Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Dziewczyny, czytam o tych Waszych ruchach i z jednej strony się cieszę, a z drugiej nie dowierzam. Sama kilka razy miałam wrażenie, ze to juz to. W pierwszej czułam dopiero w 21 tc.
Poniżej link do wywiadu z mamąhinekolog, kobietą która jest ginekologiem i jednocześnie mamą.
Czy zawsze jest tak, że w drugiej i kolejnej ciąży czujemy ruchy dziecka szybciej? Z czego to wynika? W którym tygodniu brak ruchów dziecka powinien n...
Czytaj dalej na www.superstyler.pl/dziecko/mamyplan-tanczacy-brzuch-czyli-cala-prawda-o-ruchach-dziecka/ [emoji767] SuperStyler.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone.
Dla leniwych powiem, że druga ciąża to ok 18 tc. Dla ginekologów czucie ruchów w 16 tc to juz baaaaardzo wcześnie , a 12tc dziecko jest za małe , a płynu owodniowego za dużo, ściana macicy za gruba żeby cos poczuć.
Więc czekajmy spokojnie i nie nakręcajmy się tymi ruchami.
![]()

Ja też mam 14. 12 [emoji4]Cześć dziewczyny! Gratuluje udanych wizyt i pieknych zdjecja mam dopiero genetyczne 14 wiec jeszcze troche czekania. Co do watku zamknietego to podoba mi sie pomysl ze zdjeciami (prosze o dolaczenie) ale tez uwazam jak moje poprzedniczki ze jeszcze ktos moze dolaczyc wiec jeszcze poczekajmy z pisaniem w watku zamknietym.
Co do prezentow to internet to dla mnie blogoslawienstwo. 3/4 prezentow kupionych. Tylko dla meza nie mam pomyslu
![]()
Ja w tej ciąży (trzeciej) dopiero przekonałam się co oznacza powiedzenie "każda ciąża jest inna". Wczoraj powiedziałam mężowi że nasze dziecko będzie miało kolki no bo jak wszystko na odwrót to wszystko hehehehe