• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Dziewczyny ja mam do was pytanie.. Czy przy skurczu macica się obniża? Wczoraj lezalam z brzuchem na wierzchu i przyszedł skurcz. Dokładnie mi się macica odrysowowala na brzuchu. Kończyła sie z pepkiem może trochę nad.. Ona jest tak nisko cały czas czy po skurczu wyżej?

reklama
Ja używam tej poduchy. Tak naprawdę teraz zaczełam i jest mi bardzo wygodnie. Czesem jak męża nie ma to dokładam miedzy nogi jego kołdre. Potrafię tak przespać całą noc.

Moje dziecko nie żyje schematem ;D raz po słodkim szaleje jak wariat raz śpi spokojnie. Chociaż najczęściej po dużych dawkach jedzenia śpi. On ma swoje pory rano i wieczorem - zawsze czkawka plus wygibasy. Początkowo się martwiłam, że będzie późno zasypiał, ale położna mi tłumaczyła , że Większość bobasow w brzuchu jest aktywna wieczorem. W ciągu dnia jak się chodzi to dziecko jest "kołysane" i częściej śpi a wieczorem jak odpoczywamy ma więcej miejsca. I właśnie u mnie maluszek jest bardziej aktywny na boku. Mam po prostu wrażenie , że wtedy ma więcej miejsca. Jak leże na plechach to już od pewnego czasu nie czuje dzikich ruchów. Tak samo jak u was wystawia stopki, rączki. My je łapiemy. To takie cudowne uczucie .. Aż się łzy kręcą ze wzruszenia.

Co do strachu przed porodem- u mnie było tak, że jak zaszłam w ciążę miałam takie myśli - będę miała cc- ze strachu- nie przed bólem porodowym a poporstu ze strachu przed złymi wspominiami z 1 produ. Chciałam zapłacić, ale zaczęłam się wgłębiać w temat CC, w tematy SN. Przeczytałam milion książek na ten temat. Przanalizowałam "skutki ubocze" i teraz z pełną świadomością - będę rodzić sn. Moim zdaniem - naprawdę warto się przygotować do takiego porodu. Jak sobie przypomnę o moim pierwszym porodzie - to był dla mnie szok- z braku przygotowania. Ja nawet nie wiedziałam co to jest szyjka i że musi się skracać. Że co jakiś czas ktoś mi będzie macał tam [emoji23][emoji23] wsyd się przyznać. Ale tak było. A teraz nie dość, że się nie boje to jeszcze - NIE MOGĘ SIĘ DOCZEKAĆ tego przeżycia.

Ja mam chyba jakoś dziwnie ułożone dziecko. Chyba raczej do dołu bo kopie u góry i po bokach, nawet widać pod skórą jak czymś malutkim jeździ w tą i spowrotem, z boku też nie raz kulka wystaje przez chwilę ale dziwi mnie jak czymś odpycha się od prawej kości miednicy. Jak leżę na prawym boku i zaczyna tak robić to się obracam bo nie wiem czy jej coś nie pasi... Zastanawia mnie czemu akurat tak pod ukos, może któraś też tak ma?
A po za tym to ona nigdy nie śpi i codziennie wieczorem jak zasypiam dostaje czkawki [emoji23]

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie podobnie , tylko od lewej kości . Czasem tak wewnętrznie czuje jak mi wali o tą kość.

3jgxskjox8hy3b2y.png

Dziewczyny ja mam do was pytanie.. Czy przy skurczu macica się obniża? Wczoraj lezalam z brzuchem na wierzchu i przyszedł skurcz. Dokładnie mi się macica odrysowowala na brzuchu. Kończyła sie z pepkiem może trochę nad.. Ona jest tak nisko cały czas czy po skurczu wyżej?

Trochę się obniża. To chyba naturalne, że zmierza w tamtym kierunku [emoji3]

Ostatnia edycja:
Dziewczyny czy Wam tez dretwieją dlonie ? W ciagu dnia nie ale rano to jakas tragedia. Chociaz nie codziennie rano ale czesto. Biore magnez.

p19u9jcg81ehxczt.png
Ja tez biorę magnez z vit B6 3x1 a od kilku nocy mam taki bezwład ręki na której leżę, takie mrówki i muszę poczekać az mi krew dopłynie [emoji20]
Ja mam chyba jakoś dziwnie ułożone dziecko. Chyba raczej do dołu bo kopie u góry i po bokach, nawet widać pod skórą jak czymś malutkim jeździ w tą i spowrotem, z boku też nie raz kulka wystaje przez chwilę ale dziwi mnie jak czymś odpycha się od prawej kości miednicy. Jak leżę na prawym boku i zaczyna tak robić to się obracam bo nie wiem czy jej coś nie pasi... Zastanawia mnie czemu akurat tak pod ukos, może któraś też tak ma?
A po za tym to ona nigdy nie śpi i codziennie wieczorem jak zasypiam dostaje czkawki [emoji23]

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie podobnie [emoji55] niby lekarz stwierdził ze jest ułożona główką w dół, a ja Ją czuję poprzecznie [emoji4] z prawej strony wypycha sie czyms dużym ( obstawiam doopkę), a z lewej czymś małym ( rączki ?), to gdzie ona ma głowę???
Mi sie dzisiaj znowu śnił poród [emoji21] juz mam dosyć [emoji13] chyba zgwałcę dzisiaj męża[emoji48] i zobaczymy co to da[emoji12]

16udskjopmtfyunf.png

reklama
Dzien dobry. Mi lekarka powiedziala, ze na planowana cesarke mozna umowic sie dopiero po 39 tyg...i tak mnie tez zapisala juz jakis czas temu, bo podobno jest ciezko z terminami. Inaczej jest przy blizniakach i towarzyszacych chorobach, mozna wczesniej. Moze to tez zalezy od szpitala?

Jesli chodzi o 2 porod to ja mam marzenie, zeby juz byl co najmniej sierpien.. chce miec juz ten 1, 2 mce za soba;)) dla mnie ciezkie bylo ogarnac to karmienie, niewyspanie, zagojenie blizny etc... a potem juz jakos lecialo;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry