyjsc i naprawde zle to wspominam, szok jak to szlo, jesc nie moglam, a rzygalam i mialam sraczke, najprawdziwsza na swiecie sraczke :( jak se to przypomne to mysle, ze warto bylo, bo mam synka, ktory mi wlasnie brzuch rozpycha ♥

reklama
bo kobiety nie chca mowic, ze rzygaja, nie one nie wymiotuja, ona rzygaja, ja np mialam kilka miesiacy ciazy taka biegunke, ze z toalety ciezko bylo wyjsc i naprawde zle to wspominam, szok jak to szlo, jesc nie moglam, a rzygalam i mialam sraczke, najprawdziwsza na swiecie sraczke :( jak se to przypomne t mysle warto bylo, bo mam synka, ktory mi wlasnie brzuch rozpycha ♥
Patrz,a ja glupia myslalam ze ciaza to notoryczne zatwardzenie, tylko o tym slyszalam a tu jeszcze sraczka moze byc :) ja przez tych kilka tyg ciazy cieszylam sie z kazdej mdlosci, z kazdego 'nadprogramowego' siku... Ahhh szczerze to marze o tym...

Patrz,a ja glupia myslalam ze ciaza to notoryczne zatwardzenie, tylko o tym slyszalam a tu jeszcze sraczka moze byc :) ja przez tych kilka tyg ciazy cieszylam sie z kazdej mdlosci, z kazdego 'nadprogramowego' siku... Ahhh szczerze to marze o tym...
zajdziesz jeszcze i bedziesz rzygac jak kot, zatwardzenie u mnie pojawilo sie pozniej, w 3 trymstrze :) na przemian ze sraczka rzecz jasna :D

Ja w pierwszej ciazy czułam się super, lepiej niż przed.Odpadła mi alergia pokarmowa,meteopatia i w końcu miałam idealne ciśnienie bo tak zawsze niskie miałam.Synek dodawał mi takiego powera ze całą ciaze pracowałam na 1,5 etetu w szkole, miałam błysk w oczach, unosiłam się w chmurach.Na poczatku mialam mdlosci ale nie wymiotowalam.Zgaga późno mnie dopadła.A im blizej porodu czułam się lepiej.Jak zaszlam w druga ciaze to juz kiepsko się czułam, od razu zaparcia, wkurzenie duże,mega mdlosci.Objawy się mnie trzymały do końca mimo że chodziłam 3,5 tyg z martwym zarodkiem.Chcialabym aby moja nastepna ciaza, jeśli jakimś cudem się trafi była taka jak z synkiem.

Anka, to ja cię trochę pocieszę bo moja ciąża to było dla mnie zbawienie ! Jak miewam migreny tak przez 9 miesięcy nie bolała mnie głowa ! 0 wymiotów i innych rewolucji żołądkowych,nie puchłam mimo, że rodziłam w sierpniu także ja takiej ciąży życzę każdej z was! Moj synek mnie bardzo oszczędzał [emoji12] jedyne na co narzekałam to już 8-9 miesiąc lekka zgaga wieczorami i rozpychanie małego.. czasem oddech było ciężej złapać jak nogi wbijał ale miał 61cm jak sie urodził wiec co się dziwić.. [emoji3]
Dziewczyny jutro ktoś testuje? [emoji3]

Wiem, że to żaden objaw, ale zawsze jest nadzieja dzięki temu.
Ja tak myślę, że to może przez eurhyrox bo juz mi pewnie TSH spadlo poniżej 2 to i moze cera sie poprawila? Bo hormony nie szaleją. W poniedzialek pojde zbadac bo mijają 4 tyg. Od poprzedniego badania.

Każdy sygnał inny niż norma coś oznacza. Ja Tobie życzę z całego serca 2 kreseczek :*

racja, rzadko sa ciaze bez objawow, nie ma co koloryzowac, im gorzej ma sie matka tym lepiej ma sie dziecko :) hormony robia swoje
Zgadzam sie.. Ja nie mialam zadnych objawow i dzidzius sie nie rozwijal ale na to tez nie ma reguly.. W 1szej ciazy mialam tylko mdlosci rano i pozniej zgage i urodzilam corke wiec kazda z nas inna

reklama
W końcu kupiłam:
Zobacz załącznik 784972
Niepotrzebnie czytałam ulotkę :/ Masę skutków ubocznych, aż się włosy jeżą :]
Któraś się źle po Clo czuła ?
Teraz @ wyczekuję ze strachem i obawą :) ale i nadzieją też ...:)

Ja się źle czułam, uderzenia gorąca, ciągły ból brzucha przez cały cykl, kręciło mi się w głowie w te dni co brałam. Ale to wcale nie oznacza, że Ty musisz też się źle czuć! Każda z nas inaczej pewnie reaguje. Tym bardziej że ja byłam raczej przestymulowana, lekarz zapisał mi clo bez sensu i bez monitoringu. Odstawiłam clo, poszłam do innego gina, zrobił monitoring i okazało się że mam owulacje ok, tylko trochę później bo mam dłuższe cykle.

Do góry