reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2016

Hej
Kurde, od kilku dni punkt 4 pobudka i płacz. I nie wiem czy to kupa bo ostatnio po nocy już jest, ale jestem tak leniwa że niechce mi się w nocy sprawdzać pieluszki :confused:
W dzień co chwile obija głowę bo się na wszystko próbuję wspinać ale ie obłoże całego domu poduszkami i co jakiś czas słyszę łup i płacz :(

Karnadkor a ile starsza ma lat? U nas też jak Filip widzi kanapki to od razu łapki wyciąga, czasami dostanie trochę chlebka.
Właśnie dziewczyny dajecie dzieciom chlebek z maslem?

Agulaw2016 Filip jak widzi naszego kota to też wpada w zachwyt, zdrapka czasami daje się potarmosic, ale on jak ja złapie to garść sierści zostaje w rączce i często ona ucieka na szczęście nie wyskakuje z pazurami, ale w nocy z chęcią z nim śpi, mogę ją wyganiać co 5 min a i tak jak się obudze to ona będzie z nim spać.

Aga30, mój sam nie siada, posadzony posiedzi chwilę i leci, samego w takiej pozycji nie zostawię. A jak rehabilitacja? Byliście u kogoś nowego?
Zrezygnowałam po pierwszym dniu a Ania po drugim dniu zaczęła sama się przewracać. Zbieg okoliczności. Los się nad nią zlitował. Sama jeszcze nie siedzi, chwieje się na boki

reklama
Witajcie. U nas ARMAGEDON. Takich dni jeszcze nie mieliśmy, dzis tylko na rekach,marudzenie i płacz, malo co jadł, nie chciał spać, w koncu dalam nurofen i przestał poplakiwac, nie wiem co go boli, czy cos po szczepieniu czy te dziąsła. Jestem calkowocie wypompowana i bez sił. Na noc dostał też nurofen i o dziwo zjadł mleczko. Licze ze jutrzejszy dzień bedzie lepszy bo jak nie to skocze z okna z parteru ;)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Giuliaa brawo, u nas też wczoraj oparł się o mnie i jakoś się tak przekręcił że usiadł. Dziś już tego nie zrobił ale zawsze coś :D
Julka kurcze ten skok niewiele cie pokazuje :-) :)
A masz jakiś żel na dziąsła w domu? Bo w ten sposób byś zobaczyła czy coś to daje, bo jak dziąsła to mu trochę ulży. Jak nie dziąsła to może brzuszek, kurcze możliwości jest kilka i bądź mądry co dziecku dolega jak nie powie.

U nas dzień w miarę spoko, maruda jak zawsze. Tylko tak mi szkoda Filipka. Na wszystko chce się wspinać, najpierw kleka, później staje na nogach później trzyma się tylko jedna ręką aż w końcu jest BAM! I zawsze upada jak jestem w kuchni. Dziś to chyba nabil sobie guza bo na jakąś zabawke upadł. Biedna ta jego główka.

Mamusie które karmią jeszcze piersią, czy wasze dzieci wiedzą już gdzie macie cycusie? :-) chodzi mi o to że Zosia jak zaczyna być głodna tuli mi się do piersi, tak przykłada buzię, nawet ostatnio bluzkę za dekolt ciągła i za biustonosz lapala, a rano jak lezymy w łóżku jeszcze to ciągnie za koszule nocna tak że mi rozpinana guziki i potrafi sama zacząć jeść. Może to głupie ale strasznie mnie to rozsmiesza:-)

Julka sciskam:-*

Mamusie które karmią jeszcze piersią, czy wasze dzieci wiedzą już gdzie macie cycusie? :-) chodzi mi o to że Zosia jak zaczyna być głodna tuli mi się do piersi, tak przykłada buzię, nawet ostatnio bluzkę za dekolt ciągła i za biustonosz lapala, a rano jak lezymy w łóżku jeszcze to ciągnie za koszule nocna tak że mi rozpinana guziki i potrafi sama zacząć jeść. Może to głupie ale strasznie mnie to rozsmiesza:-)

Julka sciskam:-*
U nas też juz cześciowa samoobsługa, dokładnie wie, bo nawet jak mam go na rekach i zapytam gdzie mama ma cucusia to mnie klepie i się śmieje, urocze to . Bedzie mi brakowało karmienia i nie chce kończyć ale chyba czas najwyższy.

Moją Natalkę jedzenie to niespecjalnie interesuje, nawet z cycusia, więc nie szuka. Już bardziej dawniej, jako noworodek. Wtedy to było bardzo zabawne bo tak ruszała głową jak dzięcioł po mojej bluzce ;) mężowi też tak robiła hehe i wtedy był tekst "kochanie jesteś potrzebna bo mała robi dzięciołka":D

A my jutro jedziemy na pogrzeb i muszę pierwszy raz zostawić małą z kimś innym niż mąż. Teściowa się nią zajmie. Trochę mam stresa ale jakoś to będzie...

Dziewczyny która jest z Warszawy lub okolic i chciałaby wziąć udział ze swoją dzidzią w nagrywaniu filmiku o macierzynstwie?

reklama
A dlaczego Groszkowa czas najwyższy kończyć?
Antek to straszny cycol, karmię co 3-4 godziny i chciałabym już po troszk ograniczyć cyca w dzień, bo trzeba będzie wracać do pracy a nie wiem jak to będzie u Antka na odwyku i ile nam zajmie takie odstawianie. Jakoś nie mog się zs to zabra© bo ja kocham te chwile przy cycusiu chuba tak samo jak Antoś.

Do góry