reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Wróciłam z zakupów. To nie do wiary, że zakupy stały sie dla mnie przykrym obowiazkiem. Nie mam siły... Dzis czuje jakby mi ktos przywiazal wielki ciezki kamien do brzucha, ktory ciągnie mnie w dół... Brzuch sie stawia dzis jakoś często... I jakos tak kłuje mnie tam na dole- w szyjce... Któraś tak ma???

Ja mam kłucia na dole,chociaż ciężko stwierdzić czy to akurat w szyjce, bo kłuje mnie przy ruchach maleństwa i to czasem wyżej czasem niżej. Gin stwierdził ,że to normalne i teraz przy coraz większym dziecku te odczucia bólowe będą coraz bardziej dokuczliwe i bolesne.
Główka nie uciska na szyjkę u mnie ,bo po USG stwierdził,że jest balotująca i to dobrze na tym etapie ,więc faktycznie to musi być wina ruchów i Jego duzej głowy :D

Ja też dzisiaj wizytuję. Zobaczymy, czy się dziecko odwróciło główką w dół. Położna daje Mu dwa tygodnie. Jeżeli przez ten czas się nie odwróci mam się zapisywać na CC :(
Proszę o kciukasy :)

Trzymam kciuki :) u mnie się maleństwo obróciło też niedawno,więc głowa do góry :) chociaż przez ostatnie kilka dni lubił się jeszcze przekręcać. Prawdopodobnie obrócił się końcem 32 tygodnia. Też nie mam pojęcia jak to zrobił bo ma już ponad 2 kilo. Do tego chyba jest długi bo Jego tyłek właśnie wbija mi się pod żebra i czuję jakby mi zaraz miało je połamać :( a jak się przeciąga to czuję jego ręce w nogach! a nogi jakby mi rozwalały wszystko pod zebrami bądź wychodziły gardłem. Co dziwne nie mam zgagi :D

Momentu obrotu nie czułam bo jego przeciąganie jest już bolesne ,więc pewnie nie robiło to różnicy ,bądź zrobił to w nocy.

Bosh zaraz mi rozwali żebro :(

reklama
Generalnie jak nie ma wskazań typu niska masa urodzeniowa,czy wcześniak to raczej nie ma po co kupować. Dziecko musi mieć swoje miejsce do spania i nie powinno tam być żadnych poduszek itd.-w odniesieniu do śmierci łóżeczkowej.Aa i monitory są bardzo wrażliwe ,więc jeżeli ktoś używa nie powinien mieć w pobliżu urządzeń ,np komórki itp bo dają często fałszywy sygnał. I co ważne nie używa się monitoru w kołysce,bo jest ruchoma i to też może dać fałszywy sygnał. Chyba to tyle :D

Cześć, ale naprodukowałyście! Tylko jeden dzień mnie nie było :)

Muszę się pochwalić - wygrałam w konkursie BB Brzuszki!!!! Dostanę bon zniżkowy do Happy Mum na sukienkę :D A nie sądziłam, że coś się uda, bo nie przesyłałam nikomu linka do głosowania ;) Jupi!

Ostatnia edycja:
Do końca życia nie zapomnę chyba tego uczucia jakie mi towarzyszyło po porodzie (cc) jak cała sala lekarzy poprosiła mnie o podniesienie koszuli by ocenić jak rana się goi - a tam gacie z siatki [emoji15][emoji85][emoji13]
Ich miny też zdradzały, że zaraz wybuchną śmiechem

74703e3kkwoaumma.png
He he, ale dla nich to chyba normalne powinno byc? Przeciez nie Ty jedna...[emoji6]

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Gratuluję dobrych informacji :-)

An, mój wcześniak z niską masa urodzeniowa, ani razu się nie włączył. Kuzynka dziecko donosila i bezdech miało 4 razy, pierwszy raz dobrze ze zauważyli i kupili monitor.

reklama
A ja właśnie wróciłam z badań. Okazalo się ze ten moj roztrzepany gin nie dal mi skierowania na hbs [emoji21] na szczęście koszt żaden wiec zrobilam prywatnie, ale z tego wszystkiego zapomniałam o gbs[emoji34] Pytanko do mądrych mam kiedy najpóźniej robi sie gbsa i czy jest konieczny czy wystarczy hbs? Bo juz się zakrecilam [emoji12]

16udskjopmtfyunf.png

Do góry