To wedlug wieku to chyba przepisy sa takie ze moga ci zaplodnic wszystkie jesli sie nie myle
Nie mylisz się, jestem na świeżo po podpisywaniu stosu papierów i jes wyraźnie zaznaczone, powyżej 35 r zapladniaja wszystko.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
To wedlug wieku to chyba przepisy sa takie ze moga ci zaplodnic wszystkie jesli sie nie myle
Scratching endometrium wykonuje się u pacjentek, u których mają miejsce nawracające niepowodzenie zagnieżdżania się zarodków. Badania opublikowane po raz pierwszy przez naukowców w 2003 roku w czasopiśmie "Fertility and Sterility", potwierdzone również w następnych latach, dowodzą, że wykonanie scratchingu błony śluzowej macicy w odpowiedniej fazie cyklu poprzedzającego planowanyembriotransfer może dwukrotnie zwiększyć szansę implantacji oraz ciąży zakończonej narodzinami żywego dziecka u pacjentek zmagających się z problemem nawracających niepowodzeń zagnieżdżania się zarodków. Delikatne "zadrapanie" śluzówki powoduje jej intensywną regenerację, a przemiany w niej zachodzące po tym zabiegu (m.in. pobudzenie immunologiczne) mogą zwiększyć szansę na prawidłowe zagnieżdżenie zarodka. Scratching endometrium nie jest zabiegiem inwazyjnym, można go więc wykonywać ilekroć zaistnieje taka potrzeba – w każdym kolejnym cyklu śluzówka macicy jest odbudowywana na nowo; niekiedy w jednym cyklu przeprowadza się dwa scratchingi, by dodatkowo zwiększyć szanse na pomyślną implantację. to wkleilam ze strony Novum,zebysmy obydwie wiedzialy o czym mowimy.Połóżna zasugerowała, patrząc w dzienniczek stymulacji ,że jak juz endoshratnig endometrium to nie stosuje się encortonu, bo schratching to pobudzenie immunologiczne. Więc jak to jest???
Przykro.mi kochanaBet HCG 0,3 mIU/ml :-((( czyli nic z tego prawda??
I przy od 3 podejscia tezNie mylisz się, jestem na świeżo po podpisywaniu stosu papierów i jes wyraźnie zaznaczone, powyżej 35 r zapladniaja wszystko.
Encortonu nie odstawia sie od razuEncorton, tylko i zel Crinone, lureina 2 x 2 podjezykowo.
ja nie podchodze do tematu bez encortonu min 15 mg, wlewow co najmniej 3 przed transferem, clexane, metrormina i granocytami.annamarie, więc przy problemach z immuno lepiej postawić na encorton i to nie dawce lajtowej tylko od 15 mg. i tak tez zrobiłam przy udanym in vitro.
kompletnie olewajac lekarza. myślę, że pokrótce przyczynilam się do tej ciąży.
Moje anty Tpo 20000 ,a anty Tg 1400. A mieli to w d....
Moze puregonJa jestem ciekawa czym oni mnie bedą teraz stymulować bo gonal nie dzila menopur tez elongva tez![]()
ja nie podchodze do tematu bez encortonu min 15 mg, wlewow co najmniej 3 przed transferem, clexane, metrormina i granocytami.
z tarczyca poszlabym do endokrynologa i zrobila porzadek,ciezko zajsc w ciaze jak z kazdej strony jest COS![]()