reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja tak mialam i miewam nadal momentami,takze to normalne. Aa..dziewczyny...jak z wasza waga? Bo mi jak przez trzy miesiace nic nie ruszylo tak teraz zaczelam tyc...no nie...z dwa kilo mi juz chyba przybylo :-(

uwo9dqk323h73wzt.png
To ile przyjedz zależy też od twojej początkowej wagi . Np jeśli miałaś niedowage to w 1 trymestrze możesz np do 4kg. A przy normalnej 1 trymestr powinno się 2 kg. Narazie się nie stresuj. Organizm inaczej pracuje . Woda się zbiera. U jednych mniej u jednych bardziej. Jak będziesz ważyć za dużo to lekarz ci napewno powie . [emoji4] w 1 ciąży raz przytyłam 5 kg w 2 tyg. Lekarz to mnie udusić chciał. [emoji23][emoji23]

34bwyx8dkk6avua5.png

reklama
Ja tak mialam i miewam nadal momentami,takze to normalne. Aa..dziewczyny...jak z wasza waga? Bo mi jak przez trzy miesiace nic nie ruszylo tak teraz zaczelam tyc...no nie...z dwa kilo mi juz chyba przybylo :-(

uwo9dqk323h73wzt.png
Ja juz 5 kg [emoji27] jestem zalamana... Przed chwilą się wazylam... Ale tak to jest jak sie odzywia przennym chlebem na zmiane z paczkami [emoji47][emoji47] czas zaczac wlaczac wiecej warzyw i owocow bo bedzie tragedia

oar8s65gmlqg37sx.png

Justyna w pierwszej ciąży farbowałam henną. Teraz wróciłam do naturalnych więc nie farbuje ale cały czas robię sobie zelowe paznokcie, bo tylko w takich mogę robić wszystko i nie mieć co chwilę boleśnie polamanych. Tylko do samego porodu trzeba będzie zdjąć :/

m3sxyx8dzur8ghzn.png

W takim razie nie będę się farb obawiać i jadę dzisiaj sobie jakąś kupić. Aleksandra ja żelowych nie znoszę ale hybrydy cały czas robie bo też bym miała ogryzki zamiast paznokci. Tylko ju tak z wzorami nie szaleje. Sama nie wiem czemu [emoji52]

m3sxrjjg5qsluqq6.png

Ja przez pierwsze 2,5mc przytyłam 300g aż położna się śmiała że po 100g ale do przodu. Za to od jakichś dwóch tygodni cały czas jem i boję się stanąć na wagę. Momentami jestem aż zła że co dwie godziny muszę jeść i jak tu nie być sfrustrowaną.

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Aleksandra niekoniecznie trzeba zdjac do porodu;) ja tez robie zel i na to hybryde i nie mam zamiaru sciagac :) co najwyzej zrobie sam przezroczysty zel zeby utwardzic plytke :)

oar8s65gmlqg37sx.png

reklama
Dziewczyny powiedzcie mi farbuje któraś włosy? Ja of sierpnia się nie farbowałam i takie mi siwulce wychodzą ze się patrzeć na siebie nie moge

m3sxrjjg5qsluqq6.png
Ja tez sie od sierpnia nie farbowalam... ide w grudniu po 12 tygodniu i bede sie farbowala farbami eko.
Ale ja to i tak farbuje wlosy raz na pol roku ;) ale skoro mowicie ze farbujecie w domu takimi bez amoniaku... hmmm a kolor wychodzi Wam dobry ? Moja kolezanka tez jasna blondynka w ciazy pofarbowala i miala z odcieniem zieleni wiec sama troche sie boje ;) albo farba byla do dupy [emoji14]
A hybrydy robie :) znaczy ostatnio nie mialam kiedy bo spalam [emoji23]

m3sx9jcg8o411yy9.png

Do góry