Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
Widzę ze był temat tarczycy. Ja dopóki mieszkałam na Śląsku miałam problem z TSH. Przyjechalam nad morze i TSH spadło do 1.5 bez tabletek. Jod mi służy ale wspomnę lekarzowi jutro co było kiedyś
Ja się nigdy nie leczyłam na tarczyce.. Przed staraniami zrobiłam wyniki i tsh wg endokrynologa za wysokie jak dla kobiety która chce mieć dziecko i dał euthyrox25 .. by zbić do ok 2 bo ponoć na takim poziomie powinno być gdy chce się zajść w ciążę ..
Na wkladce nic nie mam narazie tylko jak się załatwię to kilka plam na papierze, jutro rano jadę do lekarza byłam już w dwóch ciażach i nigdy mi się to nie zdarzyło teraz też nic nie biorę oprócz witamin dla kobiet w ciąży
Ja na genetyczne zapisałam się 20 października ale chyba przeloze bo z obliczeń wynika mi że to 10tc więc pójdę tydzień później... Dobrze by było poznać płeć już [emoji14] zawsze między 11-13 TC już wiedziałam i się sprawdziło w trzech moich przypadkach ale gin musi mieć naprawdę dobry sprzęt i oko [emoji14]
@Hope, a jeśli usg potencjalnie może poparzyc dziecko, to nie powinnyśmy i my nośniki tych ultradźwięków czegoś czuć? Nielogiczne to dla mnie.
Nie ma co straszyć dziewczyn.
Zjadłam wczoraj przed 23 specjalnie, żeby jakoś wytrzymać do badań na 9.20 (a znając życie się przedłuży) i chyba umrę do tej pory. Żołądek boli, niedobrze mi. @Mysza1990 plamienia w pierwszym trymestrze to często fizjologia. Jeśli nie ma tego dużo i nie boli to raczej nic poważnego. Dla spokoju skonsultuj. Spokój najważniejszy
Mysza, ja tak mialam w poprzedniej ciazy. Swieza krew ze sluzem w 6 tyg... od razu jechalam na IP. Dostalam luteine i zwolnienie.
Caltha, wspolczuje. Moje laboratorium tez ma tradycyjne podejscie i do badania trzeba na czczo byc, tzn 6 h bez jedzenia i picia. Ale ja zawsze jezdze na 7 rano na otwarcie, zeby wejsc jako jedna z pierwszych (na ogol konkuruje z emerytami 75+).