reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Kciuki za nasze dwie staraczki!
Babydream co u Ciebie?
Kulcia jak nastrojowo [emoji4]
U nas od kiedy dzieci mamy, choinka zawsze jest ubierania, w Mikołajki, w tym roku pomimo remontu tez juz stoi-choć nieco uboga bo mi karton z ozdobami zaginął w akcji [emoji53]

5djy3e3kpgua6zwe.png

reklama
Tak właśnie jest Anka. Wiem ze to hipokryzja ale lubię nastrój a jakbym miała się doszukać to tradycja przystrajania nie od narodzin jezusa się wzięła [emoji4]

atdctrd8ammce1aq.png

Wg mnie to już samo Boże Narodzenie stało sie tak komercyjnym świętem, że i niektórzy z innych religii je obchodzą np w Japonii [emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Kulka to w ogóle nie chodzicie na wigilię i te dwa dni świat traktujecie normalnie czy swietujecie w rodzinach jedząc i śmiejąc się?
Ponownie zaznaczam że to tylko z ciekawości :)

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Moja rodzina i rodzina męża świętuje. Zazwyczaj zapraszają wiec tak, jemy i się śmiejemy. Raczej nie byłoby na miejscu odmawiać np mojej mamie.

atdctrd8ammce1aq.png

No i powiedzcie, że każda swietujaca co niedzielę śmiga do kościoła [emoji6] no i te Mikołaje i inne rzeczy na wigilię. Przecież to nie z kościoła.

atdctrd8ammce1aq.png

Większość polski tak ma. Wiadomo, że kościół i wiara to tez dwie inne sprawy. Mnie generalnie bardziej chodzi o kościół jako instytucje, że jestem przeciwna.

atdctrd8ammce1aq.png

reklama
Właśnie dużo osób zagubilo się w tej całej komercji i zapomniało czemu dekorujemy domu, ubieramy choinki i pakujemy prezenty.
Ja jestem wierząca ale do kościoła nie chodzę co niedziela ale moje dziecko nie kojarzy świat tylko z Mikołajem i z prezentami. Ona wie o Jezusie i o tej całej "otoczce" z tym związanej i w święta wszyscy idziemy do kościoła i pokazujemy jej żłobek i tłumaczymy o co chodzi.

Każdy robi jak uważa i nikomu nic do tego :)

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry