reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Codziennie publikuję kalendarz, ale pomyślałam, że warto mieć stale pod ręką link do niego.
Link do: Kalendarz

Ponieważ część z was ma problem z wpisaniem się do kalendarza, wstawiam instrukcje ze zdjęciami.

1 krok: Ściągnij aplikacje Arkusze Google ze sklepu Play na telefonie.
2 krok: Otwórz link do kalendarza

Jeśli kalendarz nie otworzy się w arkuszach otwórz opcje (trzy kwadraciki w prawym górnym rogu)
1491727890-aaaaaa.jpeg

I wybierz "Open with"
1491727918-aaaaaa.jpeg

I od razu stamtąd przekieruje was do aplikacji arkusze google na telefonie.
1491728003-aaaaaa.jpeg

Tam już działa się bardzo prosto i intuicyjnie.
Kalendarz podlinkuje się wam do apce i kolejny raz możecie już przez sama apke wchodzić.

Instrukcja dla posiadaczek iPhona

1. Kliknij link do kalendarza

2. W otwartym okienku kliknij z prawej na dole przycisk Safari:

1494167965-aaaaaa.jpeg

Jak już link otworzy się w Safari, to jeśli jeszcze nie masz aplikacji Arkusze Google, kliknij Pobierz aplikację:
1494168139-aaaaaa.jpeg

3. I wróć do Safari.
Jeśli już masz aplikacje Zainstalowana to kliknij Nie, dziękuje:
1494168239-aaaaaa.jpeg

4. Teraz kliknij link na niebieskim tle:
1494168283-aaaaaa.jpeg

iPhone otworzy plik w aplikacji Arkusze Google! Sukces!

5. Teraz już będziesz miała ten plik zapisany w "Ostatnio otwarte przeze mnie" w aplikacji Arkusze Google:
1494168357-aaaaaa.jpeg

6. W aplikacji wszystko działa:
1494168380-aaaaaa.jpeg

1494168398-aaaaaa.jpeg

Najlepiej ciśnienie podnosi facet jak zaczyna marudzić [emoji23]
A na poważnie, kilka pierwszych dni bez kawy chodziłam jak cma ale szybko się odzwyczailam. Kiedyś piłam 2 albo 3 mocne kawy i byłam pewna że będę się bardziej meczyla przy odstawieniu

[emoji127] 28.10.2017
To fakt mój potrafi czasami do czerwoności [emoji13]. Postaram sie odstawic po transferze tylko jak mierzylam cisnienie to spadlo do 93 na 57 wypilam kawę i podniosło sie do 105 na iles nie pamietam dokladnie ile(o ile moj ciśnieniomierz jest ok). Postaram sie jeszcze raz spróbować jak juz bede na zwolnieniu moze bedzie latwiej [emoji4]

Moj liczyl.wszystkie. Pobrane bylo 20 (ale chyba niebwysilali sie zeby wyciagnac wiecej, bo tyle ich bylo), z czego 17 w pelni dojrzalych, nie uszkodzonych podczas punkcji i gotowych do zaplodnienia. Ale u nas tylko 6 mozna bylo zaplodnic, wiec 11 zamrozilam.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
O, to zupełnie inaczej liczył niż u mnie. A skoro miałaś 17 dojrzałych jaj to znaczy ze miałaś tez 17 dużych pęcherzyków >20mm?? Czy może w tych maleństwach po 9mm tez może się kryć dojrzałe jajo??
Bo może ja niepotrzebnie panikuje, tylko moj gin inaczej liczy?

Dziękuję Bertha za instrukcję dla iPhonów.

Bardzo proszę :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

O, to zupełnie inaczej liczył niż u mnie. A skoro miałaś 17 dojrzałych jaj to znaczy ze miałaś tez 17 dużych pęcherzyków >20mm?? Czy może w tych maleństwach po 9mm tez może się kryć dojrzałe jajo??
Bo może ja niepotrzebnie panikuje, tylko moj gin inaczej liczy?

Bardzo proszę :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Miałam ponad 17 dużych. Ale ja po stymulacji jajniki miałam po 12 cm każdy. Były... wielkie i wyglądałam jak w ciąży, bardziej niż teraz

Dziewczyny pewnie wiele z was stanęła przed faktem "trzeba odstawić kawę" ja od kilku dni staram się nie pić kawy ale spada mi cisnienie ból glowy okropny który nie daje funkcjonować a tabletki nic nie dają. Pije jedna kawe rano i jest ok. Można w jakis naturalny sposób podniesc ciśnienie procz kawy bo nie wiem co to będzie po transferze.
Powiem tak- byłam wybitnym kawoszem, w pracy nie dowierzali jak odstawiłam, początki były trudne... A teraz same korzyści, bez kawy dużo lepiej się czuję;) Poza tym tęskniłam za smakiem kawy... szukałam, próbowałam wszystkie z górnej półki bezkofeinowe i bleeee, ale znalazłam MK Cafe mildano- smak prawdziwej kawy a reszta to psychika, pije dużo zielonej mocnej, i tak pozbyłam się spiocha, nie pije juz 4 msc;)

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Powiem tak- byłam wybitnym kawoszem, w pracy nie dowierzali jak odstawiłam, początki były trudne... A teraz same korzyści, bez kawy dużo lepiej się czuję;) Poza tym tęskniłam za smakiem kawy... szukałam, próbowałam wszystkie z górnej półki bezkofeinowe i bleeee, ale znalazłam MK Cafe mildano- smak prawdziwej kawy a reszta to psychika, pije dużo zielonej mocnej, i tak pozbyłam się spiocha, nie pije juz 4 msc;)

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom
No musimy tylko pamiętać że mocna herbat potrafi zawierać więcej kofeiny niż niektóre kawy, a to właśnie z powodu kofeiny odstawiamy czarny napój

[emoji127] 28.10.2017

Do góry