reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
U nas na wizyte panstwowo czeka sie jakies 3-4 miesiace wiec wiesz :)) w szpitalach jest taki mlyn, ze szkoda gadac. Coz - uroki Catalunii. Ja sie zdecydowalam na mutue jak tylko zaczelismy myslec o dziecku i to byla dobra decyzja. Wszytsko szybko, tylko AMH nie wchodzilo w pakiet - reszta badan za free. No i teraz tez wizyty co 3-4 tyg, badania, szkola rodzenia - wszytsko za darmo, wiec oplaca sie :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Niby ten sam kraj a takie różnice.
Ja nie czekam nic na wizytę ( 1-2 tydzień ) chciałam histero to dostałam po 1 @
Wymyśliłam immunologie ze chce zbadać z kliniki dali mi kartkę poszłam do państwowej i dali skierowanie prawie wszystko z kartki :).
W państwowej mam teraz kontrolę co jakieś 2 -3 tygodnie.
Tez myślę a dodatkowym ubezpieczeniu ale coś nie mogę się wybrać by się dowiedzieć od kiedy zaczyna działać i ile się płaci.
Sanitas mam koło pracy może dziś wejdę. Ile płacisz ?

Przereklamowane ;)
U mnie na 1 wizycie po wprowadzeniu mojej historii system wylicza %

U mnie może i coś wyliczył ale doktorek nie jest skory do informowaniu o sprawach zbędnych :) On z tych, ze powinnam wiedzieć jakie leki brać i kiedy termin kolejnej wizyty a resztą to on się zajmie ;)

Ale mimo wszystko nawet go polubiłam :) Przywykłam. No i bombarduje biedaka pytaniami wykorzystując każda chwile nawet buty zawiązuje przy biurku a nie w przebieralni żeby móc z nim gadać dłużej hahaha

.......................................................................
PGS 5 blastek, 4 zdrowe, pierwszy przytulony

Niby ten sam kraj a takie różnice.
Ja nie czekam nic na wizytę ( 1-2 tydzień ) chciałam histero to dostałam po 1 @
Wymyśliłam immunologie ze chce zbadać z kliniki dali mi kartkę poszłam do państwowej i dali skierowanie prawie wszystko z kartki :).
W państwowej mam teraz kontrolę co jakieś 2 -3 tygodnie.
Tez myślę a dodatkowym ubezpieczeniu ale coś nie mogę się wybrać by się dowiedzieć od kiedy zaczyna działać i ile się płaci.
Sanitas mam koło pracy może dziś wejdę. Ile płacisz ?

Ja mam Sanitas wlasnie. Nie musisz isc - policzy Ci na stronie ile bedziesz placic i przez strone moze zakontraktowac. Zero chodzenia :) My mamy oboje z M, placimy zdaje sie 115e za dwie osoby miesiecznie z czego jakies 65-70e jest moje. Nie wiem dokladnie, bo te stawki sie podnosza o pare € co roku, ale jak chcesz wiedziec wszystko to wejdz sobie na strone i wylicz.
Biorac pod uwage, ze jkbym chciala ciaze prywatnie prowadzic to kazda wizyta ok 100€ to wychodze na tym dobrze :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Jak patrzę na moja dokumentację z przebiegu hodowli to tam właśnie klasy I -II albo info że zlane. W czwartym dniu nie mam ocen, pewnie przez niedziele a w piątym i szóstym pojawiła się ta kwalifikacja na Np 4ab. To dotyczy blastek dopiero :)

W 4 dobie nie obserwuja dlatego nke masz informacji

Zlana to morula wszystkie przechodza to stadium a nkektore sie na nim zatrzymuja niestety

No wiem. Tyle ze z zapłodnionych 15 zapłodniło się 13, przetrwało 5. A w 3 dniu mało która była jeszcze zlana. Tylko 3, pozostałe dwie zdegradowały, lepiej rozwinięte zdegradowały. No i ta jedna podniosła się z popiołów i dotrwała do 6 dnia mimo wszystko, przyspidowala i teraz jest najmocniej rozwinięta ze wszystkich. Mały kropek zuch.

reklama
A ja siedze w stresie dzis mial byc wynik z kolposkopi a tu dupa ni ma :(
Juz prawie cale mieszkanie ze stresu posprzatalam :p masakra

Ale to ci przy kolpo robili tez histero? Znaczy był materiał pobrany do histpatu? Bo u mnie akurat nie, histpat poźniej w szpitalu a po kolpo wynik dostałam od razu do łapy.

Do góry