reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Za Waszą radą zapisałam się do Novum do dr Wojewódzkiego, zobaczymy czy mój przypadek jest faktycznie taki beznadziejny. Zrobię badanie Amh i FSH w 2 dniu cyklu, żeby sprawdzić czy ta ostatnia stymulacja nie wykończyła mi antralnych i zaczynam przyjmować podwójną dawkę Dhea. Na szczęście akceptują badania z innych klinik więc nie będzie dodatkowych kosztów. Zrobiłam sikacza dla spokoju ducha- oczywiście negatywny.
Dziewczyny nie poddawajcie się- kiedyś na pewno się uda. Czytam to forum od ponad roku i tak naprawdę tylko nielicznym nie udało się zajść w ciążę przez ten czas. Większość dziewczyn jest w ciąży, kilka już urodziło piękne dzieci. Mimo, że mam za sobą 3 stymulacje, szanse na powodzenie podobno znikome to i tak jakoś tak podświadomie czuję, że kiedyś się uda. :*

Pytanie do dziewczyn w ciąży bliźniaczej: bierzecie zwiększone dawki kwasu foliowego? Ja wczesniej brałam inofem, a chwilę przed zajściem w ciążę zaczęłam brać femibion 1. I tak się zastanawiam, czy to nie za mało. Teraz i tak już późno, bo leci już 12 tydzień. Ale może jeszcze bym pobrała jakiś dodatkowo.
Ja biorę kwas foliowy 5mg na receptę plus Femibion 1

Za Waszą radą zapisałam się do Novum do dr Wojewódzkiego, zobaczymy czy mój przypadek jest faktycznie taki beznadziejny. Zrobię badanie Amh i FSH w 2 dniu cyklu, żeby sprawdzić czy ta ostatnia stymulacja nie wykończyła mi antralnych i zaczynam przyjmować podwójną dawkę Dhea. Na szczęście akceptują badania z innych klinik więc nie będzie dodatkowych kosztów. Zrobiłam sikacza dla spokoju ducha- oczywiście negatywny.
Dziewczyny nie poddawajcie się- kiedyś na pewno się uda. Czytam to forum od ponad roku i tak naprawdę tylko nielicznym nie udało się zajść w ciążę przez ten czas. Większość dziewczyn jest w ciąży, kilka już urodziło piękne dzieci. Mimo, że mam za sobą 3 stymulacje, szanse na powodzenie podobno znikome to i tak jakoś tak podświadomie czuję, że kiedyś się uda. :*
I to jest dobrze podejście :)

Dziewczynki zapodalam nospe bo tak mnie ciągnęło w środku, i boję sie takiego bólu, poza tym w pracy, nie mogłam usiedzieć i czułam dyskomfort... myślicie że nospa nie zaszkodzi, i raczej można używać w takich przypadkach.?

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczynki zapodalam nospe bo tak mnie ciągnęło w środku, i boję sie takiego bólu, poza tym w pracy, nie mogłam usiedzieć i czułam dyskomfort... myślicie że nospa nie zaszkodzi, i raczej można używać w takich przypadkach.?

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom
Można spokojnie Nospe doraźnie 2x1

a co sądzicie o estradiole 11 dpt- aż 5057? Nie za wysoki? progestreron 100,8.
dwa dni temu estradiol miałam 1813
Estradiol troche wysoki,ale nic nie szkodzi...zmniejszą Ci dawki.Prawidłowy w tym terminie to powyżej 2 tys. Jakiś czas temu tez miałam za wysoki coś ponad 6 tys.

reklama
Do góry