To ja jestem leniwa królową w stu procentach [emoji23]
10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
To ja jestem leniwa królową w stu procentach [emoji23]
Ja teraz większość czasu w domu siedzę i póki co wypłata trzyma się całkiem nieźle, bo mąż zakupy robi. A on jak to facet, kupi tylko to co ma na kartce a ja czasem z dwoma siatami wychodziłam że sklepu i w domu się okazywało, że nie kupiłam tego po co poszłam:/ ah te baby... ale też mamy teraz sporo wydatków, mąż garaż remontuje a ja chce wymienić umywalkę i szafkę w łazience, marzę o nowych płytkach w kuchni i przedpokoju ale chyba będę musiała się pogodzić z ich rudością, której od samego początku nie znoszę... bo za niedługo trzeba już coś dzidzi zacząć kupowaćMojej już dawno nie ma [emoji16] czekam na koniec miesiąca
Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja tez leniwa królowa. Dużo poleguję ale obiad robię, od prania też nie stronie. Coś tam w domu powierzchniowo ogarnę, przejdę się na ogródek po warzywka i rybki nakarmić, czasem pójdę do sklepu jak czegoś braknie i tyle. Nie leze 24h ale większość czasu w pozycji leżącej.To ja jestem leniwa królową w stu procentach [emoji23]
10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu
Ja ze swojej opłaty robię i tak nie starcza na wszystkieJa teraz większość czasu w domu siedzę i póki co wypłata trzyma się całkiem nieźle, bo mąż zakupy robi. A on jak to facet, kupi tylko to co ma na kartce a ja czasem z dwoma siatami wychodziłam że sklepu i w domu się okazywało, że nie kupiłam tego po co poszłam:/ ah te baby... ale też mamy teraz sporo wydatków, mąż garaż remontuje a ja chce wymienić umywalkę i szafkę w łazience, marzę o nowych płytkach w kuchni i przedpokoju ale chyba będę musiała się pogodzić z ich rudością, której od samego początku nie znoszę... bo za niedługo trzeba już coś dzidzi zacząć kupować
Ja właśnie też taka leniwa królowa... czasem jednego dnia wytre kurze , następnego dnia pozamiatam.Ja tez leniwa królowa. Dużo poleguję ale obiad robię, od prania też nie stronie. Coś tam w domu powierzchniowo ogarnę, przejdę się na ogródek po warzywka i rybki nakarmić, czasem pójdę do sklepu jak czegoś braknie i tyle. Nie leze 24h ale większość czasu w pozycji leżącej.
Podejście nr 3.
Zrobiłam paczki z ciuchami, które mamy od kogoś. Przy okazji będę zwracac, bo się już gubię w tych szmatkach.
Wywaliłam (tzn spakowałam do wywiezienia) te, które już się nie nadają do chodzenia
Jutro posegreguje to co zostało na te, które napewno będę używać i te, które niekoniecznie. Teoretycznie mogłabym już nic nie kupować [emoji23] ale że się nie będę mogła oprzeć to właśnie zostawię sobie te ulubione, a resztę spróbuję sprzedać w paczkach na rozmiary.
Masakra ile człowiek tego uzbierał....
Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja swoje w które się nie mieszczę i po porodzie napewno się nie zmieszczę bo przed ciążą były na styk oddałam siostrze. Obie miałyśmy ten sam rozmiarJa dziś wieczorem segreguję swoje, to w co się nie mieszczę (trochę już tego będzie) do kartonów, a to czego już nie chcę do worka, bo jutro jedna z organizacji charytatywnych chodzi po domach i zbiera ciuchy.