reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Ja mam mthfr homozygotyczna. Tu wlasnie chodzi zebys miala podwyzszone te parametry witamin bo to obniza homocysteine akurat przekroczenie kwasu foliowego i wit b 12 nie jest az takie szkodliwe poniewaz sa to witaminy ktorych organizm szybko sie pozbywa.
Jesli jest potwierdzona mutacja mthfr i przed braniem suplementow masz wysoki poziom tych witamin to jest to wtedy wskaznik zaburzonej metylacji. Ale po braniu suplementow nie patrzy sie juz na witaminy tylko na spadek homocysteiny

I tak jak pisalam i potwierdza to anetka polecam zrobienie panelu krzepliwosci nawet dla swojej wlasnej wiedzy bo jesli do podwyzszonej homocysteiny dojdzie ktoras z mutacji o ktorej nie wiesz to musi byc wlaczona heparyna na utrzymanie ciazy
Układ krzepnięcia miałam również badany, wszystko jest prawidłowo.
Czas 12.6 sek
Wskaźnik 92.05%
INR 1.09
APTT 28.0 sek

Nie wiem czy te badania miałaś na myśli [emoji4]

reklama
Nie raczej watpie ja tez palilam ladnych parenascie lat
Zrob badania nawet na wlasna reke wazne zeby wiedziec przed podejsciem i wlaczyc suplementacje.
Homocysteina podwyzsza ryzyko zakrzepicy zawalu i udaru co nie znaczy ze kazdy z podwyzszona homocysteina bedzie to mial. Ale lepiej wiedziec i zapobiegac
Wiem, lepiej wiedzieć. W poniedziałek mam dzwonić do lekarza omówić wyniki, wiec o to wszystko wypytam.

A tobie serdecznie dziękuję za wyjaśnienia. Juz się nie martwię ze nawet na in vitro nie będę się nadawać [emoji3]

Aha... CA125 13[emoji16][emoji16][emoji16] także endomenda narazie grzeczna [emoji3][emoji3][emoji3]

Nie raczej watpie ja tez palilam ladnych parenascie lat
Zrob badania nawet na wlasna reke wazne zeby wiedziec przed podejsciem i wlaczyc suplementacje.
Homocysteina podwyzsza ryzyko zakrzepicy zawalu i udaru co nie znaczy ze kazdy z podwyzszona homocysteina bedzie to mial. Ale lepiej wiedziec i zapobiegac

Cos Ci powiem odnośnie papierosów. Paliłam czasem pakę dziennie, wstyd jak cholera. Zazwyczaj jednak miałam paczkę na 2 dni. 10 papierosów to nie mało. Mąż juz nie mógł na mnie patrzeć - stara sie o dziecko, a pali. Zawsze miałam wymówkę, jak nie stres w pracy to inne wymyślanie. Kupił mi tytoń golden virginia - wilgotny tytoń, jednego papierosa paliłam 15 min!!! Z papierosami z 10 zeszłam do Max 3 dziennie - nie byłam ich w stanie wiecej wypalić, z czasem paliłam jednego dziennie. A w koncu podświadomość zadziałała, skoro z 10 zeszłam do 1-go to z 1-go zrezygnować to żadna sztuka. Nie pale. Żadne desmoxany wcześniej nie pomogly. Ciastek potrafiłam sobie odmówić, fajek nigdy - jak ja dałam rade, Ty tez dasz! :)

Dziewczyny poratujcie .. sprawdzałam na stronie juz są moje wyniki z wczoraj , jednak do lekarza mam dzwonić w poniedziałek po południu. Wszystkie wyniki wzorowe kwas foliowy wit b d tsh jednak mam wysoki wynik homocysteiny bo prawie 18 ! Czy któraś z was tak miala ? Czy to może mieć wpływ na procedurę in vitro?
Pewnie dostaniesz zastrzyki na rozrzadzenie krwi.

O jojoj [emoji33] jeszcze nie słyszałam że ktoś tyle miał. Ale jesteśmy wszystkie bardzo silne i nasze organizmy też. Mamy zdolność szybkiej regeneracji bo mamy super motywację.
Jejku strasznie dużo! A jak sie czujesz pewnie była obolała:( daj koniecznie znac ile sie zapłodnili.

reklama
Do góry