reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamusie 2026

U mnie były okienka. Wskazanie wiek matki, wskazanie choroby genetyczne poprzedniej ciąży, wskazanie podejrzenie choroby genetycznej...
To pro forma, coś muszą wpisać.

reklama
Cześć dziewczyny , jestem po badaniu. Więc puls malucha 165 , CRL 36 mm co odpowiada 10+3. Lekarz powiedział że na tą chwilę wszystko wygląda dobrze i skierował mnie na prenatalne. Jednak na skierowaniu napisał nie uwidoczniono kości nosowej przez co mam ogromny stres. Rozumieć to że poprostu jej nie namierzył bo np .dziecko było odwrócone czy że jej nie ma 😱😱😱. Nic mi nie powiedział na ten temat a ja też o tym nie wiedziałam i wyczytałam w domu.
Za wcześnie jest jeszcze i też zależy pewnie od sprzętu, na tym etapie kość nosowa jest malutka. U mnie na prenatalnych (zarówno na NFZ i kilka dni później poszłam prywatnie) nie uwidoczniono tej kości nosowej, ale w późniejszych badaniach już normalnie była.

Do góry