reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Może owu się przesunela? Ja czasami miewam cykle i 46dni więc mnie to chyba nic nie zdziwi w tym temacie [emoji12] a robilas test i biel? Może wstaw zdjęcie to ocenimy [emoji16]
Robiłam test w piątek i sobotę. Co prawda po południu, ale w dzień miesiączki to powinno już coś wyjść a tu biel bielsza od bieli. W piątek w ogóle miałam takie pulsujace pokłuwanie z prawej strony na dole brzucha, teraz już przeszło. Dawno nie miałam takiego opóźnienia. Wiem że to niby 2 dni ale zawsze okres był 28 albo 29 dnia. Pewnie się po prostu spozni przez jakieś anomalia. Jednak mam różne dziwne myśli. Bo 1 ciąża to była wpadka. Zawsze się z moim narzeczonym wówczas jeszcze zabezpieczalismy a raz tylko poplynelismy mniej więcej dzień przed okresem, który nie przyszedł. Więc po jakimś tygodniu, może dwóch zrobiłam test popoludniu no i oczywiście 2 kreski jak malowane. Oczywiście lekarz twierdził że musiałam wcześniej zajsc ale do dzisiaj nie wiem jak.... jedynie tamta nocka wydaje mi się przyczyną a i syn urodził się wg terminu porodu 2 tyg później.

m7a4xuun7rn9jc7g.png

reklama
W Polsce witaminy dla ciężarnych też są drogie. Ja miałam mama dha plus trzy miesiące przed ciążą kwas foliowy. Na początku ciąży jeszcze no spa na bóle podbrzusza i luteine bo plamiłam a na koniec ciąży dodatkowo magnez (asmag) i gdzieś od 30tyg żelazo bo pod koniec leci na łeb na szyję. Dziecko przed wyjściem magazynuje je w wątrobie i wysysa z mamusiek dużo. Luxi dzieci kochaja tlen jak tylko nosem pociągnął moj maly to od razu spał a ja czulam mega ulge a jak sie jeszcze dupka buja w wózeczku to juz nic tylko kimac.

Dziewczyny mam do was pytanie. Przed @ odkąd pamiętam zawsze bolaly mnie piersi i to do tego stopnia ze miałam problem się na nie nawet położyć. Od dwóch cykli brak bolu piersi przed @ z czego się cieszę ale też troszkę mnie to martwi, bo nie wiem skąd nagle takie zmiany. Może któraś z was tak miała?!

Mnie za to nie bolały nigdy a teraz bolą ( ale tylko sutki) praktycznie od owulacji do teraz..
co do cykli to też miałam książkowe co 28dni a teraz mam naprzemian 28,30,26 i tak w koło [emoji34] może coś w tej męskiej spermie jest, że tak nam cykle przestawia [emoji23]
Bulbasek, ja się przyznaje, że w weekend mierze pózniej około 7:30 a w tygodniu o 6:00 ale chodzi mi o to, że przynajmniej jak był skok to wiem, że była owulacja

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A ja mam zagadkę. .

Byłam dzisiaj na monitoringu i pęcherzyki mi pękły, a temperatura strasznie dziwna. . i na wykresie nie zaznaczyło mi owulacji. Dwa razy poszła w górę, a potem dwa razy spadła. Nocne zmiany mieszają mi tu chyba. .

Mnie za to nie bolały nigdy a teraz bolą ( ale tylko sutki) praktycznie od owulacji do teraz..
co do cykli to też miałam książkowe co 28dni a teraz mam naprzemian 28,30,26 i tak w koło [emoji34] może coś w tej męskiej spermie jest, że tak nam cykle przestawia [emoji23]
Bulbasek, ja się przyznaje, że w weekend mierze pózniej około 7:30 a w tygodniu o 6:00 ale chodzi mi o to, że przynajmniej jak był skok to wiem, że była owulacja

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Najwyżej w następnym cyklu kupię termometr i zobaczymy. :) będę mierzyć a co :) hihi

Ja narazie zdaje się tylko na częsty sex żadnego mierzenia temp czy coś i odliczam owulacja ale tylko jak wychodzi według kalkulator to drugi miesiąc starań więc nie jest źle. A czy macie takie same objawy jak na miesiączkę? Bo nw czy warto mieć Nadzieję że się udało

reklama
A ja mam zagadkę. .

Byłam dzisiaj na monitoringu i pęcherzyki mi pękły, a temperatura strasznie dziwna. . i na wykresie nie zaznaczyło mi owulacji. Dwa razy poszła w górę, a potem dwa razy spadła. Nocne zmiany mieszają mi tu chyba. .
Który dc? Może wrzuć wykres :)

Do góry