Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Ogrodniczki widziałam w Kiabi, ale nie mierzyłam więc nic nie wiem na ich temat.Zuz.a ja tez marze o ogrodniczkach. Gdybyś jakies znalazła daj znac. Widziałam na necie, ale ja musze przymierzyć najlepiej w sklepie.
WitamWitam lutowe mamydołączam się do grona na forum jeśli pozwolicie. W teorii mamy termin na 18.02 ale rozwiązanie na pewno będzie szybciej bo jesteśmy w trzypaku
![]()
Dzieki. Szkoda ze akurat teraz sie rozchorowal, ale moze faktycznie zle sie czul i stad to marudzenie. W przyszlym tygodniu mam nadzieje pojdzie z nowa eneriaWitam się wieczornie.
Mavika trzymam kciuki za synka, u nas tez po kilku dniach był kryzys potem już ok, będzie dobrze
Paraplu jak nie jest gorzej to już jest lepiej, ściskam i oby z każdą wizyta były coraz lepsze wieści
Witam nowe mamusie
U nas dziś rozpoczął się 18tydz czuli oficjalnie weszlismy w 5 m-cy :-)
Czy tylko ja jescze ruchów nie czuje?
Czekam i czekam, cierpliwość mi się kończy juz
Co do gotowania to gotujemy razem, czasem ja czasem mąż. Są też dania "przypisane" do danej osoby ;-) np barszcz czerwony najlepszy robi mój mąż ja się nawet nie tykammoja rola to zjedzenie go
Dobranoc![]()
Matko juz myslalam ze serio piszesz i sie zastanwialam czy ja osoby pomylilam czy lekarz zmienil zdanie co do Twojego lezeniaDzień dobrymiłego dnia Dziewczyny, u mnie plany jak co dzień - pranie, sprzątanie, zakupy, gotowanie...
żartuje [emoji23]
to leżenie plackiem już mi się na głowę rzuca [emoji85]
Sto lat dla mlodego! Na dzisla nie pomoge, ciaza tak ma.Hej dziewczyny, gratuluje wszystkich dobrych wieści, które podczytywałam w międzyczasie, mój synek choruje coś ostatnie dni, a dzisiaj urodziny ma 5także ja tylko na chwilkę z pytaniem, poratujcie mnie, co na krwawiące i bolące dziąsła?? W tamtej ciąży mnie to ominęło, w tej trochę na początku dokuczało, ale płukanie szałwią pomagało, a teraz coś nie bardzo, jakieś bezpieczne leki?
Miłego dnia![]()
Ja teraz specjalnie celowalam tak zeby miec przerwe miedzy genetycznym a kontrolnym ok 2 tyg, zeby podgladac malucha czesciejJa wizytę mam dopiero 28.09 i to na dodatek dwie, jedna w jednym miejscu na 16:00 (usg połówkowe), druga w innym miejscu u mojej gin na 18:00 [emoji6]
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ja płacę za każdą wizytę 150 zł, nieważne czy badanie, czy ciąża bliźniacza - stała stawka. Prywatnie, na NFZ to nawet nie myślę żeby iść, u nas to jest masakra. Do kliniki też mam daleko więc wybrałam lekarza z największym doświadczeniem, jednocześnie jest on zastępcą ordynatora.Dostałam skierowanie do instytutu matki i noworodka do poradni wielopłodowej w Warszawie. W szpitalu mają wyznaczony "grafik". Matki bliźniaków i więcej chodzą w czwartki na badania kontrolne, wtedy gdy są lekarze, które zajmują się takimi ciążami. A to, że nie jestem jedyna, która przychodzi w taki umówiony czwartek, to trzeba się jeszcze zarejestrować wszędzie, pochodzić i odczekać. NFZ ma swoje urokiinaczej za każdą wizytę, którą będę mieć teraz co 2-3 tyg musiałabym zapłacić ok 300zl w zwyż u prywatnego, bo bliźniaki...
Tzn taka pielęgniarka przed wejściem do gabinetu lekarza. Mówi na nią położna.Położna? Już? Moja gin też kazała się rejestrować. Ale ta co u niej "robi" zdziwiona. Po 30 tygodniu pani zadzwoni. Chyba przejdę się z pytaniem do położnej która mi przypisano w przychodni rodzinnej. A tamtą sobie daruję.
Ja też w Warszawie nie mam nikogo, nawet przyjaciółki, a pochodzę z północy Mazowieckiego.Ja akurat w szpitalu trafiłam na cudowną Panią Ginekolog, zawsze wychodzę z uśmiechem na twarzy, wszystkie wyniki po kolei tłumaczy, może i za moją prośbą bo jestem w tym całkowicie zielona i poprosiłam, ale po kolei wszystko ze spokojem i w żartach. Co do położnych, zależy na jaką trafię. Są zołzy, które nic się nie odzywają i siedzą tam jak za karę, drugie też z uśmiechem i zmierza ciśnienie i zważą.. jeśli chodzi o poród.. niestety ale w Warszawie nikogo nie mam oprócz jednej przyjaciółki. Jestem z Pomorza więc mama pewnie przyjedzie na kilka dni pomóc. Teściowa raczej przyjedzie popatrzeć.