reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja bede rodzic na Ujstku:) mam nadzieje ze bedzie ok. Na szkole rodzenia mowili, ze owszem mozna oddac dziecko, ale oni zachecaja by tego nie robic;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Moja koleżanka urodziła tam córeczkę miesiąc temu i jest baaaardzo zadowolona z wyboru!
Żebyś nie myślała że odradzam ten szpital[emoji6]

reklama
Właśnie z tym oddaniem dziecka wiąże się moja chyba największa trauma jeśli chodzi o cc... jako, że urodziłam wieczorem to synka po jakimś czasie zabrali na noworodki i całą noc biedny leżał tam sam, bez mamy ani taty - ja leżałam na pooperacyjnej, a mąż musiał wrócić do domu... na pewno też go czymś dokarmiali - bez mojej zgody ;(

74703e3kkwoaumma.png

A! I jeszcze jedna ważna rzecz, ktorej nie brałam pod uwagę przy wyborze a okazała sie istotna- nie wypisują osobno matki i dziecka. Mój drugi syn urodził sie z wrodzonym zapaleniem płuc, brał antybiotyk dożylnie 10dni. Ja teoretycznie mogłam wyjsć po 3, ale szpital dla dobra matki o dziecka nie rozdziela, wiec miałam takie 10 cio dniowe "wakacje" w szpitalu.
Wiem, ze Ujastek i Rydygier na pewno rozdzielają (moje koleżanki przez to przeszły).

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Dziękuje za opinię:)

Właśnie z tym oddaniem dziecka wiąże się moja chyba największa trauma jeśli chodzi o cc... jako, że urodziłam wieczorem to synka po jakimś czasie zabrali na noworodki i całą noc biedny leżał tam sam, bez mamy ani taty - ja leżałam na pooperacyjnej, a mąż musiał wrócić do domu... na pewno też go czymś dokarmiali - bez mojej zgody ;(

74703e3kkwoaumma.png
też mnie to boli ;( dlatego mam nadzieję że cc będzie rano żeby mały był cały czas ze mną i z tatą

w57vyx8dubspq12k.png

Moja koleżanka urodziła tam córeczkę miesiąc temu i jest baaaardzo zadowolona z wyboru!
Żebyś nie myślała że odradzam ten szpital[emoji6]

Ooo to sie ciesze:) bo nie jestem z krakowa, wiec szukalam opiniii po kolezankach ze studiow, ale malo ktora rodzila w krk wiec tak na czuja bardziej wybralam;) i w sumie mam blisko na ujastek

Jezuuuu jak mnie wkurza ta pogoda ! Nie dosc ze zimno i pada...to jeszcze Ci ludzie jezdza tak jakby nigdy deszczu nie widzieli. Od razu korki.
Caly dzien chce mi sie spac. Glowa boli i jakas przewrazliwiona jestem...:(
Trzymam kciuki za wizyty! Ja w pt i sie dygam troche...

p19u9jcg81ehxczt.png

Dziewczyny a co mi poradzicie na pekajace naczynka na twarzy ? Wczoraj na rzesach kosmetyczka zwrocila mi na to uwage ze mam popekane... czym smarowac?
Widzialam je wczesniej ale jakos myslalam, ze znikna

p19u9jcg81ehxczt.png
Mi wogóle lubią pękać naczynka , a w ciąży to masakra. Normalnie biore coś z diosminą albo hesperydyną ale w ciązy ponoć nie wolno, więc pytałam gina to mi powiedział że rutinoskorbin (żadna mi nowość ;) ), wit C + rutozyd wzmacniają ścianki naczyń krwionośnych. I jakaś maść z kasztanowca.
No nie wiem czy po porodzie będą mniej widoczne...moje nie są :D

tak fatalnej wizyty jeszcze nie miałam:wściekła/y: 2,5 godziny czekania a czekałam jak się okazało na zmierzenie ciśnienia , położna sprawdziła bicie serca i zapytała jak się czuje i tyle koniec wizyty .Ostatnie usg w szpitalu miałam w 13 tyg. ciąży i byłam przekonana że teraz zrobią mi usg :angry: następna wizyta w szpitalu za 2 tyg i też bez usg .Na usg dopiero załapię się w 38 tyg:oZnowu muszę iść prywatnie , jestem wściekła :mad:

reklama
Do góry