reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
I gratulacje dla tych co się udało ale niezapominajmy, że każdy przypadek jest inny, każda ma inne problemy i nie ma złotej recepty równej dla wszystkich. Nasi lekarze na swoich kontach też mają leczenia zakonczone sukcesami...

Napisane na LG-H955 w aplikacji Forum BabyBoom
Dokladnie azjak ale chyba tylko my rozumiemy swoich beee lekarzy bo oni przeciez to nie specjalisci....

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
... ja jestem zdania że trzeba robić wg zaleceń lekarza

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom
Tak??? To po jakiego h... brałaś duphaston w tym cyklu skoro gin Ci nie zaleciła??? Duphaston to nie lek homeopatyczny, żeby brać sobie kiedy się chce, i odstawiać kiedy się chce.
Po pierwsze:
- nikogo nie obrażam - NIE NAPISAŁAM, że jesteś beznadziejna bo nie dopuszczasz do siebie faktu, że zrobiłaś źle.
Po drugie:
- sama sobie zaprzeczasz - bo piszesz, że należy słuchać zaleceń lekarza, a bierzesz lek hormonalny "na własną rękę" bo tak brałaś do tej pory
Po trzecie:
- przez swój tok rozumowania nie jesteś w stanie nawet stwierdzić ile razy poroniłaś...
Po czwarte:
- ufaj sobie komu chcesz, ale nie płacz na forum, że znowu się nie udało.
Po piąte:
- jeżeli podejdziesz do in vitro, dopiero dowiesz się jak bierze się leki w przypadku niepłodności...
Po szóste:
- tyle cykli masz nieudanych idąc tym samym torem. Może warto w jednym zrobić coś innego? Może warto zasugerować coś "nioemylnemu" i "wszechwiedzącemu" lekarzowi?

I na koniec - tak, jestem szczęśliwa, bo jak trafiłam na to forum w 2015 roku, to bardziej ufałam doświadczonym dziewczynom niż lekarzom, dla których byłam tylko "kolejnym przypadkiem" z którego można ciągnąć kasę w nieskończoność. Bo która zdesperowana kobieta nie odda ostatniego grosza za nadzieję bycia mamą?...

Resztę pozostawiam bez komentarza...

Dla zainteresowanych:
"Czym grozi niedobór progesteronu? Otóż, stan ten wiąże się z problemami z płodnością. Ponadto, może dojść do hormonalnej dominacji estrogenów, a to niesie ryzyko zawirowań związanych ze zdrowiem i samopoczuciem, takich jak: przyrost wagi, obniżenie popędu seksualnego, zmienność nastrojów i depresja, zespół napięcia przedmiesiączkowego, rozregulowanie cyklu, obfite krwawienia, ednometrioza, tkliwe piersi, tworzenie się mięśniaków, problemy z woreczkiem żółciowym i tarczycą. Skutki bywają więc poważne i wymagają konsultacji specjalistycznej.
Duphaston jest polecany w terapii różnych stanów uzależnionych od działania progesteronu. Wskazaniem do jego przyjmowania mogą być: bolesne miesiączki lub brak miesiączki, nieregularne cykle, dokuczliwe objawy zespołu napięcia przedmiesiączkowego, nieprawidłowe krwawienia z dróg rodnych, endometrioza, poronienia nawykowe (mówimy o nich wówczas, gdy do utraty ciąży dochodzi trzy razy pod rząd lub więcej), istniejące ryzyko poronienia lub trudności z zajściem w ciążę, spowodowane niewydolnością ciałka żółtego."

Dla zainteresowanych:
"Czym grozi niedobór progesteronu? Otóż, stan ten wiąże się z problemami z płodnością. Ponadto, może dojść do hormonalnej dominacji estrogenów, a to niesie ryzyko zawirowań związanych ze zdrowiem i samopoczuciem, takich jak: przyrost wagi, obniżenie popędu seksualnego, zmienność nastrojów i depresja, zespół napięcia przedmiesiączkowego, rozregulowanie cyklu, obfite krwawienia, ednometrioza, tkliwe piersi, tworzenie się mięśniaków, problemy z woreczkiem żółciowym i tarczycą. Skutki bywają więc poważne i wymagają konsultacji specjalistycznej.
Duphaston jest polecany w terapii różnych stanów uzależnionych od działania progesteronu. Wskazaniem do jego przyjmowania mogą być: bolesne miesiączki lub brak miesiączki, nieregularne cykle, dokuczliwe objawy zespołu napięcia przedmiesiączkowego, nieprawidłowe krwawienia z dróg rodnych, endometrioza, poronienia nawykowe (mówimy o nich wówczas, gdy do utraty ciąży dochodzi trzy razy pod rząd lub więcej), istniejące ryzyko poronienia lub trudności z zajściem w ciążę, spowodowane niewydolnością ciałka żółtego."
Zuzik juz chyba w bardziej cywilizowany sposob :) nie moglas im tego wytlumaczyc...a zrozumie ta ktora zechce...

I ja na prawdę uważam że rady doświadczonych dziewczyn są potrzebne ale wyrażane w bardziej cywilizowany sposób a nie tak że człowieka sprowadzać mają do pozycji parteru i obrażać... Czy to o to chodzi na tym forum? Myślę że takie słowa są na prawdę niepotrzebne.

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom

A kto Cię tu obraził?

Co masz namysli cywilizowany sposob? Nie bazuje na opini 1 lekarza. Tylko 3!!! I kazdy powiedzial mi to samo przez 10 dni dupek 2x1 i kazal zaczac brac 2 dni po IUI. W tym jeden lekarz SPECJALISTA Z KLINKI LECZENIA NIEPŁODNOŚCI!!! A Wy niektore zachowujecie sie jakbyscie po niewiadomo jakich studiach medycznych byly. I tak jakby opinie waszych lekarzy byly najlepsze, najmadrzejsze...ehhh....
I do tego SPECJALISTY dojeżdżamy z M 300 km. Nie poszlam do pierwszej lepszej byle jakiej kliniki...!!!

Oj nabierzecie Dziewczyny pokory. Czas Was jej nauczy.

Z innej beczki ;) dzwonili z kliniki, mam przyjsc jutro rano (to przeciez tylko 4 raz od poniedzlku hehe), pytalam o wyniki krwi, ale pielegniarka nie byla w stanie nic powiedziec na ten temat-mam przyjsc jutro i juz. Ale kazala sie dalej stymulowac wiec wnioskuje ze owulacji jeszcze nie bylo a szansa na IUI jeszcze jakas jest. Ciag dalszy jutro.

Z innej beczki ;) dzwonili z kliniki, mam przyjsc jutro rano (to przeciez tylko 4 raz od poniedzlku hehe), pytalam o wyniki krwi, ale pielegniarka nie byla w stanie nic powiedziec na ten temat-mam przyjsc jutro i juz. Ale kazala sie dalej stymulowac wiec wnioskuje ze owulacji jeszcze nie bylo a szansa na IUI jeszcze jakas jest. Ciag dalszy jutro.
Trzymam kciuki powodzenia &&& [emoji4]

reklama
To trzymam kciuki za jutro ;)

Napisane na LG-H955 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry