reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dolegliwości: normalne czy nie ?

Wiem dobrze o czym piszesz bo mnie dopiero tak ze dwa dni temu przestało mulić. Nie wymiotowalam ale mdłości mnie wykanczały schudłam 2 kg. Huśtawki nastrojów też mnie wykanczaja potrafię płakać z byle powodu. Na szczęście, kończę już 1 trymestr i mam nadzieję że będzie lepiej. Za tydzień mam badania genetyczne i już się martwię na zapas.
Jeżeli nie możesz jeść to nie jedz, nie zmuszaj się. Dziecku i tak nic nie zabraknie. Na pewno jest wszystko dobrze. Dwa tyg do wizyty szybko zleci i sama zobaczysz. :) chciałam wstawić ci zdjęcie mojej fasolki ale nie umiem :(
Dużo odpoczywaj i dbaj o siebie.
Dziękuje za wsparcie staram się wypoczywać chodź czasem ani nie mogę leżeć śni siedzieć ... ale daje radę

reklama
Wiem co czujecie, znam kłucia w pochwie, ciągnięcia w podbrzuszu, uczucie gniecenia, skurczu, bóli okresowych, miałam tego typu akcje w pierwszym trymestrze.
Bałam się jak objawy występowały oraz jak nagle przechodziły ale wszystko było w porządku, organizm pracował i tak jak jedna nie ma żadnych objawów tak druga czuje się jakby pociąg po niej przejechał. Pierwsze objawy przechodzą w poźniejsze kopanie po pęcherzu i żebrach, bezsenność, bóle bioder, kregosłupa, zgagę itp. mogę długo wymieniać, po prostu każdy etap ciąży rządzi się własnymi prawami :DPamiętajcie jak macie jakiekolwiek obawy kontaktujcie się z lekarzem (sama kilka razy uslyszałam że jestem przedrażliwiona ale tu chodzi o zdrowie maluszka i wasze) ale nie wyszukujcie u siebie nic na siłę, jeżeli będziecie się skupiać na każdym objawie to nie wyrobicie nerwowo, a stres w naszym stanie nie jest wskazany.
Mi obecnie zostały 22 dni do terminu porodu i mam nadzieję że spokojnie doczekacie do etapu na ktorym ja jestem oraz czekają nas terminowe i szczęśliwe rozwiazania :D

Wiem dobrze o czym piszesz bo mnie dopiero tak ze dwa dni temu przestało mulić. Nie wymiotowalam ale mdłości mnie wykanczały schudłam 2 kg. Huśtawki nastrojów też mnie wykanczaja potrafię płakać z byle powodu. Na szczęście, kończę już 1 trymestr i mam nadzieję że będzie lepiej. Za tydzień mam badania genetyczne i już się martwię na zapas.
Jeżeli nie możesz jeść to nie jedz, nie zmuszaj się. Dziecku i tak nic nie zabraknie. Na pewno jest wszystko dobrze. Dwa tyg do wizyty szybko zleci i sama zobaczysz. :) chciałam wstawić ci zdjęcie mojej fasolki ale nie umiem :(
Dużo odpoczywaj i dbaj o siebie.
Dziękuje dzis mnie jednak dopadł ból brzucha bałam się ale w efekcie to była chwilowa biegunka ... cały czas strach by wszystko było dobrze

Wiem co czujecie, znam kłucia w pochwie, ciągnięcia w podbrzuszu, uczucie gniecenia, skurczu, bóli okresowych, miałam tego typu akcje w pierwszym trymestrze.
Bałam się jak objawy występowały oraz jak nagle przechodziły ale wszystko było w porządku, organizm pracował i tak jak jedna nie ma żadnych objawów tak druga czuje się jakby pociąg po niej przejechał. Pierwsze objawy przechodzą w poźniejsze kopanie po pęcherzu i żebrach, bezsenność, bóle bioder, kregosłupa, zgagę itp. mogę długo wymieniać, po prostu każdy etap ciąży rządzi się własnymi prawami :DPamiętajcie jak macie jakiekolwiek obawy kontaktujcie się z lekarzem (sama kilka razy uslyszałam że jestem przedrażliwiona ale tu chodzi o zdrowie maluszka i wasze) ale nie wyszukujcie u siebie nic na siłę, jeżeli będziecie się skupiać na każdym objawie to nie wyrobicie nerwowo, a stres w naszym stanie nie jest wskazany.
Mi obecnie zostały 22 dni do terminu porodu i mam nadzieję że spokojnie doczekacie do etapu na ktorym ja jestem oraz czekają nas terminowe i szczęśliwe rozwiazania :D
Mądrze to napisałaś i taką ulgę poczułam ze nie ja jedyna tak mam. Pewnie bym co chwile dzwoniła do lekarza gdyby nie fakt ze nie mieszkam w Polsce i mój lekarz nie rozmawia po polsku. Tu jest tez średnie podejście do kobiet w ciąży tzn jakie kolwiek usg robią dopiero w 12tyg na szczęście ja mimo wszystko trafiłam do lekarza który zajął się mną już od 5tyg. Dlatego tu tez jestem na tym forum by pytać i nie panikować bez powodu. Za tydzień mam kolejna wizytę . O Tobie życzę szczęśliwego rozwiązania bo to już tuż tuż

Dziękuje dzis mnie jednak dopadł ból brzucha bałam się ale w efekcie to była chwilowa biegunka ... cały czas strach by wszystko było dobrze
Nie martw się. Do końca jeszcze zostało dużo drogi i jeszcze nie raz coś nas będzie martwić. A później jak się urodzi to też się będziemy martwić o inne rzeczy. Do wizyty zostało Ci niewiele czasu. Ja się cieszę że mam 12 badania genetyczne bo przynajmniej sobie popatrzę i będę spokojniejsza. Chyba zainwestuje też w detektor tętna, może jak będę mogła posłuchać serduszka to nie będę tak świrować. :)

Nie martw się. Do końca jeszcze zostało dużo drogi i jeszcze nie raz coś nas będzie martwić. A później jak się urodzi to też się będziemy martwić o inne rzeczy. Do wizyty zostało Ci niewiele czasu. Ja się cieszę że mam 12 badania genetyczne bo przynajmniej sobie popatrzę i będę spokojniejsza. Chyba zainwestuje też w detektor tętna, może jak będę mogła posłuchać serduszka to nie będę tak świrować. :)
Dobry pomysł o ile to nie szkodzi dziecku

Dobry pomysł o ile to nie szkodzi dziecku
Czytałam że jest całkowicie bezpieczny. Czasem jest ciężko znaleźć serduszko dlatego nie trzeba świrować jak się nie uda tylko spróbować ponownie. Właśnie dziś zamówiłam. Jak przyjdzie i wypróbuje to dam znać czy było warto.

Dziewczyny dzis mi przeszło praktycznie zle samopoczucie, ból piersi, mdłości, już mogę jeść.
Wczoraj pobolewal mnie dołem brzuch dzis czuje jakby takie kłucie w pochwie.
Mialyscie tak ?

reklama
Dziewczyny dzis mi przeszło praktycznie zle samopoczucie, ból piersi, mdłości, już mogę jeść.
Wczoraj pobolewal mnie dołem brzuch dzis czuje jakby takie kłucie w pochwie.
Mialyscie tak ?
Raczej tak wszystkie na raz to mi nie przeszły. Stopniowo się zmniejszyły chociaż brzuch przestał boleć z dnia na dzień. Teraz to już mi piersi bolące tylko zostały. Też troszkę się martwiłam na szczęście na wizycie okazało się wszystko dobrze. A w którym tyg ciąży jesteś?

Do góry