reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamusie 2026

Dziewczyny , jutro mam wizytę u mojego gin, ale wstałam wczoraj i jakby cały czas czułam pełność jajników i tkliwość piersi , od wczoraj jajniki jak gdyby nigdy nic i piersi mniej bolą .Mam 10+4 , wodniste upławy bardziej przy ruchu. Oczywiście naczytałam się i piszą różne rzeczy ,że może tak być przed końcem 1 trymestru że objawy ustępują a z drugiej strony że to zły omen. Czy ktoś tak miał bo chyba zwariuje do jutra, cały czas biorę Duphaston i acard z przepisu lekarza .
Właśnie okolice 10 tygodnia zaczynałam się lepiej czuć🤗

reklama
Nie martw się, to normalne. Ja też miałam raz objawy, a następnego dnia nie. Jutro masz wizytę? Daj znać czy wszystko dobrze i nie stresuj się :)

Ja teraz jestem już spokojna, bo czuję ruchy maluszka, za kilka tygodni Ty również już będziesz czuła ruchy maluszka i będziesz spokojniejsza.

Wszystkiego dobrego :)

Cześć dziewczyny , jestem po badaniu. Więc puls malucha 165 , CRL 36 mm co odpowiada 10+3. Lekarz powiedział że na tą chwilę wszystko wygląda dobrze i skierował mnie na prenatalne. Jednak na skierowaniu napisał nie uwidoczniono kości nosowej przez co mam ogromny stres. Rozumieć to że poprostu jej nie namierzył bo np .dziecko było odwrócone czy że jej nie ma 😱😱😱. Nic mi nie powiedział na ten temat a ja też o tym nie wiedziałam i wyczytałam w domu.

Cześć dziewczyny , jestem po badaniu. Więc puls malucha 165 , CRL 36 mm co odpowiada 10+3. Lekarz powiedział że na tą chwilę wszystko wygląda dobrze i skierował mnie na prenatalne. Jednak na skierowaniu napisał nie uwidoczniono kości nosowej przez co mam ogromny stres. Rozumieć to że poprostu jej nie namierzył bo np .dziecko było odwrócone czy że jej nie ma 😱😱😱. Nic mi nie powiedział na ten temat a ja też o tym nie wiedziałam i wyczytałam w domu.
według mnie na spokojnie. Takie USG to nie prenatalne, poza tym jak na prenatalne to jeszcze dość wcześnie i jak pójdziesz np za 2tyg to może już być wszystko widoczne :) często np jak za wcześnie się ktoś umówiono też lekarz odsyła bo po prostu jest za wcześnie żeby pewnie rzeczy zbadać :) nie ma co panikować na ten moment :)

Nie uwidoczniono bardziej brzmi jakby jej nie widział tam gdzie być powinna niż to, że dziecko odwrócone. Kiedy prenatalne? Tak czy siak starałabym się nie denerwować na zapas. Póki jest dobrze, trzeba to doceniać i wierzyć, że tak pozostanie. Na resztę nie masz wpływu.

według mnie na spokojnie. Takie USG to nie prenatalne, poza tym jak na prenatalne to jeszcze dość wcześnie i jak pójdziesz np za 2tyg to może już być wszystko widoczne :) często np jak za wcześnie się ktoś umówiono też lekarz odsyła bo po prostu jest za wcześnie żeby pewnie rzeczy zbadać :) nie ma co panikować na ten moment :)
Dziekuje za odpowiedź , prenatalne mi wyznaczono na 6.Października

reklama

Na skierowaniu na prenatalne pisze się różne rzeczy. :)

Do góry