reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Moze lekarz sam na to wpadnie, a moze nie. Nie czekaj na to, działaj sama. Jeszcze nie teraz bo za wcześnie, ale ok 30 tc umów sie do specjalisty i ten wyda Ci odpowiednie zaświadczenie (ze poród SN jest dla was niebezpieczny), z takim zaświadczeniem możesz mieć cc gdzie tylko zdecydujesz sie rodzic.
Ja tak miałam przy pierwszym porodzie, z tym że to mój lekarz zasugerował żebym szła do specjalisty. Ginekolog nie wyda ci takiego zaświadczenia jeśli wskazanie do cc nie jest typowo ginekologiczne.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Wiem ale porozmawiam w pon o tym z moja gin. U niej będę rodzic więc może się uda, a jak nie to właśnie pójdę do ortopedy

w57vyx8dubspq12k.png

reklama
Też miałam masakre w 1 ciąży z tym ustepowaniem miejsc. Jeździłam do 8 miesiąca do szkoły codziennie autobusem . Ludzie udają , że nie widzą . Tak się złożyło że przyjaciel też nim jeździł . I zganiał ludzi z miejsc w tej ciąży się nie dam. Gdzie się tylko da będę szła na pierwszą . Może to ludzi nauczy . Dużo kobiet z tego nie korzysta . A jak już jakas się odważy to zostaje tak objechana , że szok.
To pokolenie ma telefony i inne gadżety . Rodzice dbają o wszystko . Ale zero jakiś wartości przekazanych. Mój 4 letni syn umie się bardziej zachować od dorosłych osób w takich sytuacjach.

34bwyx8dkk6avua5.png

Kobietki czy któraś z was miała robiony jakiś zabieg na szyjce ? Po 1 ciąży miałam robiona konizacje ( to wycięcie kawałka szyjki ) . Byłam też nacinana przy porodzie . Wiec są 2 blizny. Zastanawiam się jak to odbije się na 2 porodzie . Czy rozwarcie się zrobi itp.

34bwyx8dkk6avua5.png

Zajac no niestety... Jak bylam w 8mc i poszlam do sklepu i stałam w kolejce na miesny okolo 20osob przede mna i mnie ekspedientka zawolala bez kolejki to myslalam ze mnie zlinczuja ;)

oar8s65gmlqg37sx.png

Ja tez mam same złe wspomnienia, pamietam jak w poprzedniej ciąży w 9 mcy stałam w kolejce w aptece. Jeszcze był ze mną synek (2lata) który strasznie sue nudził. Mega kolejka, upał bo sierpień, ja z brzuchem jak na bliźniaki. Jakaś pani odchodząc od kasy zapytała panią w okienku czy ja nie mam pierwszeństwa, a ta pokazała tabliczkę że pierwszeństwo mają weterani i honorowi dawcy krwi. Że moze mnie przyjąć poza koleją jak sue inni zgodzą, oczywiście zaraz teksty ze wszystkim cieżko, ze wszyscy stoją itd. Podziękowałam za zrozumienie i uprzejmość i wyszłam, bo wiedziałam że jak zostanę to albo zrobię scenę albo sie rozrycze (eh, hormony).

Cześć mamuśki, dzisiaj od ponad 2 miesiecy pije znowu moja ulubiona kawe (bezkofeinowa) ale wrocila mi ochota :D Poza tym samopoczucie lepsze i mnie juz praktycznie nie mdli :D Jedynie mam jakies uczulenie na bio oil albo na inny olejek weleda bo skora mnie strasznie swedzi.Chyba jednak postawie na olej kokosowy.Milego dnia i super ze wszystkie wizyty ida zgodnie z planem i wszystko jest ok :)

Cześć mamuśki, dzisiaj od ponad 2 miesiecy pije znowu moja ulubiona kawe (bezkofeinowa) ale wrocila mi ochota :D Poza tym samopoczucie lepsze i mnie juz praktycznie nie mdli :D Jedynie mam jakies uczulenie na bio oil albo na inny olejek weleda bo skora mnie strasznie swedzi.Chyba jednak postawie na olej kokosowy.Milego dnia i super ze wszystkie wizyty ida zgodnie z planem i wszystko jest ok :)

Jak ci zazdroszczę!!!!!! Ja jestem meeeeega kawoszem, a w ciążach mnie zawsze odrzuca. Teraz kawa mi tak śmierdzi że szkoda gadać. Musze czekać do drugiej połowy ciąży bo wiem że wtedy smak powróci.

Daktyl, nie odpowiedziałaś na moje pytanie [emoji12]
Dlaczego pytałaś o objawy w związku z tym że karmiłam praktycznie do zajścia w ciąże?

Anula1988 ja mam jeszcze dzisiaj zwykłą wizytę,w końcu u tej gin co chciałam :) o której masz usg jutro?? Ja o 16:15 ;)

reklama
Przyjemnie się budzić gdy za oknem tak biało i tak sobie leżę i patrzę mój pies (Wincent) nie odstępuje mnie na krok. U mnie Prawie 3 tyg do wizyty strasznie mnie to niepokoi wolałabym wiedzieć wcześniej co tam słychać.
Dzisiaj się ważyłam na wasze jest +4

Do góry