reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Jutro transfer o 13:00 [emoji4] 2 kropeczki tulic będę[emoji3]. Teraz sie zastanawiam bo na punkcji mialam koszule nocną a na transfer jade w luźnej sukience bo upal [emoji5]pewnie nie bardzo w tej sukience na zabiegowy wejsc [emoji53]czy zabrac koszule i klapki?
Skarpetki bo pewnie w zabiegowym chlodniej niz na dworze.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny My już wracamy [emoji7][emoji7] Embriolog powiedziała ze maluszek zaraz po rozmnożeniu przebił się przez otoczkę i dla niej jest idealny . Ogólnie cudowna kobieta a jak na koniec mnie pogłaskała po brzuszku to łzy mi poleciały. Tak bardzo bym chciała żeby w końcu sie udało !!!

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Fantastyczni!!! Maluszku, zostan z mama!!!

Przeciez maja twoj pesel, wiec znaja twoj wiek. Mozesz miec jeszcze inne problemy np z endomerrium albo z immunologia. Czesc dziewczyn tu co ma blizniaki sama prosila o 2 zarodki.

Ja bralam 2 na wlasna prosbe, ale zostal tylko jeden niestety. Tez mam 30 lat.

Oczywiście znają mój wiek ale nie zauważyłam żeby był on brany pod uwagę czy ktokolwiek się nim sugerował , endometrium ja mam zawsze dobre bez leków naturalnie , moim problemem był brak owu tylko i wyłącznie żadnej endometriozy żadnych patologii w macicy wiec nie wiem skąd ten pomysł lekarza , teraz nie wiem po czasie jak czytam forum wtedy byłam przekonana ze walczymy o posiadanie dziecka i drugi zarodek jest pomocny do zagnieżdżenia się jednego , tak mi tłumaczono brałam embrioglue i nacinanie wszystko Po to żeby się udało i tak właśnie się stało ale jak mowię zaczęłam grzebać w necie może niepotrzebnie ale okazuje się ze chyba pojedyncza ciaza z dwóch zarodków to bardziej rzadkość niż bliźniaki ... ale póki nie byłam na usg to nic nie jest powiedziane może być jeszcze wszystko , póki co cieszę się ciąża :)

Tu dziewczyny kiedys pisaly o przyrostach bety jak sa duze to moze swiadczyc o blizniakach ale to chyba nie jest regułą. Może któras z dziewczyn sie wypowie ktora nosi pod sercem bliźniaki [emoji4].
U mnie przyrosty były po ok 100% co 48 h. Ja nie sądziłam ze obie kropeczki ze mną zostały a jednak... [emoji38]

[emoji127] 28.10.2017

Dziewczyny My już wracamy [emoji7][emoji7] Embriolog powiedziała ze maluszek zaraz po rozmnożeniu przebił się przez otoczkę i dla niej jest idealny . Ogólnie cudowna kobieta a jak na koniec mnie pogłaskała po brzuszku to łzy mi poleciały. Tak bardzo bym chciała żeby w końcu sie udało !!!

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Uda się . Wiem to, nie pytaj skąd - po prostu wiem.

[emoji127] 28.10.2017

Oczywiście znają mój wiek ale nie zauważyłam żeby był on brany pod uwagę czy ktokolwiek się nim sugerował , endometrium ja mam zawsze dobre bez leków naturalnie , moim problemem był brak owu tylko i wyłącznie żadnej endometriozy żadnych patologii w macicy wiec nie wiem skąd ten pomysł lekarza , teraz nie wiem po czasie jak czytam forum wtedy byłam przekonana ze walczymy o posiadanie dziecka i drugi zarodek jest pomocny do zagnieżdżenia się jednego , tak mi tłumaczono brałam embrioglue i nacinanie wszystko Po to żeby się udało i tak właśnie się stało ale jak mowię zaczęłam grzebać w necie może niepotrzebnie ale okazuje się ze chyba pojedyncza ciaza z dwóch zarodków to bardziej rzadkość niż bliźniaki ... ale póki nie byłam na usg to nic nie jest powiedziane może być jeszcze wszystko , póki co cieszę się ciąża :)
Tak na prawde duzo dziewczyn bralo po 2. A czasami ciazy nie bylo wcale. Mialas podane 3 czy 5 dniowe?

U mnie przyrosty były po ok 100% co 48 h. Ja nie sądziłam ze obie kropeczki ze mną zostały a jednak... [emoji38]

[emoji127] 28.10.2017
Jedno co to miałam trochę wyższe wartości niż większość dziewczyn w pojedynczych ciazach a i test sikany wyszedł mi w 5 dpt blastocyst

[emoji127] 28.10.2017

Mamamamita
A ja mysle ,ze lekarz chcial zwiekszyc szanse powodzenia,bo podanie dwoch zarodkow ,to 10% wiecej ,ze jeden z nich zostanie i cel chyba osiagnal.Moze sie zle wyslowil,albo zescie sie nie zrozumieli..najwazniejsze ,ze sie udalo.

Tak na prawde duzo dziewczyn bralo po 2. A czasami ciazy nie bylo wcale. Mialas podane 3 czy 5 dniowe?
Dwudniowe 4B , punkcja była 28 rano 30 rano juz transfer ... wiec nie wiem czy liczę dobrze ale w piątek punkcją w niedziele informacja o tym ile się zapłodnili i niedziela 2x 4B podane wiec dwudniowe ... a ty ?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom[/QUOTE

Dwudniowe 4B , punkcja była 28 rano 30 rano juz transfer ... wiec nie wiem czy liczę dobrze ale w piątek punkcją w niedziele informacja o tym ile się zapłodnili i niedziela 2x 4B podane wiec dwudniowe ... a ty ?

reklama

Do góry