reklama
dosiasamosia
Fanka BB :)
Hej, według OM termin na 3.02.25, dzień przed moimi urodzinami. Przykucnę sobie chociaż czekam na USG które mam dopiero 10 czerwca, bo tak kazał mi mój gin przyjść.
Dowiedziałam sie 20.05 (4 dni przed spodziewana miesiaczka). Testy pokazywala 2 kreski (bardzo jasna) i z dnia na dzien ciemniejsza. 24.05 zrobiłam Bete ktora potwierdzila . Z racji ze nie mieszkam w PL tutaj opieka jest troche inna i nawet mnie lekarz jeszcze nie widzial, pierwsze scany robi sie dopiero ok 11 tygodnia wiec jeszcze troche :/. Z objawow to sennosc, powiekszone piersi, wzdecia i takie delikatne kilka razy dziennie jakby ropieranie w podbrzuszu (bardzo delikatne) a poza tym nic a nic zadnych mdlosci. Aktualnie 5 tydzien i 4 dzieńHej hej mam nadzieję, że zostanę tu do 03.02.25. Kiedy dowiedziałaś się o ciąży @es88 ? Jak dolegliwości ciążowe ? Dają się mocno we znaki ? U mnie mdłości, zmęczenie , ból piersi .. zasypiam codziennie o 21 .
@dosiasamosia u mnie też z OM 03.02. Ja idę do gina 05.06, głównie ze względu na większe ryzyko po poprzednim poronieniu , ale zobaczymy co mi powie , zrobiłam podstawowe badania , beta ładnie przyrasta więc pozostaje nam czekać
@es88 jasne , rozumiem, ciąża jednak pokazuje jak trzeba być cierpliwym. U mnie też jest to rozpieranie.. wcześniej mocniejsze , teraz już delikatne , na początku trochę mnie martwiło ale po badaniach się uspokoiłam . Dziewczyny to Wasza pierwsza ciąża czy kolejna ?
Mocno trzymam za nas kciuki aby wszystko było dobrze
@es88 jasne , rozumiem, ciąża jednak pokazuje jak trzeba być cierpliwym. U mnie też jest to rozpieranie.. wcześniej mocniejsze , teraz już delikatne , na początku trochę mnie martwiło ale po badaniach się uspokoiłam . Dziewczyny to Wasza pierwsza ciąża czy kolejna ?
U mnie pierwsza. 35 lat mam wiec :/ rozpieranie u mnie bylo wieksze w okolicy czasu kiedy miala byc miesiaczka. Ale kurcze chcialabym juz miec skan zeby potwuerdzic na 100% wizualnie ze jest tam bombelek W UK nie robia wczesniej zadnych badan wczesniej. Twierdza ze musi wszytsko sie 'poukladac'.@dosiasamosia u mnie też z OM 03.02. Ja idę do gina 05.06, głównie ze względu na większe ryzyko po poprzednim poronieniu , ale zobaczymy co mi powie , zrobiłam podstawowe badania , beta ładnie przyrasta więc pozostaje nam czekać
Jak wy sie dziewczyny czujecie ?
dosiasamosia
Fanka BB :)
To jest moja pierwsza ciąża, starałam się o nią ponad 3 lata a mam 27 lat beta ładnie przyrasta, ale denerwują mnie takie bóle jakby na miesiączke (nie sa mocne) i ja już świruje i biegam do łazienki czy nie krwawię . A czuję się jak narazie bardzo zmęczona i senna i bardzo nie lubię się z jedzeniem.
Ja nie wiem jak beta przyrasta bo tutaj wogole nie chcieli mi dac skierowabia na bete. Powiedzieli ze jak z moczu wyszlo to jest ok. Bylam w PL na weekend to zrobiłam sama dla potwierdzenia a teraz mi kazali czekac na wizyte u polozjych ktora ma byc do 4 tyg po zapisaniu sie ( minelo 2 tyg). Przez te 'bole'/'ciagniecia' ja robie to samo tylko sprawdzam papier za kazdym razem w laIence
Ale dziewczyny to ze sie nie ma okresu jest cudowne ))
O dziwo wyjątkowo spokojnie , po poprzednim roku poukładałam sobie w głowie że na wiele rzeczy nie mam wpływu i muszę czekać , aczkolwiek tak jak mówisz - chciałabym już wiedzieć czy wszystko jest w porządku, w odpowiednim miejscu.U mnie pierwsza. 35 lat mam wiec :/ rozpieranie u mnie bylo wieksze w okolicy czasu kiedy miala byc miesiaczka. Ale kurcze chcialabym juz miec skan zeby potwuerdzic na 100% wizualnie ze jest tam bombelek W UK nie robia wczesniej zadnych badan wczesniej. Twierdza ze musi wszytsko sie 'poukladac'.
Jak wy sie dziewczyny czujecie ?
Dobrze że beta przyrasta mam to samo , z tymi bólami … myślę że za jakiś czas wszystko się ustabilizuje .To jest moja pierwsza ciąża, starałam się o nią ponad 3 lata a mam 27 lat beta ładnie przyrasta, ale denerwują mnie takie bóle jakby na miesiączke (nie sa mocne) i ja już świruje i biegam do łazienki czy nie krwawię . A czuję się jak narazie bardzo zmęczona i senna i bardzo nie lubię się z jedzeniem.
reklama
To prawda ! Mam nadzieje ze nie zobaczymy go jeszcze przez długi czas . @es88 ba prawdę testowanie cierpliwości … trzymam kciuki żeby wszystko było w porządkuJa nie wiem jak beta przyrasta bo tutaj wogole nie chcieli mi dac skierowabia na bete. Powiedzieli ze jak z moczu wyszlo to jest ok. Bylam w PL na weekend to zrobiłam sama dla potwierdzenia a teraz mi kazali czekac na wizyte u polozjych ktora ma byc do 4 tyg po zapisaniu sie ( minelo 2 tyg). Przez te 'bole'/'ciagniecia' ja robie to samo tylko sprawdzam papier za kazdym razem w laIence