reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Gosica ja nie w ciąży :-) coś źle przeczytałaś albo ja nie zrozumiale napisałam, ja mam synka po inofolicu,nie mogłam zajść w ciąże poleciła mi go jedna pani gin i w pierwszym cyklu zaszłam. Nie wiem czy pomógł inofolic czy tak miało być. Jeśli chodzi o pcos to jeden lekarz powiedział TAKIE POLISYSTYCZNE MA PANI JAJNIKI, poszłam skontrolować do innego to powiedział,że TAKA PANI URODA, więc niewiadomo komu wierzyć :-)

reklama
Patrze na usg z ciazy z synem. 5w 5 d zarodek po lewej stronie usg dopochwowe, a juz w 7w5d zarodek po prawej i tez dopochwowe, kosmowki nie widze nigdzie bo nie moge tego ogarnąć.

Gosica No z tym cukrem to nigdy nie wiadomo jak u nas. Bardzo dobre ćwiczenia są. Ja żałuje ze nie ćwiczyłam. Pierwsze miesiące tak a później już nie bo syn marudny był.
Jeśli chodzi o clomid to on ma tylko 3-5% ze więcej córek jest. Tu chodzi o osoby które coś robią: dietę suplementy itd. Wtedy 75% jest córek. Takie statystyki z GD. Także nic nie robiąc mamy pół na pół. Nie ma żadnego magicznego składnika czy metody.
1503668268-aaaaaa.jpeg

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Imama, do ćwiczeń to się zabieram. Ale w moim przypadku to bez joga lub basen ;)
Wiem ze szanse na upragniona płeć zwiększa zespół czynników, probuje maksymalnie zwiększyć szanse. A co z tego wyjdzie to wie tylko Ten na gorze.
Brałam
Przez ostatnie 2 cykle castagnus-ogólnie pozytywnie wpłynął na mój cykl bo troszkę wcześniej mam ivulacje. Jeszcze się zastanawiam czy nie zastąpić to vitexem, bo działanie obu leków jest podobne.

@Kruszynka123 oby ci ta owulacja sie przyspieszyla i maz zdazył zasiac mała fasolinke :). Pamietam jak @Millo panikowała, że owulka nie poczeka do przyjazdu męza, a za dwa tyg test pozytywny :) Była tez na monitoringu.
Nie dziękuję ;-) ;) obyś miala rację ;-) ;). Gin się śmiał że dziewczyna z mojej okolicy z clo teraz właśnie zaszła z blizniakami.:szok:.A Ja mówię nieeee... Ja chcę jednoooooo  :p:D
jedno mi wystarczy ;-) ;).
@buniczek to we 3 stosujemy clo :D oby skutecznie :pa wy też pierwszy raz? Dziś mnie jajniki bolały ale to chyba normalne po clo..

Majorcia, używałaś inofolic przez rok? Chciałaś uregulować cykle? Miałaś pcos?
Ja się waham między inofoliciem a vitexem. Już sama nie wiem co mam wybrać [emoji19]
Biedronka0506, Ty już w ciazy?;) który tc? Myślisz ze mógł Ci pomoc inofolic?

Używałam i Inofolic i Castagnus do samego końca
Nie miałam PCO zwiekszalam szansę na dziewczynkę i ciąże bo ogólnie długo nie zachodzilam w ciążę bo z suplementow zrezygnowalam dużo wcześniej mój organizm dawał mi już znaki że ma dość tych całych suplementow

Gosica a dlaczego chcesz brać inofolic? Na obniżenie cukru? Bo głowie dlatego pewnie jest on dziewczynkowy. Moim zdaniem lepiej jest 2-3 posiłki dziennie robić bez śniadań i ewentualnie cynamon dodać ale tez trzeba uważać bo bardzo obniża poziom cukru mi słabo było jak robiłam dzień w dzień także na końcu w okolicach owu dodawałam -tylko do kawy.

Cynamon obniża cukier ja go też często dodawałam

Nie dziękuję ;-) ;) obyś miala rację ;-) ;). Gin się śmiał że dziewczyna z mojej okolicy z clo teraz właśnie zaszła z blizniakami.:szok:.A Ja mówię nieeee... Ja chcę jednoooooo  :p:D
jedno mi wystarczy ;-) ;).
@buniczek to we 3 stosujemy clo :D oby skutecznie :pa wy też pierwszy raz? Dziś mnie jajniki bolały ale to chyba normalne po clo..

Ja też pierwszy cykl na clo. Ciekawe czy coś z tego będzie...

reklama
Kruszynka pisałam wcześniej ze trzeba uważać. Ze temperatura podwyższona, napady ciepła i ciężko testy wychodzą. Mogą być fałszywe pozytywy. Wiec zapisuj temp normalnie bo ja tez miałam całkiem inaczej niż zawsze. Dużo wyższa była w pierwszej fazie.

Do góry