reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2007

reklama

Hmm, najczęściej spotykam się z tą pisownią, a Wikipedia pisze:
"Kebab (kebap) - potrawa kuchni orientalnej. [...]
W Polsce słowo kebab oznacza zazwyczaj döner kebap..."

I wiecie co wydaje mi się, że pisownia kebap jest poprawna w pewnym znaczeniu i bierze się z obcego języka pewnie tureckiego.;-):tak:
Ok ale sie nie zagłębiam, nie czepiam i zresztą nie na temat.

Po dzisiejszej burzowej nocy znowu da się oddychać, uffff wczoraj było okropnie, przeleżeliśmy z mężusiem w wannie cały prawie wieczór:zawstydzona/y::-D;-) No cóż takie duszne dni też są potrzebne ;-):-)

ide prasować.......;-(;-( nienawidzę tego robić;-( ale mam taki stos że chyba cały dzien mi zejdzie;-( ale moja mamusia przyjeżdzą może sie zlituje jak zonbaczy jaka zmęczona jestem:-)

czesc mamuski
ja na poczatku mialam nieprzespane noce przez wstawanie co 1,5h na siusiu... teraz sie juz przyzwyczailam i budze sie wypoczeta (ale nadal latam do kibelka co 1,5h). No ale nie jest tak u mnie kolorowo.... Jak wstaje za kazdym razem to stekam z wysilku... po calej nocy dzis czuje tylko bol w nogach. Tzn od bioder do kolan mam uczucie jakby ktos mi wpierdzielil a teraz boli. A niby w nocy odpoczywamy :confused: :eek:
pogoda u mnie jakas dziwna, niby slonce ale zimny wiatr, no i daleko, daleko chmury jakies burzowe. Bedzie lało....
Moj szkrab kreci sie praktycznie co 4-5h. Gdzies wyczytalam ze w tym "wieku" maluchy spia po 20h, maja juz marzenia senne itp. a reszte dnia bawia sie. No moj i cio niektorych z Was kochane to chyba na odwrot, he he he... spia malo a 20h szaleja. Ja praktycznie ciagle czuje jak cos mi wypycha z prawej strony, to z nowu sie chowa, albo walnie mamcie w pecherz albo w plucka, bo az czasami tchu mi brak :tak:
no nic ide na sniadanko a po godzinie z nowu klucie w palucha :crazy: Palce mam juz jak biedronka.... bbuuuu....
no milego kochane!

Misia, Ladina, Anineczka Kajunia łącze się z Wami w bólu ;-):-), może nie dzisiaj, bo wyjątkowo dobrze się czuję, ale ostatnio coraz częściej mam słabe dni i chciałabym być już szczupła, poradna i mniej roztargniona.

Wczoraj moje roztargnienie osiągnęło szczyt. Otóż wybierałam się do mojej przychodni, w której byłam już przecież "milion" razy. Wizytę miałam o 11, a z racji tego, że mieszkam w Warszawie wyszłam na autobus (jak zwykle zresztą) ponad godzinę wcześniej, bo różnie to może być korki, spóźniony autobus itp., itd...
Spod mojego domu pasuje tylko jeden autobus, na który czekałam-------uwaga--------GODZINE!!!! :szok::wściekła/y:Co nie znaczy, że przez godzinę nie było mojego autobusu, wręcz przeciwnie, bo sprzed nosa odjechały mi trzy. Ale ja w mojej "mądrej" głowie ubzdurałam sobie, że mam jechać autobusem, który tą trasą nie jeździ, nie jeździł i pewnie nigdy nie będzie jeździł!!!! :wściekła/y::angry::eek:
Jak już po godzinie zaczęłam tracić cierpliowość (heh, swoją drogą cierpliwa jestem), zorientowałam się, gdzie tkwi błąd i tym samym spóźniłam się do lekarza. Byłam wściekła na siebie jak nie wiem co :wściekła/y::angry::baffled: Ale już mi przeszło. :-)

czesc mamuski
ja na poczatku mialam nieprzespane noce przez wstawanie co 1,5h na siusiu... teraz sie juz przyzwyczailam i budze sie wypoczeta (ale nadal latam do kibelka co 1,5h). No ale nie jest tak u mnie kolorowo.... Jak wstaje za kazdym razem to stekam z wysilku... po calej nocy dzis czuje tylko bol w nogach. Tzn od bioder do kolan mam uczucie jakby ktos mi wpierdzielil a teraz boli. A niby w nocy odpoczywamy :confused: :eek:
pogoda u mnie jakas dziwna, niby slonce ale zimny wiatr, no i daleko, daleko chmury jakies burzowe. Bedzie lało....
Moj szkrab kreci sie praktycznie co 4-5h. Gdzies wyczytalam ze w tym "wieku" maluchy spia po 20h, maja juz marzenia senne itp. a reszte dnia bawia sie. No moj i cio niektorych z Was kochane to chyba na odwrot, he he he... spia malo a 20h szaleja. Ja praktycznie ciagle czuje jak cos mi wypycha z prawej strony, to z nowu sie chowa, albo walnie mamcie w pecherz albo w plucka, bo az czasami tchu mi brak :tak:
no nic ide na sniadanko a po godzinie z nowu klucie w palucha :crazy: Palce mam juz jak biedronka.... bbuuuu....
no milego kochane!

Larvuniu z Tobą też się łącze w bólu ;-)

Hmm, najczęściej spotykam się z tą pisownią, a Wikipedia pisze:
"Kebab (kebap) - potrawa kuchni orientalnej. [...]
W Polsce słowo kebab oznacza zazwyczaj döner kebap..."

I wiecie co wydaje mi się, że pisownia kebap jest poprawna w pewnym znaczeniu i bierze się z obcego języka pewnie tureckiego.;-):tak:
Ok ale sie nie zagłębiam, nie czepiam i zresztą nie na temat.

Tak, nawet profesor Miodek powiedział że zarówno kebab i kebap są formami poprawnymi :tak:

reklama
Women, może zadam głupie pytanie, ale co tam może mnie nie wyśmiejecie :baffled:. Jaka jest prawidłowa pisownia- kebab czy kebap, bo z obiema się spotkałam i sama nie wiem. :no::sorry:
Pisze sie kebap,bynajmniej mój Istanbul sie tak nazywa,i jest franczyzną tak zwaną czyli siecią,założoną przez Turka.;-)Ale czesto spotyka sie pisownie kebab.

Dziewczyny widze ze nie tylko ja sie zle czuje,wczoraj myslalm ze juz umieram ale widac ze jeszcze zyje.Nie moglam wczoraj wieczorem juz chodzić tak mnie biorda bolały szczególnie lewe,ani ktoku ani sie schylić nic jak kaleka,poza tym jakas zmeczona,senna rozdrażniona.

Do góry