reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Od kiedy masz taką przyjemność?
Teraz będę żyła do środy, później do piątku. Nie przewiduję spadku bety!

To już piąty tydzień- Boże teraz tak liczę, dokładnie zaczęło się na koniec piątego tygodnia- pamiętna niedziela i smród rosołu, który normalnie uwielbiam i tak do dziś....teraz z większym nasileniem, eczęściej ląduje nad kibelkiem:( stosuje krople i od dzisiaj akupresure,inne metody niefarmakologiczne dla mnie nieskuteczne...jem zaraz po kroplach, bo wtedy jakby troszkę mniej odczuwam odruch wymiotny...waga spadła dwa kilo póki co, żadnych zachcianek, z reszta mało co jem ...wierzę w etap książkowy - czyli że po 12 tygodniu gonadotropina kosmówkowa spadnie i nudności ustają- także jeszcze 3 tygodnie:(

reklama
Czemu ananas i czemu kosmetyki bezzapachowe ?
Ananas pomaga zagnieździć się zarodkowi, tylko nie można przesadzić ponieważ może powodować skurcze macicy.
ananasa trzeba jeść 3 dni przed i 3 dni po nie więcej niż dwa plastry, tak to było dziewczyny, prawda?
A intensywne zapachy są niewskazane podczas transferu. Dlaczego nie umiem dokładnie wyjaśnić ale nawet położna mi o tym mówiła :-) aby ograniczyć perfumy i kosmetyki zapachowe.

To już piąty tydzień- Boże teraz tak liczę, dokładnie zaczęło się na koniec piątego tygodnia- pamiętna niedziela i smród rosołu, który normalnie uwielbiam i tak do dziś....teraz z większym nasileniem, eczęściej ląduje nad kibelkiem:( stosuje krople i od dzisiaj akupresure,inne metody niefarmakologiczne dla mnie nieskuteczne...jem zaraz po kroplach, bo wtedy jakby troszkę mniej odczuwam odruch wymiotny...waga spadła dwa kilo póki co, żadnych zachcianek, z reszta mało co jem ...wierzę w etap książkowy - czyli że po 12 tygodniu gonadotropina kosmówkowa spadnie i nudności ustają- także jeszcze 3 tygodnie:(
Także już niedługo :-) Wiesz,że marzyłaś o tych wymiotach także niestety teraz musisz je przetrwać :-) Tylko zjadaj coś pożywnego aby maleństwo miało wszystko czego mu potrzeba :-)

Oocyty, i pewnie zarodki nie lubią zapachów. Tyle wiem. Ale nie wiem dlaczego i co się dzieje z nimi jak "poczują" perfumy..

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ananas pomaga zagnieździć się zarodkowi, tylko nie można przesadzić ponieważ może powodować skurcze macicy.
ananasa trzeba jeść 3 dni przed i 3 dni po nie więcej niż dwa plastry, tak to było dziewczyny, prawda?
A intensywne zapachy są niewskazane podczas transferu. Dlaczego nie umiem dokładnie wyjaśnić ale nawet położna mi o tym mówiła :-) aby ograniczyć perfumy i kosmetyki zapachowe.
myslicie ze z tym anaanasem to prawda czy jakas sciema

reklama
Do góry